Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Γιατί θα έφευγα από την Ελλάδα



Γιατί θα έφευγα από την Ελλάδα
Το έστειλε ο Κώστας Καρασιώτος
     Με ρωτάει ένας φίλος χθες: ''Αν είχες την ευκαιρία να φύγεις από την Ελλάδα θα το έκανες??..''...
    Χωρίς καν να το σκεφτώ, απάντησα ''Ναι θα έφευγα.''..
    Και δεν θα έφευγα γιατί κάπου έξω υπάρχουν τόποι παραδεισένιοι και η γη της επαγγελίας. Μεγάλωσα γνωρίζοντας, ότι η Ελλάδα είναι ο επίγειος παράδεισος με ήλιο και θάλασσα 8 μήνες το χρόνο, αλλά με κούρασε όλη αυτή η κατάσταση.
    Με κούρασε το γεγονός, ότι σε αυτό τον τόπο η Δημοκρατία των άξιων έγινε ασυδοσία των ανάξιων.
    Με κούρασε το γεγονός, ότι αυτός ο λαός δεν έχει ευγένεια και στοιχειώδεις τρόπους συμπεριφοράς. Δεν λέει εύκολα την καλημέρα και το ευχαριστώ. Δεν ξεστομίζει τη συγγνώμη και το ''Μήπως χρειάζεστε κάποια βοήθεια.''..
    Έχει μεγάλα περισσεύματα δόλου και φθόνου με ό,τι καλό κάνει ο γείτονας. Παντού υπάρχει το ''εγώ''..Το ''εμείς'' θα το δεις σε κανένα τραγούδι ή σε σίριαλ στην τηλεόραση..
    Θα έφευγα ναι, επειδή όλοι μάθαμε να κρίνουμε, πριν σταθούμε μπροστά στον καθρέφτη..
     Αυτός ο λαός έχει μάθει να μην σέβεται τον άλλο και δεν τον νοιάζει αν θα καπνίσει κάπου που δεν επιτρέπεται.
    Αν θα παρκάρει στη θέση του αναπήρου ή στη διάβαση μπροστά, μόνο και μόνο για να κάνει το δικό του αδιαφορώντας για τον συνάνθρωπο.
    Δεν τον νοιάζει να ανέβει στον πεζόδρομο, παρόλο που υπάρχουν επάνω παιδιά με ποδήλατα και μανάδες με καρότσια.
    Δεν το νοιάζει αν θα πετάξει τα σκουπίδια έξω από τον κάδο, αρκεί να μην είναι μέσα στο σπίτι του.
    Δεν τον νοιάζει να ανοίξει το παράθυρο και να πετάξει το πακέτο ή το χαρτάκι έξω, αρκεί να μην είναι μέσα στο αυτοκίνητο.
    Δεν ξέρει τι σημαίνει βοηθάω όπου μπορώ και χωρίς ανταλλάγματα..
     Δεν θα έφευγα επειδή εδώ υπάρχει οικονομική κρίση. Παντού υπάρχει..Ούτε επειδή γέμισε η χώρα τεμπέληδες συνδικαλιστές και κομματάρχες, που την πήγαν στο γκρεμό ή πάσης φύσεως λαμόγια σε όλους τους κλάδους, που κάνουν τα πάντα για να την πληρώνει το σύνολο. Θα έφευγα όμως επειδή αυτόν τον λαό τον έκαναν να είναι κακόγουστος και κακότροπος.
    Επειδή έχει μάθει να φωνάζει μέσα στο λεωφορείο όταν κάποιος δεν ανοίγει το παράθυρο και επειδή δεν σηκώνεται εύκολα για να καθίσει μια έγκυος.
    Επειδή παρακάμπτει την ουρά στο Super Market, έτσι απλά επειδή γουστάρει και παρκάρει επάνω στο πεζοδρόμιο επειδή πάλι έτσι γουστάρει, έχοντας στο μπροστινό κάθισμα ένα μικρό παιδί χωρίς ζώνη.
    Επειδή αυτός ο λαός δεν έμαθε ποτέ να γαλουχείται με τις αξίες της οργανωμένης κοινωνίας και σε αυτό που λέγεται αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Σε αυτό που έλεγαν οι παππούδες ''Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό''..
    Πόσο θα άλλαζε αυτός ο τόπος αν όλοι μας παλεύαμε να αλλάξουμε μεμονωμένα. Θα έφευγα ναι, επειδή σε αυτή τη χώρα οι γεμάτες μόχθο και κόπο, σπουδές μου δεν πιάνουν τόπο. Επειδή οι τρόποι ευγενείας μου αποτελούν πολυτέλεια και η ανάγκη μου για αξιοκρατία, μάταιο κόπο..
    Τελικά το τίμημα που πληρώνουμε για τον γαλάζιο ουρανό και την όμορφη θάλασσα είναι τεράστιο. Δεν είμαι ούτε 18 ετών, ούτε 28. Αλλά κοιτάζω που και που, λάγνα και ζηλευτά, τις αγγελίες στα διάφορα sites του εξωτερικού και δεν δυσκολεύομαι καθόλου να με δω να φεύγω, παρόλο που ξέρω ότι μπορεί να αφήσω πίσω αυτούς τους 10-15 ανθρώπους που με αγαπάνε πραγματικά και χωρίς όρους...
Καλημέρα σε όλους...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου