Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το ατόπημα του κ. Τσίπρα



Συμφωνώ απολύτως με τον αγαπητό μου φίλο αρθρογράφο Γιάννη, αλλά δεν είναι ο μόνος που προσπάθησε να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Βέβαια, αυτός είναι ‘’θεσμικός’’ ως πρωθυπουργός.
Δρ Ιωάννης Παρίσης
    Ξαφνικά την Τετάρτη 1/7 ανακοινώθηκε ότι ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την επόμενη ημέρα 2/7 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όλοι απόρησαν… Για ποιο λόγο; Συνέβη κάτι; Υπήρξε απειλή κατά της χώρας ή κάποιο σοβαρό γεγονός που επέβαλε την εσπευσμένη παρουσία του Πρωθυπουργού;
    Αν και τις εντυπώσεις της επίσκεψης «απορρόφησε» επικοινωνιακά μια ατυχής φράση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, με την οποία ασχολήθηκαν διάφοροι πολιτικοί αναλυτές και αρκετά ΜΜΕ, το ουσιώδες ζήτημα εν προκειμένω είναι αυτή καθαυτή η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ΥΠΕΘΑ. Εν μέσω πολιτικής κρίσης την οποία προκάλεσε η απόφαση για το δημοψήφισμα που δίχασε βαθιά τον ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός αιφνιδιαστικά επιλέγει να επισκεφθεί τον ευαίσθητο και κρίσιμο χώρο της Άμυνας. Επιλέγει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πολιτικό παιχνίδι, κατά βάση στην προβολή των κυβερνητικών θέσεων.
    Κατά την γνώμη μου, η σκοπιμότητα της επίσκεψης ήταν η εκμετάλλευση του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία, μακράν μεγαλύτερου από κάθε άλλο θεσμό στη χώρα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις χαίρουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και της αγάπης του. Επιπλέον εκφράζουν την ενότητα, την ισχύ και την υπόσταση της Πατρίδας. Στοιχεία τα οποία προφανώς «εκτιμήθηκαν» κατάλληλα από το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Τσίπρα, και τα οποία δεν θέλησε να τα αφήσει ανεκμετάλλευτα.
    Ποιος ήταν ο στόχος τους; Προφανώς η προς τα έξω ΕΙΚΟΝΑ! Η εικόνα του Πρωθυπουργού ανάμεσα στη στρατιωτική ηγεσία. Μια εικόνα που από τον μέσο Έλληνα προσλαμβάνεται θετικά. Του δίνει τη σιγουριά ότι όλα πάνε καλά, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι μαζί του! Από την άλλη η εικόνα αυτή «ηρεμεί» την πλευρά εκείνη της παράταξής του που δυστυχώς συνεχίζει να πιστεύει τις σταλινικής ιδεοληψίας συνιστώσες της, για τον κίνδυνο μιας φανταστικής χούντας που βέβαια δεν υφίσταται εδώ και 40 χρόνια!
    Όχι κύριοι, παρόλη την ηλιθιότητα αυτών των αντιλήψεων, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από κανένα πραξικόπημα. Εκτός ίσως από εκείνα που πολιτικές φράξιες, οικονομικά και άλλα συμφέροντα εξυφαίνουν εις βάρους του ελληνικού λαού.
    Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας έπεσε μάλλον στην παγίδα κάποιων συμβούλων του και οδηγήθηκε στο ατόπημα να εμπλέξει εμμέσως τις Ένοπλες Δυνάμεις στον πολιτικό και κοινωνικό διχασμό για τον οποίο φυσικά ο ίδιος, ως εκ της θέσεώς του, φέρει την κύρια ευθύνη. Οδηγώντας τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα θεσμικά αμφισβητούμενο, οικονομικά θανατηφόρο αλλά κυρίως πολιτικά και κοινωνικά διχαστικό, όφειλε να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις απέξω.
    Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της Χώρας και ταυτόχρονα το ουσιαστικό και ακαταμάχητο επιχείρημα της εθνικής της πολιτικής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο Έθνος και θα πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο και να αφεθούν με ηρεμία να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους. Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι επιδιώκουν να τις εμπλέξουν στα πολιτικά τους παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου