Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

6. Για ένα κομμάτι... βρετανικής ιστορίας 1.375 δολ. !

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
6. Για ένα κομμάτι... βρετανικής ιστορίας 1.375 δολ.  !
Πόσο παλαβοί είναι αυτοί οι Εγγλέζοι…
Και να μην τρώγεται κιόλας…
Όταν έχεις λεφτά και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, καλαμακίες κάνεις !

    Ένας συλλέκτης πλήρωσε 1.375 δολάρια για να αποκτήσει ένα κομμάτι... βρετανικής βασιλικής ιστορίας, πλειοδοτώντας σε δημοπρασία για ένα κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Κάρολου, που παντρεύτηκαν το 1981.
    Το κομμάτι βρισκόταν ακόμη μέσα στο ασημόλευκο κουτί του, όπως ακριβώς το προσέφερε το πριγκιπικό ζεύγος στους καλεσμένους του.
    Πάνω στο κουτί είναι τυπωμένα τα αρχικά του ζεύγους CD και περιλαμβάνεται και κάρτα όπου αναγράφεται «With best wishes from Their Royal Highnesses, the Prince & Princess of Wales», δηλαδή «Με τις θερμότερες ευχές από τις Αυτού Υψηλότητες, τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας».
    Αν και η τούρτα, όπως πωλήθηκε, ήταν πολύ καλά διατηρημένη, ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών προειδοποιεί τον ανώνυμο αγοραστή να μην τη δοκιμάσει, καθώς έχουν περάσει 33 χρόνια από την ημέρα παρασκευής της και σίγουρα θα θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.
    Επίσης, προσέθεσε ότι στον κόσμο υπάρχουν συλλέκτες κομματιών από βασιλικές τούρτες και κάποιοι επίσης έχουν αγοράσει τούρτα που χρονολογείτο τις ημέρες της βασίλισσας Βικτώρια, που παντρεύτηκε το 1840!
    Κομμάτι τούρτας από τον γάμο της Νταϊάνα με τον Κάρολο πωλήθηκε πριν από 6 χρόνια αντί 1.000 λιρών κι αυτό γιατί δεν προέρχεται από την πενταώροφη γαμήλια τούρτα τους που προσφέρθηκε στους καλεσμένους, αλλά από μία από τις 22 άλλες που διανεμήθηκαν στο προσωπικό των Ανακτόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου