Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ



Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ
Το έστειλε ο Γιάννης Ζάχος
    Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας καλεί τον υδραυλικό, διότι έχει ξεχειλίσει ο βόθρος. Όντως, ο υδραυλικός καταφθάνει μαζί με τον βοηθό του και ενώ τα βοθρολύματα έχουν φτάσει σε ύψος τριών μέτρων.  Χωρίς να χάσει χρόνο, βγάζει τη μπλούζα του και αφού παίρνει μία βαθιά αναπνοή κάνει μακροβούτι στις ακαθαρσίες. Χάνεται για αρκετά δευτερόλεπτα και ο διαχειριστής αρχίζει να ιδρώνει από αγωνία, αλλά να που λίγο μετά ξεπροβάλλει το κεφάλι του και λέει προς το κουτσαβάκι:
- Πέτα το κατσαβίδι νούμερο 16
    Πράγματι, ο βοηθός ψάχνει στο βαλιτσάκι με τα εργαλεία και βγάζοντας ένα κατσαβίδι, το πετάει στο αφεντικό του.
    Περνάνε πάλι κάμποσα δευτερόλεπτα, όπου ο υδραυλικός είναι χαμένος μέσα στη λίμνη με τις ακαθαρσίες που έχει σχηματιστεί και ενώ ο διαχειριστής αρχίζει πάλι να αγωνιά, να σου ξεπροβάλλει το κεφάλι του και λέει προς το κουτσαβάκι:
- Πέτα την πένσα και δύο βίδες το νούμερο 4
    Πράγματι, ο βοηθός ψάχνει στο βαλιτσάκι με τα εργαλεία και βγάζοντας από μέσα μία πένσα και δύο βίδες τις πετάει στο αφεντικό του.
    Περνάνε τώρα πολλά δευτερόλεπτα, όπου ο υδραυλικός είναι χαμένος μέσα στη λίμνη με τις ακαθαρσίες και ενώ ο διαχειριστής τα έχει παίξει εντελώς από την αγωνία του, να που ξεπροβάλλει το κεφάλι του και κολυμπώντας βγαίνει σε στεγνό χώρο.
- Πόσο σάς χρωστάω; ρωτάει αποσβολωμένος ο διαχειριστής.
- Εντάξει μωρέ, δεν κάναμε και τίποτα σημαντικό…, λέει ο υδραυλικός. Δώσε 15 ευρώ
    Χωρίς δεύτερη κουβέντα ο διαχειριστής, του δίνει το ποσό που ζήτησε και του λέει:
- Θέλω να σάς συγχαρώ για την ευσυνειδησία σας και τον επαγγελματισμό σας. Να είστε σίγουρος πως όταν θα χρειαζόμαστε το οτιδήποτε, θα απευθυνόμαστε σ’ εσάς
    Και ο υδραυλικός γυρίζοντας με ύφος περηφάνιας και κάπως επιτιμητικό προς τον βοηθό του:
-
Εσύ βλέπε να μαθαίνεις, γιατί αν δεν μάθεις θα μείνεις μια ζωή στα εργαλεία
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ….





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου