Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Να ξεκολλήσει ο Τσίπρας (αυτός είναι ο Πρωθυπουργός) από τις οπισθέλκουσες και να δεσμευτεί να υλοποιήσει την Στρατηγική της Ελλάδος.



Να ξεκολλήσει ο Τσίπρας (αυτός είναι ο Πρωθυπουργός) από τις οπισθέλκουσες και να δεσμευτεί να υλοποιήσει την Στρατηγική της Ελλάδος.

Να υλοποιήσει την…..  ΠΟΙΑ ?????
Σεραφείμ Παπαποστόλου Αντιστράτηγος ε.α..Επίτιμος Επιτελάρχης του Γ'ΣΣ/NRDC_GRC.
    Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες, ακόμη και εγώ, που νόμιζα ότι η θέση της Ελλάδος στο διεθνές σύστημα θα συνέχιζε να είναι ισχυρή και θα μας «προστάτευε», ένοιωσα πολύ άσχημα, γιατί αναγκάζομαι πλέον να διαχειριστώ τις «εκπλήξεις» και τους «αιφνιδιασμούς» μου.
    Τελικά ο Τσίπρας και οι δικοί του φάνηκαν πολύ ‘λίγοι’ για την δύσκολη αποστολή που με ευκολία αναλάμβαναν. Λιγότεροι και από αυτό το ‘λίγο’ που είχα από την αρχή εκτιμήσει για αυτούς. Σήμερα τελικά βρεθήκαμε σε χρεωκοπία του τραπεζικού συστήματος και του πολιτικού συστήματος της χώρας. Έχουμε πλέον όλα τα χαρακτηριστικά του «Αποτυχημένου Κράτους-Failed State», όπως εκείνων που γνώρισα από κοντά και απευχόμουνα τέτοιους εφιάλτες για τη πατρίδα μας. Οι λεπτομέρειες για το πώς και το γιατί ίσως είναι χρήσιμες για τους δικαστές και τους ιστορικούς. Σήμερα όμως θα αλλάξει θα είναι το χρώμα της χώρας μας στο παγκόσμιο χάρτη των αποτυχημένων κρατών.

    Αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα , για εμένα που πιστεύω στη συνέχεια της Ελληνικής Πολιτείας και ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα ενός «δημοψηφίσματος», που το επέβαλαν γιατί δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της αποδοχής και της υλοποίησης των σημαντικών όρων για την ανάπτυξη της χώρας, είναι:
    Να ξεκολλήσει ο Τσίπρας (αυτός είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος) από τις κομματικές του οπισθέλκουσες, να γίνει ο ηγέτης εκείνων που θα πάνε τη χώρα μπροστά και αυτός που θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις, που ενώ μας είναι με ακρίβεια γνωστές από το 2010, εμείς δεν κάναμε τίποτα ουσιαστικό μέχρι τώρα.
ΓΙΑΤΙ: Δεν υπάρχει ζωή στην  Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης. 
    Δεν πιστεύω ότι λύνονται τα ζωτικά μας θέματα με τις διαδηλώσεις και στα πεζοδρόμια,  αλλά με το να είμαστε «παρόντες» στους διεθνείς οργανισμούς,  εκεί όπου αποφασίζονται ΟΛΑ, για ΟΛΟΥΣ και από ΟΛΟΥΣ. Η ελληνική σπασμωδική παρουσία εκεί ή η συνήθως «ουσιαστική» απουσία μας από αυτούς μετρούν και  είναι το ίδιο με το να απουσιάζουμε από τις μάχες, που θα έπρεπε να δίνονται καθημερινά και παντού για τα εθνικά μας συμφέροντα. Και αυτή η «Μάχη» αποτελεί το μοναδικό Τρόπο Ενεργείας για να επιβάλουμε την Εθνική μας Κυριαρχία κατά την περίοδο της ειρήνης.
    Σήμερα «χάσαμε» μια πολύ σημαντική μάχη για την Οικονομία μας, αποφεύγοντας πάλι  το πεδίο της μάχης αυτής και μάλιστα σε περίοδο ειρήνης. Εμπλακήκαμε σε αυτή χωρίς να έχουμε την επιβαλλόμενη ικανότητα να διακρίνουμε τους εχθρούς από τους φίλους ή Εταίρους. Μάχη βέβαια που χάθηκε πολύ εύκολα από τους «εθελοντές» στρατηγούς μας, χωρίς καμία τακτική και κυρίως χωρίς συναίσθηση των παράπλευρων απωλειών που μας προκάλεσαν. 
    Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί και ο Πόλεμος, πηγαίνοντας σε αυτόν χωρίς την ενιαία ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της Ελλάδος. Χωρίς αυτή, θα απουσιάζει η κεντρική διεύθυνση, περιλαμβανομένου του αναγκαίου στρατηγικού οράματος, της λογοδοσίας, του στρατηγικού σχεδιασμού, της συνοχής των πολιτικών, καθώς και της συλλογικής δέσμευσης και επικοινωνίας. Η έλλειψη της πλέον σήμερα μας δείχνει το πόση πολύ ανάγκη την είχαμε και την έχουμε. Και δεν θα πρέπει  να θεωρηθεί ότι αυτό συμβαίνει λόγω της γραφειοκρατικής έλλειψης κάποιων κυβερνητικών εγγράφων, ακόμη και του υψηλοτέρου επιπέδου.
     Η διαχρονική έλλειψη της Εθνικής Στρατηγικής συνεχίζεται λόγω της συνεχούς προσπάθειας της πολιτικής ηγεσίας στη χώρα μας να αποφεύγει τις «δεσμεύσεις» της, ακόμη και τις αυτονόητες, που αφορούν στην υλοποίηση του «δικού της» πολιτικού προγράμματος,  για το οποίο και την εκλέξαμε.
    Τώρα, που είμαστε ήδη οικονομικά «τραυματίες», ας αναγκάσουμε τους πολιτικούς ηγέτες και τα πολιτικά κόμματα να αποδεχτούν και να αυτοδεσμευτούν, ακόμη και να ορκιστούν, στον Εθνικό Στόχο Νο1, που είναι η εφαρμογή μιας και Ενιαίας Εθνικής Στρατηγικής για την Ελλάδα του Μέλλοντος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου