Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Του Γεωργίου Τσακίρη
    Η Χώρα μας βιώνει πολύ δύσκολες καταστάσεις, που ενδέχεται να εξελιχθούν σε τραγωδία για το μέλλον της Πατρίδας και των Ελλήνων και θα καθορίσουν το βίο της τα επόμενα πολλά χρόνια.
    Η επικίνδυνα ακραία επιθετική, αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, του προέδρου του και των γύρο από αυτόν, που εύχομαι να οφείλεται σε άγνοια και όχι σε σκοπιμότητα, οδηγεί σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, που η πρώτη γεύση της είναι το κλείσιμο των τραπεζών με τα γνωστά φαινόμενα προ των ATM, αλλά το κυριότερο μεγάλα υφεσιακά προβλήματα στην πραγματική οικονομία. Τα δύσκολα ακολουθούν και θα πλήξουν τα πάντα, κυρίως όμως τη μέση αστική τάξη και τους φτωχούς. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως οι προηγούμενοι κυβερνώντες ήταν αθώες περιστερές, γιατί σε αυτούς, όπως και σε εμάς, οφείλεται το σημερινό δράμα.
    Όμως μην κάνουμε το δράμα καταστροφή – συμφορά. Μην αφήσουμε την Πατρίδα απροστάτευτη – μόνη
Είναι συμφέρον για την Ελλάδα μας να παραμείνει μέλος των ισχυρών της Ευρώπης και του Δυτικού Κόσμου, η ιδεολογία και οι σύγχρονες πρακτικές του οποίου στηρίζονται στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς που έδωσαν και δίνουν τα φώτα στην ανθρωπότητα.
    Οφείλουμε σαν μέλος του Eurogroup και γενικότερα της ΕΕ να τηρούμε τους κανόνες που συνυπογράψαμε όταν κάναμε την αίτηση για να γίνουμε μέλος της ΕΕ (ΕΟΚ τότε) και αργότερα μέλος των χωρών του κοινού νομίσματος. Είναι αδήριτη ανάγκη αφήνοντας στην άκρη μικροπολιτικές – κομματικές σκοπιμότητες να παίρνουμε όταν απαιτείται και δύσκολες - σκληρές – δυσάρεστες αλλά αναγκαίες αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες την Ελλάδα και τους Έλληνες και θα βγάλουν τη χώρα από καταπιεστικό αδιέξοδο. Είναι υποχρέωσή μας να αλλάξουμε τις παλιές αρρωστημένες πρακτικές που οδήγησαν στο σήμερα.
    Στο δημοψήφισμα της Κυριακής έχουμε χρέος όλοι οι Έλληνες που αγαπάμε την Πατρίδα, την Κοινωνία, τους Έλληνες να ψηφίσουμε ΝΑΙ  στην Ελλάδα – στην Ευρώπη – στο κοινό νόμισμα. Το ΟΧΙ  σημαίνει σε πρώτη φάση πτώχευση, πολύ σύντομα έξω από το Ευρώ, αργότερα πολύ πιθανό έξω από την ΕΕ , με λίγα λόγια φτώχεια, απομόνωση, χώρα του τρίτου κόσμου. Δεν είναι δυνατό να το κάνουμε  αυτό, λόγω άγνοιας στη δική μας Χώρα.
    Μας αξίζουν καλύτερες ημέρες. Η Πατρίδα και οι Έλληνες διαθέτουμε αστείρευτες δυνάμεις, μοναδικές ικανότητες, που αν τις αναδείξουμε μέσα στο κλαμπ των ισχυρών κόσμου, μπορούμε να φτιάξουμε μια σύγχρονη, ευημερούσα, αναπτυσσόμενη, παραγωγική, περήφανη Ελλάδα με χαμογελαστούς Έλληνες. Μη σβήσουμε τη φλόγα της ελπίδας, ας κάνουμε ακόμη λίγη υπομονή στα δύσκολα και η Άνοιξη έρχεται.
Γιώργος Τσακίρης,Αξιωματικός ε.α.,
πτυχίο στο χρηματοασφαλιστικό marketing(Connecticut ΗΠΑ),
Master στη διάρθρωση και διαχείριση χαρτοφυλακίων(Λονδίνο),
σύμβουλος επενδύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου