Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Στράτευση γυναικών. Σοβαρή πρόταση ή πυροτέχνημα;



Στράτευση γυναικών. Σοβαρή πρόταση ή πυροτέχνημα;
Από τον Απόστολο Παπαπαρίση
    Πολλή συζήτηση τελευταία για την πρόθεση - πρόταση του κ. Καμμένου περί προαιρετικής στράτευσης γυναικών, όπως …εξομολογήθηκε στον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο που τον είχε μαζί του στο ταξίδι του στην Ινδία (!). Γιατί έκανε όμως αυτήν την κίνηση ο κ. ΥΕΘΑ; Για να μας αποσπάσει από τα πραγματικά προβλήματα και το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, θα έλεγε κάποιος. Πολύ πιθανόν. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να «μπούμε» στο μυαλό του κ. Υπουργού και να εξετάσουμε αν έχουν βάση τα όσα ισχυρίσθηκε, για τα οποία όπως μαθαίνουμε επιμένει.
-Προαιρετική στράτευση γυναικών.
    Το έπραξε για να μειώσει το πρόβλημα της λειψανδρίας των μονάδων, ισχυρίζεται. Λογικό ακούγεται. Μήπως όμως θα έπρεπε πρώτα να εξετάσει τα όσα του προτείνουν τα Γενικά Επιτελεία (απόδοση κλάσεων, θητεία στα 18, διζωνική θητεία κλπ) και μετά να στραφεί στις γυναίκες; Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι σε κάθε κλάση παρουσιάζονται σχεδόν το 50% όσων έχουν υποχρέωση; Αντί λοιπόν να πάρει μέτρα για να επιλύσει το τεράστιο θέμα των ανυπότακτων και των αντιρρησιών συνείδησης κάνει ακριβώς το αντίθετο.   Κατέθεσε στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ν/σ στη Βουλή, όπου περιέχονται δύο ολόκληρες σελίδες με ευνοϊκές ρυθμίσεις για «ανυπότακτους» και «αντιρρησίες συνείδησης». Είναι σαν να λέτε κ. Υπουργέ ότι όσοι άρρενες υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους είναι τα κορόιδα της υπόθεσης.
    Αφού σημειώσουμε ότι κανένα κράτος εκτός του Ισραήλ δεν καθιέρωσε θητεία γυναικών, προαιρετική ή μη, ας υποθέσουμε ότι ο κ. ΥΕΘΑ το προτείνει για λόγους ισότητας των δύο φύλων. Αν ναι, τότε δεν θα ανέφερε τη λέξη «προαιρετικά». Υποχρεωτικά για τους άνδρες, υποχρεωτικά και για τις γυναίκες. Πιστεύει ότι αν δεν δώσει κάποια μπόνους στις γυναίκες (πχ να παίρνουν μόρια για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές) θα εμφανιστούν πολλές, που να θέλουν να υπηρετήσουν την Πατρίδα; Φυσικά και όχι. Κι αυτό δεν είναι μομφή προς τον πατριωτισμό των γυναικών αφού το ίδιο θα συμβεί και στους άρρενες αν η θητεία γίνει προαιρετική. Αν πάλι δώσει κάποια μόρια επιπλέον δεν θα είναι αυτό άδικο για τους άρρενες που υπηρετούν υποχρεωτικά; Απορρίπτεται λοιπόν το τυχόν επιχείρημα ισότητας, ισονομίας και ισοπολιτείας των δύο φύλλων!
-Υποχρεωτική στράτευση γυναικών που επιτυγχάνουν στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. ΥΕΘΑ ασχολείται αναρμοδίως με θέματα που απασχολούν τα Σώματα Ασφαλείας χωρίς να του ζητηθεί. Η πρώτη φορά αφορούσε το ΤΕΑΠΑΣΑ. Αν η πρόταση αυτή ετίθετο μετά από επεξεργασία και συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του έτερου Υπουργείου που προΐσταται ο κ. Τόσκας θα μπορούσε να αξιολογηθεί. Τώρα απλώς τοποθετείται στο καλάθι των αερολογιών, των λόγων χωρίς ουσία.
-Δημιουργία Στρατιωτικών, Ναυτικών και Αεροπορικών Λυκείων.
    Ακόμα μία ανεδαφική πρόταση για την Ελλάδα, λόγω κουλτούρας αλλά και έλλειψης πιστώσεων. Δυστυχώς έχουμε φθάσει στο σημείο να δυσκολευόμαστε να ντύσουμε τους νέους στρατιώτες αλλά και να μην εκπαιδεύουμε όπως παλαιότερα τους νέους πιλότους μας και θα βρούμε πιστώσεις για στρατιωτικά λύκεια; Ο ισχυρισμός του τύπου, αφού έχουμε Αθλητικό, Εκκλησιαστικό και Μουσικό Λύκειο γιατί να μην έχουμε και Στρατιωτικό, δεν μπορεί να σταθεί με αξιώσεις. Υπόψη ότι Στρατιωτικά Λύκεια έχουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Τουρκία.
-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για λίγους του κ. ΥΕΘΑ πλην όμως χωρίς ουσία και αντικείμενο. Θυμίζει λίγο εκείνο της επαναλειτουργίας της ΜΟΜΑ προκειμένου να χτυπήσει τάχα την ασυδοσία των μεγαλοεργολάβων. Αλήθεια τι έγινε εκείνο το θέμα της πρόσληψης των 1.000 στρατιωτών εκ των ήδη υπηρετούντων με μισθό 900 ευρώ για τη λειτουργία της νέας ΜΟΜΑ; Φταίνε οι «κακές» συμβουλές; Η ιδιοσυγκρασία του κ. Καμμένου; Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου