Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Το παιχνίδι της δυτικής προπαγάνδας εναντίον της Ρωσίας



Το παιχνίδι της δυτικής προπαγάνδας εναντίον της Ρωσίας
Φανταστικές "αστοχίες" και "καταρρίψεις" ρωσικών πυραύλων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων .
Σας προτείνω να μην πιστεύετε κανέναν.
Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις και η παραπληροφόρηση, οργιάζουν !
pronews
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η ΔΥΣΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ "MADE IN RUSSIA" ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
    Tρεις φορές μέσα σε λίγες ημέρες προέκυψαν "λανθασμένες" πληροφορίες που διακινήθηκαν από τα "έγκριτα" και "έγκυρα" δυτικά ΜΜΕ σε όλον τον πλανήτη ότι η ρωσική Αεροπορία έχει χάσει αεροσκάφη και ελικόπτερα σε δύο περιπτώσεις ενώ οι πύραυλοι cruise Kalibr που εκτοξεύθηκαν από το ρωσικό Ναυτικό απο την Κασπία θάλασσα επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν ως "άχρηστοι", (εις ψυχολογικό και προπαγανδιστικό όφελος των αμερικανικών Tomahawk) και ότι τέσσερις από αυτούς κατέπεσαν κάπου στο Ιράν (το οποίο και επέτρεψε την διέλευσή τους).
    Ιδού τι έγινε στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά:
    Ως προς τους τέσσερις ρωσικούς cruise που υποτίθεται έπεσαν στην ιρανική επικράτεια, Ιρανοί αξιωματούχοι απέρριψαν τις αιτιάσεις των δυτικών ΜΜΕ, λέγοντας μάλιστα ότι πρόκειται για δυτική προπαγάνδα!
    "Οι αιτιάσεις της Δύσης σχετικά με τους ρωσικούς cruise ισχυριζόμενη ότι τέσσερις από τους είκοσι έξι πυραύλους που εκτοξέυθηκαν από τον ρωσικό στόλο της Κασπίας σε στόχους του ISIL στη Συρία, έπεσαν στην ιρανική επικράτεια, είναι ένα τραγικό ψέμμα και αποτελεί μέρος του ψυχολογικού πολέμου"!
    "Εάν υπήρχε επιβεβαίωση ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο Ιράν θα υπήρχαν αποδείξεις που σίγουρα θα το έδειχναν, όμως αυτές οι αναφορές είναι καθαρά προϊόν φαντασίας"
    Η διάψευση έγινε και από το ιρανικό ΥΠΕΞ το οποίο αναφέρει "δεν λάβαμε καμία αναφορά για συντριβή ρωσικόυ πυραύλου σε ιρανικές περιοχές, και πρόκειται για παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου".
    Από το ρωσικό ΥΠΑΜ αναφέρθηκε ότι "όσο και αν ήταν δυσάρεστο για τους συναδέλφους μας στο Πεντάγωνο και στο Λάνγκλευ (η έδρα της αμερικανικής CIA) τα χτυπήματα υψηλής ακρίβειας εναντίον του ISIL, το γεγονός παραμένει ότι όλοι οι πύραυλοι που εκτοξέυτηκαν από τα πλοία μας χτύπησαν ακριβώς τους στόχους τους" έιπε ο εκπρόσωπος στρατηγός Gen. Igor Konashenkov.
    Σε δεύτερο "καταγγελθέν" και "έγκυρο" περιστατικό στο "έγκυρο" και "έγκριτο" CNN το οποίο το έπαιξε και με πηχυαίους τίτλους, μια κάποια Elena Vasilyeva, από τους επικεφαλής της ΜΚΟ "Soldiers' Mothersη οποία χρηματοδοτείται ευθέως από την αμερικανική κυβέρνηση μέσω της USAID (όπως αναφέρει άλλωστε μέχρι και το Ινστιτούτο του άλλοτε προεδρικού υποψήφιου Ron Paul), αναφέρει ότι καταρρίφθηκαν 12 ρωσικά ελικόπτερα, και το CNN παρουσιάζει στο κοινό του στηριζόμενο στην γενική άγνοια που διακατέχει τους Αμερικανούς (και όχι μόνο) πολίτες αυτή την είδηση.
    Η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνήθιζε να παρουσιάζει επίσης αφηγήματα εναντίον των ρωσόφωνων στον πόλεμο του Donbass "τυχαίο" φυσικά γεγονός, και "τυχαίο" επίσης που μεταδίδεται σε αμεριανικό κανάλι παναμερικανικής εμβέλειας.
    Πάμε στο τρίτο περιστατικό που υποτίθεται ότι έλαβε χώρα χθες και οι Βρετανοί διέδιδαν φήμες για κατάρριψη ρωσικού Mig-29 στο τουρκικό εναέριο χώρο από τουρκικά F-16!
    Για κατάρριψη ρωσικού ή συριακού μαχητικού στην περιοχή Huraytan στη βόρεια Συρία ανέφεραν χθες Σάββατο βρετανικά ΜΜΕ!
    Τουρκικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν ένα ρωσικό (;) μαχητικό που είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες μια μεγάλη έκρηξη συνέβη στην περιοχή Huraytan, στη βόρεια Συρία μετά από αερομαχία τριών μαχητικών!
    Τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα από κανέναν.
    Την είδηση μεταφέρει και η mirror η οποία αναφέρει πως τουρκικά μαχητικά αντέδρασαν σε εγκλωβισμό από MiG-29
    Aν υποθέσουμε πως όντως ήταν MiG-29. Ως γνωστόν οι Ρώσοι δεν έχουν μεταφέρει το σκάφος αυτό στη Συρία
    Επιτέλους όμως σήμερα το τουρκικό Επιτελείο αποφάσισε να εκδώσει μια ανακοίνωση για τα συμβάντα του Σαββάτου και όπως θα δείτε, πρόκειται για μια πολύ διαφορετική ιστορία.
    Συριακά μαχητικά αεροσκάφη και πυραυλικά συστήματα παρενόχλησαν τουρκικά μαχητικά F-16 κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία το Σάββατο, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
    Τα τρία τουρκικά αεροσκάφη μετείχαν σε έναν σχηματισμό συνολικά 12 μαχητικών F-16 που εκτελούσαν περιοπολία στα σύνορα όταν παρενοχλήθηκαν, για δύο λεπτά, από πυραυλικά συστήματα από τη Συρία.
    Παρενοχλήθηκαν επίσης για 35 δευτερόλεπτα από δύο πολεμικά αεροσκάφη τύπου SU-22 και ένα SU-24, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού της Τουρκίας.
    Καμία σχέση με το τι περιγράφθηκε χθες.
    Έστω και καθυστερημένα είχαμε μια επίσημη απάντηση για τα χθεσινά συμβάντα από το τουρκικό Επιτελείο. Ρώσοι δεν φάινονται πουθενά. Όμως με μεγάλη ευκολία για άλλη μια φορά τα δυτικά ΜΜΕ "έπαιξαν" παιχνίδια με την αντικειμενική ενημέρωση για ψυχολογικούς λόγους, και όχι τόσο για τους Ρώσους αλλά για τους Αμερικανούς πολίτες και του πολίτες των δυτικών χωρών.
    Επί σειρά ετών ο μέσος τηλεθεατής είχε συνηθίσει τους Αμερικανούς να βομβαρδίζουν όποιον θέλουν όποτε θέλουν και να μην αντιμιλάει κανείς. Για πρώτη φορά βλέπουν μια άλλη υπερδύναμη να επεμβαίνει μακριά από τα σύνορά της και η Ουάσιγκτον να κρατά την..."αναπνοή" της για να μην ακουστεί.
    Οι εικόνες αποτελούν "πολιτισμικό" σοκ για τον μέσο δυτικό πολίτη, ο οποίος δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ΗΠΑ ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει έχει πλέον αναιρεθεί.
    Το σοκ των ρωσικών βομβαρδισμών ήταν η αρχή, αλλά αυτό που "αποτελείωσε" στα μάτια του μέσου πολίτη του κόσμου τις ΗΠΑ σαν εικόνας του "άγγελου του θανάτου" ήταν όταν είδαν τα ρωσικά πλοία στην Κασπία να εκοξεύουν τους ρωσικούς "cruise" kalibre και να πλήττουν τους ισλαμιστές όταν είχαν συνηθίσει για οτιδήποτε πήγαινε "στραβά" (για την αμερικανική οπτική γωνία) στον πλανήτη να εκτοξεύεται ένας αμερικανικός Τοmahawk.
    Ακόμα και όταν εμφανίστηκε ο περιβόητος...λεκές στο φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι, ο τότε έκθετος πρόεδρος των ΗΠΑ Μ.Κλίντον διέταξε την πλήξη ενός εργοστασίου (φαρμάκων για τους Σουδανούς, παρασκευής χημικών όπλων για τους Αμερικανούς) στο Σουδάν με πυραύλους Tomahawk, για να ξεχάσει ο κόσμος, όπως έλεγαν οι "κακιές" οι γλώσσες, το "Monica-Gate".
    Ακόμα και στο προνόμιο αυτό, του να χτυπάνε οι ΗΠΑ εκ του μακρόθεν χωρίς να κινδυνεύουν, οι Αμερικανοί "αποκαθηλώθηκαν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου