Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

«Το κουαρτέτο των Χριστουγέννων»



«Το κουαρτέτο των Χριστουγέννων»
    Η εταιρεία θεάτρου TheatrAction  παρουσιάζει την πρώτη της ομαδική δουλειά στη ΜΙΚΡΗ ΑΥΛΑΙΑ της ΧΑΝΘ. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική χριστουγεννιάτικη παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά.
    Το έργο ονομάζεται «Το κουαρτέτο των Χριστουγέννων» και πρόκειται για μια σύνθεση λογοτεχνικών κειμένων μεγάλων κλασικών συγγραφέων (Charles Dickens, E.T.E.A Hoffmann, Clemment Clarke Moore, Christian Andersen), του  19ου αιώνα με ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική.
    Τέσσερα κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, αναλλοίωτα στον χρόνο,  ενώνονται σε μία ιστορία που ζωντανεύει επί σκηνής. 
    Μια μουσική ιστορία, όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση και καταφέρνει, με τους ξεσηκωτικούς ήχους της και τους χορούς της, να ξυπνήσει τις αισθήσεις αλλά και να ενεργοποιήσει μια σπουδαία ανθρώπινη δεξιότητα, την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να βλέπουμε και να νιώθουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια και την καρδιά των άλλων.  
    Ένα μοναδικό ταξίδι λόγου και μουσικής στην πιο μαγική εποχή του χρόνου!
Ταυτότητα Παράστασης
Σύνθεση -Διασκευή Κειμένων: Μάρι Χεκιμιάν
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου
Μουσική Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Kάτσος, Αγγελική Κωστάκη
Χορογραφίες: Ευαγγελία Παγώνη
Επιμέλεια σκηνικών – κουστουμιών: Δέσποινα Σαρόγλου
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Ηθοποιοί: Βαγγέλης Καλλίτσογλου, Άγγελος Καρανικόλας, Γιώργος Κρυστάλης, Μάρι Χεκιμιάν, Έλια Χριστοδουλίδου.
Μουσικοί: Κωνσταντίνος Κάτσος (κιθάρα), Αποστολία Ματζιροπούλου (Σαξόφωνο), Αγγελική Κωστάκη (Πιάνο - Ακορντεόν)
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ: Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Κυριακή από 29 Νοεμβρίου στις 18:00 και από 27 Δεκεμβρίου  μέχρι 5 Ιανουαρίου καθημερινά στις 18:00
ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Από  30 Νοεμβρίου μέχρι και 23 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί κατόπιν συνεννόησης.
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 7 ευρώ, Μαθητικό/ Ομαδικό: 5 ευρώ, Οικογενειακό πακέτο (Τετραμελής οικογένεια): 24 ευρώ, Ατέλεια: 4 ευρώ.
Τηλ. επικοινωνίας: 6944 822300, 6943 269087,
Ποιοι είμαστε
    Η εταιρεία θεάτρου TheatrAction, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη από τους Σαρόγλου Δέσποινα, ηθοποιό-σκηνοθέτη, Γιάννη Τσιακμάκη, ηθοποιό-σκηνοθέτη, Μάρι Χεκιμιάν, ηθοποιό - συγγραφέα και Ανέστη Ατακτίδη, φωτιστή -ηχολήπτη, που θέλησαν να συμπορευτούν στον καλλιτεχνικό χώρο, υπερασπιζόμενοι το κοινό τους όραμα: την διάδοση της ιδέας της τέχνης.
    Η ομάδα αριθμεί αξιόλογους συνεργάτες (ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, τεχνικούς θεάτρου και κινηματογράφου, φωτογράφους, σκηνογράφους, εικαστικούς).
    Πρόκειται για μια εκτός των τειχών ομάδα, που έχει σκοπό με παραστάσεις σε θεατρικούς ή εναλλακτικούς χώρους, με δράσεις, σεμινάρια, performance και εργαστήρια, να ανοίξει στους θεατές ένα παράθυρο στον κόσμο διαφορετικό από εκείνα της τηλεόρασης ή του υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου