Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Προς ΕΕ: Φοβάστε τα εθνικιστικά κινήματα



ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ( ΕΙΔΗΣΕΙΣ )
Προς ΕΕ: Φοβάστε τα εθνικιστικά κινήματα
    Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 18 Ιανουαρίου 2016, ο Ευροβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την ετήσια έκθεση για την πολιτική ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι, η τρόικα καταργώντας κάθε έννοια κυρίαρχου κράτους παρεμβαίνει στη σχεδίαση των φορολογικών νόμων, τονίζοντας ότι, η ένωση φοβάται ότι, τα εθνικιστικά κινήματα αποκτώντας λαϊκό έρεισμα θα την αναγκάσουν τελικά να πληρώσει για τις αντιδημοκρατικές πολιτικές της.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε,
    Η πολιτική ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αποτελεί εργαλείο περιφρούρησης της Ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Η ίδια η Ένωση μεροληπτεί υπέρ ή κατά, ανάλογα με την περίπτωση εταιρειών ή επιχειρήσεων, στρεβλώνοντας τον ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά, εφαρμόζοντας στοχευμένες επιθετικές φορολογικές πολιτικές και πρακτικές, καθώς και ανακολουθίες στη μεταχείριση, σε εταιρικό και εθνικό επίπεδο.
    Κατηγορούμε πχ. την google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Πολύ καλά. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Παράλληλα όμως, τα σκάνδαλα χρηματισμού και παράνομων δραστηριοτήτων για εταιρίες, όπως οι Γερμανικές Siemens και Volkswagen, τα αφήνουμε στο απυρόβλητο.
    Στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια η Τρόικα καταργώντας κάθε έννοια κυρίαρχου κράτους παρεμβαίνει στη σχεδίαση των φορολογικών νόμων με αποτέλεσμα την αύξηση της φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης του αριθμού εταιρειών φαντασμάτων που ασκούν εξολοκλήρου άυλες δραστηριότητες, της πιστωτικής ασφυξίας και της λιτότητας που οδηγεί σε φτώχεια και ανέχεια.
    Στο μεταναστευτικό, στην οικονομική πολιτική, στις θεμελιώδεις ελευθερίες και στον ανταγωνισμό έχετε επιτύχει τον πρωταρχικό σας στόχο, την πλήρη υποταγή των εθνών κρατών στην Ευρώπη των τραπεζών και των ολιγαρχών.
    Ο φόβος σας για την άνοδο του εθνικισμού δεν αφορά, όπως λέτε, στην κατάλυση της δημοκρατίας, στη μισαλλοδοξία και στην ομοφοβία.
    Φοβάστε ότι τα εθνικιστικά κινήματα αποκτώντας λαϊκό έρεισμα θα σας αναγκάσουν τελικά να πληρώσετε για τις αντιδημοκρατικές πολιτικές σας.
Ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου