Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Στα γαλανόλευκα η πιο διάσημη λεωφόρος της Νέας Υόρκης: Αποθεώθηκαν οι εύζωνοι - Ενός λεπτού σιγή για τον Γιώργο Μπαλταδώρο


Στα γαλανόλευκα η πιο διάσημη λεωφόρος της Νέας Υόρκης: Αποθεώθηκαν οι εύζωνοι - Ενός λεπτού σιγή για τον Γιώργο Μπαλταδώρο
    Η  πιο διάσημη λεωφόρος  του κόσμου, η 5th Avenue στη Νέα Υόρκη βάφτηκε στα γαλανόλευκα καθώς πραγματοποιήθηκε η ελληνική παρέλαση - έστω και με καθυστέρηση - σχεδόν ένα μήνα μετά την 25 η Μαρτίου.
    Από νωρίς οι  καλεσμένοι είχαν συγκεντρωθεί για πρωινό σε ελληνικό εστιατόριο κοντά στο central park όπου βρίσκονταν και οι επίσημοι από την Ελλάδα μεταξύ των οποίων η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά που εκπροσώπησε την κυβέρνηση  και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας
    Την παρέλαση άνοιξε η Νεοϋορκέζικη αστυνομία με το ιππικό της, περιπολικά και πεζοπόρα τμήματα, ενώ ακολούθησαν ελληνικά σχολεία και εκκλησίες καθώς και ομάδες Ελλήνων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ όπως γιατροί, δικηγόροι, αστυνομικοί και πυροσβέστες. Επίσης συμμετείχαν σύλλογοι και αντιπροσωπείες από πολλές περιοχές της Ελλάδας. 
    Παρόντες ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο κυβερνήτης της Νέας Υορκης Άντριου Κουόμο και ο Δημαρχος Μπιλ Ντε Μπλασιο, ενώ ρόλο τελετάρχη είχαν ο δισεκατομυριουχος ομογενής Τζων Κατσιματίδης και ο κατασκευαστής Παντελής Μπούμπουρας.
Ενός λεπτού σιγή για τον Γιώργο Μπαλταδώρο
    Στην παρέλαση  αποθεώθηκαν από τον κόσμο που είχε κατακλύσει την 5th Avenue οι εύζωνοι της προεδρικής φρουράς  και όταν έφτασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του στο Αιγαίο, όταν έπεσε με το Mirage 2000-5 στα ανοιχτά της Σκύρου. Για πρώτη φορά φέτος  συμμετείχαν απόστρατοι άνδρες των ΟΥΚ.
    Η 5η λεωφόρος είχε κλείσει από νωρίς με κιγκλιδώματα από την αστυνομία της Νέας Υόρκης που βρισκόταν επί ποδός για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου