Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

2.Spiegel: Αξιωματικοί της Βέρμαχτ και των SS είχαν φτιάξει "μυστικό στρατό" μετά τον πόλεμο

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
2.Spiegel: Αξιωματικοί της Βέρμαχτ και των SS είχαν φτιάξει "μυστικό στρατό" μετά τον πόλεμο
Der Spiegel
Στέφανος Νικήτας
    Στρατό διατηρούσαν θύλακες των ναζί, ακόμα και μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Spiegel ισχυρίζεται ότι ο Κόνραντ Αντενάουερ, γνώριζε τι συνέβαινε. Ποια εντολή είχε δώσει
    Αρχεία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται το Spiegel δείχνουν, σύμφωνα με το περιοδικό, πως ναζί αξιωματικοί συντηρούσαν μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μυστικό στρατό.
    Ήταν το 1949 όταν δημιούργησαν μυστικό στρατό στη Γερμανία με στόχο να αντιμετωπίσουν τον εσωτερικό και εξωτερικό "κομμουνιστικό κίνδυνο".
    Σύμφωνα με τα έγγραφα ο στρατός αποτελείτο από 2.000 αξιωματικούς της Βέρμαχτ και των SS που ταυτόχρονα συντηρούσαν έναν "εν υπνώσει" στρατό που έφτανε τα 40.000 μέλη.
    Η μυστική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πίσω από την πλάτη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ηγέτης της ήταν ο μετέπειτα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Αλμπερτ Σνετς.
    Το περιοδικό γράφει μάλιστα ότι η δημιουργία του στρατού είχε γίνει μεν πίσω από την πλάτη της κυβέρνησης, αλλά ο Κόνραντ Άντεναουερ (πρώτος καγκελάριος μετά τον πόλεμο) είχε μάθει για την ύπαρξή της το αργότερο το 1951 και είχε δώσει εντολή στον πρόδρομο της σημερινής BND να "εποπτεύει" την υπόθεση.
    Στη Γερμανία θεωρείται ταμπού η ιστορία των πρώτων χρόνων μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς αρκετοί ιστορικοί -κυρίως μη Γερμανοί- πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Αντενάουερ απέτυχε να εκκαθαρίσει επιτυχώς όλα τα ναζιστικά "σταγονίδια". ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DNA ΔΕΝ ‘’ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ’’ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου