Σάββατο 19 Απριλίου 2014

3.ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
3.ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ…
Εβαλε 90χρονη να κάνει ανάληψη από τράπεζα
Του Κώστα Καντούρη kantouris@hotmail.com
    Ο 39χρονος γείτονας συνελήφθη από την ασφάλεια, όμως αρνείται ότι έχει σχέση με την απάτη. Ακόμη τέσσερις περιπτώσεις απάτης με θύματα ηλικιωμένες εξιχνιάστηκαν στη Δράμα με τη σύλληψη τεσσάρων γυναικών, την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν στη Βουλγαρία.
    Το περιστατικό με την 90χρονη συνέβη το πρωί της Μ. Τρίτης και ο 39χρονος συνελήφθη ύστερα από κινητοποίηση της ασφάλειας το βράδυ της ίδιας ημέρας. Σύμφωνα με την καταγγελία της ηλικιωμένης ο κατηγορούμενος τη γνώριζε, αφού μένουν στην ίδια οικοδομή. Την έπεισε ότι ο ανιψιός της, με τον οποίο η ηλικιωμένη έχει κοινό τραπεζικό λογαριασμό, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και πρέπει να του παραδώσει άμεσα χρήματα.
    Η 90χρονη, όπως κατέθεσε, συνοδεύτηκε από τον 39χρονο και άγνωστο συνεργό του σε υποκατάστημα τράπεζας της οδού Βενιζέλου και από εκεί έκανε ανάληψη 5.200 ευρώ, τα οποία παρέδωσε στον 39χρονο.
    Η απάτη διαπιστώθηκε, όταν ο ανιψιός της επέστρεψε στο σπίτι και του περιέγραψε ό,τι συνέβη, υποδεικνύοντας μάλιστα τον 39χρονο γείτονα. Ακολούθησε κινητοποίηση και αστυνομικοί της ασφάλειας Πλατείας Δημοκρατίας τον εντόπισαν στην περιοχή της Ξηροκρήνης.
    Ο συλληφθείς πάντως αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και υποστηρίζει πως εκείνη την ώρα, λίγο πριν από το μεσημέρι της Μ. Τρίτης, ήταν σε δρομολόγιο με το φορτηγό του. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

ΤΙΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
    Στη Βουλγαρία κατευθύνονταν τέσσερις γυναίκες, οι οποίες αναζητούνταν από αστυνομικούς του Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, επειδή προηγουμένως εξαπάτησαν τέσσερις ηλικιωμένες και αποπειράθηκαν να αρπάξουν χρήματα από άλλη μία παριστάνοντας τις υπαλλήλους της… Πρόνοιας. Οι συλληφθείσες είχαν σκοπό να κατευθυνθούν στη Βουλγαρία από τον τελωνειακό σταθμό της Εξοχής Δράμας.
    Όπως ανακοινώθηκε χθες από την αστυνομία, οι γυναίκες, ηλικίας 20, 40, 42 και 56 χρόνων, κατηγορούνται ότι πλησίασαν πέντε ηλικιωμένες σε χωριά των νομών Δράμας και Καβάλας, από τις οποίες αφαιρούσαν διάφορα χρηματικά ποσά. Στις τρεις περιπτώσεις εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της Πρόνοιας και υπόσχονταν διαμεσολάβηση στη χορήγηση επιδόματος. Με τον τρόπο αυτό απέσπασαν από τις γυναίκες το ποσό των 1.225 ευρώ. Στην τέταρτη περίπτωση πούλησαν σε 76χρονη δύο σταυρούς, λέγοντας ότι προέρχονται από τα Ιεροσόλυμα.
    Η μία από τις συλληφθείσες είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές με παρόμοιες υποθέσεις.
Ταξίδια με πλαστά χαρτονομίσματα
 http://www.makthes.gr/
    Ταξίδι με πλαστά χαρτονομίσματα στην Κομοτηνή έκανε 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη σε έλεγχο αστυνομικών.
    Στην κατοχή του βρέθηκαν 25 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100, των 50, των 20, των 10 και των 5 ευρώ.
    Ο νεαρός έφτασε στην Κομοτηνή με τρένο και αστυνομικοί της ασφάλειας Κομοτηνής έκριναν ύποπτες τις κινήσεις του και έκαναν έλεγχο στις αποσκευές του, όπου βρήκαν ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, έξι των 50, 16 των 20 και από ένα των 10 και των 5 ευρώ. Αστυνομικοί δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα να αποτελούν “δείγματα” για μεγαλύτερη πώληση, ωστόσο η υπόθεση εξακολουθεί να ερευνάται.
    Πάντως, η διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων δεν χαρακτηρίζεται ανησυχητική ακόμη και με τους αριθμούς αυτών που κατάσχονται από υποκαταστήματα Τραπεζών. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση εντοπισμού πλαστών στην Ευρώπη και ο αριθμός των κατασχεμένων είναι μικρός, ακόμη και σε μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.
    Τα παραχαραγμένα που κατασχέθηκαν το μεσημέρι της Μ. Τρίτης στην Κομοτηνή χαρακτηρίζονται πάντως “καλής ποιότητας” από τους αστυνομικούς που τα εξέτασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου