Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

BBC: Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν αεροπορική βάση με τους Κούρδους της Συρίας - Ανησυχία στην Άγκυρα



BBC: Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν αεροπορική βάση με τους Κούρδους της Συρίας - Ανησυχία στην Άγκυρα
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
     Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού BBC, οι ΗΠΑ χτίζουν αεροπορική βάση στην περιοχή Ριμελάν, της βορειοανατολικής Συρίας, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους και στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες πετρελαιοπηγές της χώρας!
    Η περιοχή, όπου κατασκευάζεται ένα νέο αεροδρόμιο για στρατιωτική χρήση, σε συνεργασία των ΗΠΑ με τους Κούρδους του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), γειτνιάζει με την αεροπορική βάση του Κάμισλο, η οποία ελέγχεται από το συριακό στρατό και στην οποία ήδη έχουν εγκατασταθεί δυνάμεις του ρωσικού στρατού και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
    Όσον αφορά τη βάση που κατασκευάζουν οι Αμερικανοί με τους Κούρδους, πρόκειται για ένα αεροδρόμιο με διάδρομο προσγείωσης 700 μ., το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Σύροι για αεροπλάνα αεροψεκασμών.
    Τώρα ο διάδρομος ανακατασκευάστηκε και έφθασε σε μήκος τα 1300 μ., ενώ άλλες πηγές τον φέρουν να έχει μήκος 2.500 μ. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η αεροπορική βάση χρησιμοποιείται ήδη από τον αμερικανικό στρατό, για να προσγειώνονται ελικόπτερα και αεροσκάφη C-130, τα οποία μεταφέρουν προσωπικό, όπλα και πυρομαχικά για τους άνδρες των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG), που είναι η ένοπλη πτέρυγα του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD).
    Η υπόθεση αυτή παρακολουθείται στενά από την Τουρκία και έχει προκαλέσει έναν επιπλέον πονοκέφαλο στους πολιτικούς και επιτελείς της γειτονικής χώρας, που ανησυχούν από τη συνεργασία ΗΠΑ-Κούρδων της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου