Τρίτη 21 Απριλίου 2015

8.Μήνυμα Τσίπρα: Η Ελλάδα δεν είναι αποικία



8.Μήνυμα Τσίπρα: Η Ελλάδα δεν είναι αποικία
    Αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Έθνος, στέλνοντας το μήνυμα πως "η Ελλάδα δεν είναι αποικία", ενώ υπογραμμίζει ότι "ούτε για αστείο" δεν πρέπει να ακούγονται σενάρια για συντάξεις, μισθούς και καταθέσεις, αφού -όπως σημειώνει- "η κυβέρνηση αξιολογεί ως πιο σημαντικές τις ανάγκες των πολιτών, από τις απαιτήσεις των δανειστών".
    Καλούμενος να διευκρινίσει όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή για σχέδια φθοράς και πτώσης της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αναφέρει: "Πραξικοπήματα στην Ελλάδα δεν γίνονται. Τέλειωσαν μαζί με το παλάτι".
    Απαντώντας για την υλοποίηση του προγράμματος, αναφέρει πως θα έρθουν άμεσα στη Βουλή τα κρίσιμα νομοσχέδια. "Τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα", τονίζει προσθέτοντας ότι "έχουμε ενημερώσει τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά".
    "Το πρόγραμμα μας όπως παρουσιάστηκε στις προγραμματικές έχει ορίζοντα τετραετίας και θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας" υπογραμμίζει και σημειώνει ότι η αξιολόγηση θα γίνει στο πλαίσιο των προτάσεων της ελληνικής πλευράς.
    Σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους κ. Τσίπρας έκανε λόγο για δυνάμεις που θα ήθελαν τη ρήξη και δημιουργούν προβλήματα και για πλευρές που απειλούν και προβοκάρουν.
    "Το κλειδί για να γίνει ένας έντιμος συμβιβασμός είναι η αναγνώριση ότι η προηγούμενη πολιτική της ακραίας λιτότητας έχει αποτύχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη" τονίζει.
    "Γνωρίζουμε βέβαια ότι δεν είμαστε σε θέση να πείσουμε για όλες μας τις θέσεις τους εταίρους. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν δυνάμεις που θα ήθελαν τη ρήξη για να εξυπηρετηθεί η συνέχιση της λιτότητας και για αυτό τον λόγο δημιουργούν εμπόδια στην υλοποίηση της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου" προσθέτει.
    Σημειώνει ακόμη πως θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για πολιτική λύση έως ή κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα.
    Διαμηνύει επίσης προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός των τειχών όπως αναφέρει, ότι "η Ελλάδα δεν είναι αποικία" και ότι "δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει".
    Τονίζει ακόμη πως ο ελληνικός λαός πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος, υπενθυμίζοντας ότι κάποιες δυνάμεις έχουν υπαρξιακή ταύτιση με την λιτότητα.
    Για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τις δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς που τον κάλεσε να σταματήσει τη συνεργασία αναφέρει: "Σε αρκετούς δεν άρεσε. Όσο για τις παραινέσεις ο κάθε ένας προτιμότερο θα ήταν να κοιτάει τα του οίκου του. Δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν".
    Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών αναφέρει: "Στην Ελλάδα έγιναν εκλογές και η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε από την ψήφο του λαού, καταρρίπτοντας κάθε σενάριο νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος. Να κάνουμε εκλογές γιατί; Για να πάρουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό; Δεν υπάρχει λόγος. Να κάνουμε δημοψήφισμα για ποιο λόγο;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου