Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ



Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α.Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε
            Πληροφορούμεθα ότι τελευταία υπάρχει μια αιφνίδια κινητικότης, με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.
            Επειδή και στο παρελθόν, παρουσιάστηκε παρόμοια κινητικότητα και η τότε Κυβέρνηση εφάνη, δυστυχώς διαλλακτική εις ότι αφορά την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων, δηλαδή ήταν διατιθεμένη να συναινέσει σε μία ονομασία λ.χ. «Βόρεια Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία». Ευτυχώς δεν συνέβη το κακό.
            Υπ’ όψιν λοιπόν και της σημερινής μας Κυβέρνησης, να μην ενδώσει σε οποιεσδήποτε πιέσεις, για αποδοχή σύνθετης ονομασίας του Κράτους των Σκοπίων διότι! θα διαπράξει Εθνικό Ιστορικό Έγκλημα κατά της Ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού της, το οποίο δεν εξαλείφεται στο μέλλον με καμία δύναμη.
            Παρ’ όλο που εκτιμάται τα μέγιστα η σθεναρή στάση του Πρωθυπουργού της χώρας μας, στη νέα πρόκληση των Σκοπίων στη Σύνοδο Κορυφής του Ο.Η.Ε., θ’ αναφερθούμε στην παρούσα για άλλη μια φορά σε μυθολογικά, ιστορικά και λοιπά ακόμη στοιχεία, που τεκμηριώνουν με αδιάψευστα , αφ’ ενός την ελληνικότητα της Μακεδονίας και αφ’ ετέρου η περιοχή του Κράτους των Σκοπίων δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική Μακεδονία.
ΠΡΩΤΟΝ: Ο ιδρυτής της Μακεδονικής δυναστείας, λέει ο παγκοσμίως γνωστός ιστορικός ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ήταν ο ΠΕΡΔΙΚΑΣ Α΄, ένα από τα τρία παιδιά του βασιλέως του Άργους ΤΗΜΕΝΟΥ (ΓΑΥΑΝΗΣ, ΑΕΡΟΠΟΣ και ΠΕΡΔΙΚΑΣ), απόγονοι του Ήρωα Ηρακλή. Για τον λόγο αυτό και η δυναστεία των Μακεδόνων Βασιλέων ελέγοντο ΤΗΜΕΝΙΔΕΣ ή ΑΡΓΕΙΑΔΕΣ. Όταν ο Αλέξανδρος Α΄ βασιλεύς των Μακεδόνων, κατέβηκε στην Ολυμπία (496 π.Χ.), για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, οι Κριτές των Αγώνων του επέτρεψαν να λάβει μέρος διότι ήτο Έλλην απόγονος, του ήρωος Ηρακλή.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Πρέπει κάποτε να γίνει κατανοητό από όλους ότι μία είναι η αλήθεια, το 90% του Αρχαίου Βασιλείου της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα και μόνο το 7% βρίσκεται στα Σκόπια και το 3% στην Βουλγαρία. Η Μακεδονία πήρε την οριστική εδαφική της μορφή από τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, τον Φίλιππο Β΄, ο οποίος το 344 π.Χ. επολέμησε τους Δαρδάνους (περιοχή Σκοπίων) και στην συνέχεια έκτισε την πόλη ΗΡΑΚΛΕΙΑ (πόλη φρούριο), για να ασφαλίσει τα βόρεια σύνορα της Μακεδονίας. Τα ερείπια της πόλεως-φρούριο αυτής, βρίσκονται κοντά στο σημερινό Μοναστήρι (ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΠΥΛΕΣ).
ΤΡΙΤΟΝ: Η σημερινή περιοχή του Κράτους των Σκοπίων ελέγετο από παλαιά Δαρδανία (υπάρχουν και σχετικά γραμματόσημα). Ιδρύθηκε από τον Δαρδάνο Βασιλέα της Δαρδανίας, περιοχή που ευρίσκετο στην Τρωάδα και συγκεκριμένα στην έξοδο του Ελλησπόντου. Η Δαρδανία ευρίσκετο μεταξύ Μοισίας, Δαλματίας και Μακεδονίας (εγκυκλ. ΠΑΠ. ΛΑΡΟΥΣ). Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ προτού ξεκινήσει την εκστρατεία του προς Ανατολάς, αρχικά οδήγησε τον Στρατό του προς Βορρά για να εξασφαλίσει τα σύνορα της Μακεδονίας από Βορρά. Το 335 π.Χ. ο Μ. Αλέξανδρος ενίκησε τους Δαρδάνους, οι οποίοι αναγκάστηκαν τότε, ν’ αναγνωρίσουν την επικυριαρχία της Μακεδονίας.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ο ιστορικός ΑΡΙΑΝΟΣ γράφει: ο Μ. Αλέξανδρος μετά την Μάχη του Γρανικού Ποταμού, αφιέρωσε ως ευχαριστήριο στην Παλλάδα Αθηνά 300 περσικές πανοπλίες με την πολύ εύγλωττη επιγραφή: «Αλέξανδρος ο Φιλίππου και Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων…». Και! ότι ο Μ. Αλέξανδρος μετά την μάχη της Ισσού το έτος 333 π.Χ. σε επιστολή του προς τον Δαρείο έλεγε: «Οι υμέτεροι πρόγονοι ελθόντες εις Ελλάδα κακώς εποίησαν ημάς. Εγώ δε των Ελλήνων ηγεμών κατασταθείς τιμωρίσασθαι βουλόμενος Πέρσας εις την Ασίαν υπαρξάντων υμών».
ΠΕΜΠΤΟΝ: Κατά τα επακολουθήσαντα χρόνια, η Μακεδονία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τις επιδρομές των Δαρδάνων. Το δε 229 π.Χ. η Μακεδονία ήτο σε εμπόλεμο κατάσταση με την Δαρδανία και μάλιστα σε μια από τις Μάχες σκοτώθηκε και ο Βασιλεύς της τότε Μακεδονίας Δημήτριος Β΄ πολεμώντας εναντίον των., Κατά τα μέσα του 1ου π.Χ. αιώνα οι Δαρδάνοι υποτάχθησαν στους Ρωμαίους. Τα Σκόπια (SCUPI) εξελίχθησαν σε πρωτεύουσα της Δαρδανίας και έκτοτε αυτή αποτέλεσε τμήμα της Ρωμαϊκής επαρχίας της Μοισίας και από την εποχή του Διοκλητιανού η Δαρδανία ήταν πλέον ξεχωριστή Επαρχία. Τέλος, την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η Δαρδανία ήταν επαρχία που ανήκε στο «Θέμα της Δυρραχίου» (εγκυκλ. ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ) και όχι στην Θεσσαλονίκη.
ΕΚΤΟΝ: Ο προ ολίγων ετών αποβιώσας γνωστός Άγγλος Ιστορικός ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΜΟΝΤ, καθηγητής αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, συγγραφέας του τρίτομου έργου «Η Ιστορία της Μακεδονίας» γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του: «Οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν είχαν καμία σχέση με τους Σκοπιανούς, οι οποίοι με την κατάληψη της χώρας των από τον Μ. Αλέξανδρο ήσαν υπήκοοι των Μακεδόνων, είχαν δική των γλώσσα, ήσαν δε ως επί των πλείστων Σλάβοι και Αλβανοί. Άλλωστε ο προσδιορισμός Μακεδών ήταν τοπικός και όχι εθνολογικός, αφού και οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες που πολέμησαν μεταξύ των (Πελοποννησιακός Πόλεμος), ονόμαζαν τους εαυτούς των, σύμφωνα με το όνομα της Πόλεώς των, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν Έλληνες.
ΕΒΔΟΜΟΝ: Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ ΣΤΕΦΕΝ ΜΙΛΛΕΡ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaelogy Magazine», ξεσκεπάζει τους Σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός των να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ». Στην επιστολή του τεκμηριώνει ότι η περιοχή των Σκοπίων είναι η αρχαία Παιονία και δεν έχουν το δικαίωμα οι σημερινοί Σκοπιανοί κάτοικοί της, ν’ αποκαλούν το Κράτος των «Μακεδονία» και τους εαυτούς των «Μακεδόνες», όπως δεν μπορούν να ονομάζονται οι Αιγύπτιοι «Μακεδόνες», επειδή κατεκτήθη κάποτε η Αίγυπτος από τον Μ. Αλέξανδρο. Στην επιστολή αναφέρεται λεπτομερώς στα κείμενα του Στράβωνα (7 τμ. 4), του Διόδωρου Σικελού (16.4.2), του Δημοσθένη (Ολυνθιακός 1.230), του Θουκυδίδη (2.99), του Ηρόδοτου (5.17 – 7.128). Επίσης ο καθηγητής σε μία εργασία συμφωνεί απόλυτα με αυτήν του Μακεδονικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (δημοσ. International Herald Tribune, 10-1-2008) που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, κατά την οποία ένας Μακεδόνας παρουσιάσθηκε στον Απόστολο Παύλο, παρακαλώντας τον «Έλα στη Μακεδονία να μας βοηθήσεις». Σε ποιες περιοχές της Μακεδονίας πήγε ο Απόστολος Παύλος; Στην Νεάπολη (Καβάλα), στους Φιλίππους, στην Αμφίπολη, στην Απολλωνία, στην Θεσσαλονίκη και στην Βέροια (Πράξεις, 16:11-17:10). Όλες αυτές οι περιοχές αποτελούν την Ιστορική Μακεδονία και καμία δεν βρίσκεται στο Κράτος των Σκοπίων (Παιονία).
ΟΓΔΟΟΝ: Σε συνέντευξή του σε Σκοπιανό site Press24, ο Βούλγαρος πρώην Υπουργός, Ιστορικός, συγγραφέας και σήμερα Διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Βουλγαρίας ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ στις 20-8-2013 μεταξύ πολλών άλλων είπε: «… Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος ο Μακεδόνας, εμφανίζονταν δημόσια ως Έλληνες! Πολιτική τους Ιδέα ήταν η δημιουργία ενός τεράστιου Ελληνικού Κράτους. Κανείς Σκοπιανός, 2.400 μετά τον θάνατό τους, δεν μπορεί να τους αποδίδει μια άλλη ταυτότητα. Καταλογισμός διαφορετικής εθνικότητας των νεκρών, είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα του Μακεδονισμού, καθώς είναι νεκροί και δεν μπορούν να υπερασπισθούν τους εαυτούς των. Στον πολιτισμένο κόσμο η πρακτική αυτή ονομάζεται λεηλασία. Στους Στρατούς όλου του κόσμου οι λεηλασίες στην πραγματικότητα τιμωρούνται με θάνατο.
ΕΝΑΤΟΝ: Η γνωστή σ’ όλο τον κόσμο Αμερικανίδα Αρχαιολόγος ΝΤΟΡΟΘΙ ΚΙΝΓΚ, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι: «…πως τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν είχαν το όνομα Μακεδονία. Μάλιστα, είχε διευκρινίσει τότε ότι: «Την περιοχή των Σκοπίων είχε κατακτήσει ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως όμως είχε κατακτήσει και τις περιοχές του Ιράν και του Αφγανιστάν, αλλά καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίζεται ότι ονομάζεται Μακεδονία.» Βέβαια για τις δηλώσεις τις αυτές, εδέχθη χυδαία και προκλητική επίθεση. Την αποκάλεσαν μερίδα Σκοπιανών ως «Ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια». Η Αμερικανίδα Αρχαιολόγος απάντησε στο twitter «Προτιμάει να θεωρείται Ελληνίδα πόρνη, παρά Σκοπιανή».
ΔΕΚΑΤΟΝ: Το όνομα της Μακεδονίας προέκυψε όταν το 1944 ο Στρατάρχης Τίτο εξήγγειλε την αναδιοργάνωση του Γιουγκοσλαβικού Κράτους, πάνω σε ομοσπονδιακή βάση. Σ’ αυτήν θα υπήρχαν έξι Ομοσπονδίες και η μία εξ αυτών, του νότιου τμήματος της Γιουγκοσλαβίας που συνορεύει με την Μακεδονία ονομάστηκε «Σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας», με απώτερο σκοπό την διεύρυνση αυτού προς νότον και προς ανατολάς. Αυτή λοιπόν η περιοχή της Δαρδανίας που ήταν Ομοσπονδιακό Κράτος της Γιουγκοσλαβίας μετά την διάλυση αυτής απεσπάσθη και έγινε ανεξάρτητο κράτος με το αυθαίρετο όνομα Μακεδονία. Βέβαια η τότε Κυβέρνηση των Η.Π.Α. αντέδρασε πολύ σκληρά δια του υπουργού εξωτερικών κ. Στρετίνιους. Ενημέρωσε τους πρέσβεις και πρόξενους όλων των κρατών ότι, οι Η.Π.Α. ουδέποτε θα δεχθούν την δημιουργία στα σύνορα της Ελλάδος, αυτό το Κράτος με το όνομα Μακεδονία. Βέβαια αυτή η θέση δεν εμπόδισε αργότερα τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μπους, μετά την δεύτερη εκλογή του ν’ αναγνωρίσει, δυστυχώς τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.
            Σήμερα πολλά από τα Κράτη της Ευρώπης και όχι μόνον, έχουν τις επιφυλάξεις των, καίτοι αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Μάλιστα η Ρωσία πρόσφατα ακύρωσε την αναγνώρισή της ως Μακεδονία, μέχρις ότου συμφωνηθεί όνομα για το Κράτος των Σκοπίων, με την σύμφωνο γνώμη και της Ελλάδος.
            Το Κράτος των Σκοπίων που θέλει, με το έτσι θέλω σφετεριζόμενο το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας, να λέγεται Μακεδονία, έχει ως γνωστόν σήμερα την υποστήριξη των Η.Π.Α. Εξ αιτίας του γεγονότος αυτού έχει τόσο αποθρασυνθεί, ώστε απευθυνόμενος ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων  προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δήλωσε:  «…δεν εισερχόμεθα στο ΝΑΤΟ, αν πρόκειται ν’ αλλάξουμε την συνταγματική ονομασία του Κράτους μας».
            - Οι διεκδικήσεις των Σκοπίων επίσημα πλέον διδάσκονται στα Σχολεία των Σκοπίων. Επίσης παρουσιάζονται αυτές σε διάφορες εκδηλώσεις και εκφάνσεις του Κράτους των Σκοπίων, όπως: ο χάρτης της Μακεδονίας των Σκοπίων (εκτύπωση 1992), που δείχνει καθαρά την διεκδίκηση, ότι η Μακεδονία εκτείνεται από εκεί μέχρι το όρος Όλυμπος προς νότον, συγχωνεύοντας έτσι τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και της Μακεδονίας σε μία Ενότητα. Και! ότι το υπόλοιπο της Μακεδονίας των ευρίσκεται υπό Ελληνική Κατοχή. Η ίδια διεκδίκηση είναι διακριτή και σε χαρτονομίσματα της Τράπεζας της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», που δείχνει ως ένα από τα μνημεία της τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα ημερολογίων, χριστουγεννιάτικων καρτών, αυτοκόλλητα αυτοκινήτων, αγάλματα του Φιλίππου, του Μ. Αλέξανδρου, ονομασία του Αεροδρομίου των Σκοπίων «Μέγας Αλέξανδρος» και δεν υπάρχει τέλος με παρόμοιες  διεκδικήσεις. Εδώ το Κράτος των Σκοπίων δεν εγείρει μόνον εδαφικές διεκδικήσεις, κατοχυρωμένες με το Σύνταγμά των, σφετερίζεται και υποκλέπτει το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας τον Πολιτισμό και την Ιστορία της Ελλάδος. Με την πάροδο δε του χρόνου συνεχίζουν δυστυχώς ακάθεκτοί τον άθλιο αυτό σφετεριστικό ρόλο των.
            Μετά από τα παραπάνω αναφερθέντα θα ήτο ανούσιο και διπλωματικά επικίνδυνο για άλλη μια Εθνική ήττα να καθίσουμε στην Τράπεζα διαπραγματεύσεων.
            - Επανερχόμεθα στο σοβαρό αυτό Εθνικό θέμα, διότι ο κύριος Αβραμόπουλος στο παρελθόν, και!  η αιφνιδιαστική δήλωση και της σημερινής Κυβέρνησης να λέει: «Η Ελλάδα είναι ανοικτή σε διάλογο με την γείτονα χώρα» και επισήμανε στον κ. Γκρουέβσκι την πάγια θέση της Ελλάδος, περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις». Άρχισε πάλι ν’ ανησυχεί ο Ελληνικός λαός.
            Από πού; Αξιότιμοι κύριοι αυτή είναι η πάγια θέση της Ελλάδος; Ποιος την καθόρισε; Επειδή την ανέφερε στον παρελθόν ο κ. Αβραμόπουλος:
            Η πάγια θέση της Ελλάδος είναι αυτή που πήραν απόφαση όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992 ότι: «Να μην επιτραπεί από την Ελλάδα όνομα του Κράτους των Σκοπίων που να περιέχει το όνομα Μακεδονία».
            Αυτή η πάγια θέση σε μια Δημοκρατία, όπως θέλουμε να λεγόμαστε, αλλάζει μόνο με Δημοψήφισμα από τον Ελληνικό Λαό.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
            - Ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι επί του θέματος των Σκοπίων οι Ελληνικές Κυβερνήσεις όπως στο παρελθόν,  έτσι και σήμερα δέχεται πιέσεις, αλλά! επειδή το δίκαιο είναι με το μέρος μας, δεν θα πρέπει να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση τέτοιο εγκληματικό Ιστορικό λάθος και να δεχθεί σύνθετη ονομασία για το Κράτος των Σκοπίων που να περιέχει την λέξη Μακεδονία, έστω και αν υπάρχει υπόσχεση και υπογραφή ότι θα το τηρήσουν για πάσα χρήση. Διότι! μετά από ένα χρόνο, η Βουλή των Σκοπίων θ’ αποφασίσει την απόρριψη του πρώτου όρου του ονόματος και την διατήρηση μόνο του ονόματος Μακεδονία. Εμείς θα έχουμε συναινέσει για την ένταξή των στο ΝΑΤΟ και δεν θα έχουμε τρόπο αντιδράσεως μέσα από συμφωνίες. Ποιος θα τους τιμωρήσει; Οι Η.Π.Α. που τους προστατεύουν; Η Ε.Ε. που ενδίδει στα πάντα, πλην των οικονομικών ή ο Ο.Η.Ε.; ο οποίος δεν έχει κάνει τίποτε επί 41 χρόνια, για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, παρά τις καταδικαστικές του αποφάσεις.
            - Να απαλλαγεί Ελλάς πάραυτα, από την ταπεινωτική συμφωνία του 1995 μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων. Δια της Συμφωνίας αυτής κατέστη η Ελλάς ουσιαστικώς δέσμια των Σκοπίων, ως προς την ονομασία της Μακεδονίας μας. Είναι αναγκαίο να εκλείψει η δέσμευση αυτή της Ελλάδος έναντι των Σκοπίων. Παρ’ όλο ότι η Ελλάς δικαιούται ν’ απομακρυνθεί από την δέσμευση αυτή από το 2002 (Γραμ. προς την ΕΣΤΙΑ/ 19-9-13, Γεώργιος Σχινάς, Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Πειραιώς), εντούτοις μέχρι σήμερα κανείς Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Υπουργός ή Βουλευτής προέβη σε ενέργειες, για την απαλλαγή της χώρας μας, από την εξευτελιστική και ταπεινωτική αυτή δέσμευσή μας.
            - Όσο κρατούσαμε τη σταθερή θέση ότι, δεν δεχόμαστε να υπάρχει όρος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» έστω και ως σύνθετος, όπως ήταν η απόφαση των Αρχηγών Κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992, όλα πήγαιναν καλά. Έτσι πετύχαμε στον Ο.Η.Ε. το πρωτοφανές γεγονός να ενταχθεί μια χώρα με όνομα διαφορετικό από αυτό που εκείνη επιθυμούσε: ΦΥΡΟΜ και όχι «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Έτσι ακόμη πετύχαμε και την δημόσια δήλωση του Βρετανού ΥΠΕΞ και υπεύθυνο της Ε.Ε. για τα Βαλκάνια Ντέιβιντ Όουεν ότι: <<..τα συλλαλητήρια εκατομμυρίων Ελλήνων, με έπεισαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ότι ολόκληρος ο Ελληνικός λαός ενοχλείται έντονα από το ζήτημα της Ονομασίας…>>. Όταν αρχίσαμε να υποχωρούμε και να μιλάμε για σύνθετη ονομασία και άλλα παρόμοια, τότε τα μεν Σκόπια αποθρασύνθηκαν, η δε διεθνής κοινότητα έπαυσε να θεωρεί σοβαρό το ζήτημα. Καμία λοιπόν ονομασία που να περιέχει το όνομα Μακεδονία, το όνομα αυτό ανήκει μόνο στην Ελλάδα.
            - Θα ήτο ολέθριο σφάλμα και έγκλημα κατά της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, αν η Ελλάς απεμπολούσα την Ιστορία της, συναινέσει να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και αλλαχού, με όνομα που θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία». Διότι η Μακεδονία είναι Ελληνική, τόσο όσο είναι η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάς, η Πελοπόννησος και τα νησιά μας. Και! διότι ουδέποτε τα Σκόπια θα ονομασθούν Μακεδονία, έστω και αν αναγνωρίσουν το Κράτος των Σκοπίων όλα τα Κράτη του κόσμου, εάν δεν υπάρχει Ελληνική Υπογραφή. Για τον λόγο αυτό, η Ελληνική θέση πρέπει να είναι˙ «Ουδεμία συναίνεση για την Ονομασία του Κράτους των Σκοπίων, με όνομα που να περιέχει την λέξη Μακεδονία. Ας ανατρέξουν στην ιστορία των οι Σκοπιανοί για να βρουν το πραγματικό όνομα του Κράτους των. Αυτή είναι η απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών Κομμάτων, αυτή είναι η θέληση του Ελληνικού λαού. Αν θέλουμε να λεγόμαστε Δημοκρατία, πρέπει να γνωρίζουμε ότι, η απόφαση αυτή του Συμβουλίου των Αρχηγών αλλάζει μόνο με Δημοψήφισμα και απόφαση του Ελληνικού Λαού.
            - Η κραυγή τότε, του σπουδαίου Διπλωμάτη, πατριώτη και πολιτικού εγκέφαλου του Μακεδονικού Αγώνα, του Ίωνος Δραγούμη: «Έλληνες, ας τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία και η Μακεδονία θα μας σώσει», αφύπνισε τους Έλληνες, και! Έτρεξαν τότε οι Έλληνες και εσώθη η Μακεδονία μας. Σήμερα πάλι η Μακεδονία μας καλεί να την υπερασπιστούμε. Είδαμε όλοι τον νεαρό μαθητή στην επέτειο της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης 28-10-2015 να παρελαύνει με μια πινακίδα στο χέρι που έγραφε «ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
            Αυτήν την εικόνα δεν πρέπει να την ξεχάσει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνική Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου