Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Έλληνες πιλότοι σε Τουρκία: Μολών Λαβέ – Σας περιμένουμε


Έλληνες πιλότοι σε Τουρκία: Μολών Λαβέ – Σας περιμένουμε
http://www.newsbomb.gr/
«Η θυσία του Μπαλταδώρου δεν θα μείνει αναπάντητη» - «Αναχαιτίζουμε ό,τι μπαίνει στον Εθνικό Εναέριο Χώρο»
    Μήνυμα αποφασιστικότητας προς την Τουρκία έστειλε η Πολεμική μας Αεροπορία κατά την έναρξη του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας.
    Είναι οι καλύτεροι χειριστές στον κόσμο και το αποδεικνύουν καθημερινά. Αν δεν ήταν αυτοί, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα πάνω από το Αιγαίο, οι Τούρκοι θα βόλταραν ανενόχλητοι με τα F-16 τους πάνω από την… Ακρόπολη!
    Μάχιμοι και ετοιμοπόλεμοι κάθε στιγμή προστατεύουν τα δίκαια της χώρας μας. Είναι οι «αετοί του Αιγαίου» που δεν λογαριάζουν οικογένειες, αρκεί να βγάλουν τον Τούρκο από τον ελληνικό εναέριο χώρο.
    Με το πένθος να έχει καλύψει αυτές τις ημέρες ολόκληρη την Πολεμική μας Αεροπορία, μετά το θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου ανοιχτά της Σκύρου, οι Έλληνες πιλότοι έστειλαν σήμερα (19/04) ηχηρό μήνυμα στους προκλητικούς Τούρκους, κατά την έναρξη του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας.
    Ο αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, δήλωσε πως το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου, του ήρωα της 331 Μοίρας Παντός Καιρού, «ο οποίος προσέφερε τη ζωή του στη χώρα μας την περασμένη Πέμπτη».
    Όπως επισήμανε στην εισαγωγική ομιλία του ο κ. Χριστοδούλου: «η αεροπορική ισχύς είναι ένα μέσο προβολής δύναμης και ταυτόχρονα ένα "εργαλείο" με Στρατηγική Αξία στα χέρια του εκάστοτες Διοικητή» και πρόσθεσε: μπορεί να αξιοποιηθεί για να επιτύχει πολλαπλά αποτελέσματα, από την εμφάνιση των πολιτικών μηνυμάτων μέχρι την προβολή άμεσης και ταχείας στρατιωτικής δύναμης». 
    «Υπάρχουν περιστάσεις και περιστάσεις όπου η Αεροπορική Ισχύς θεωρείται ως η μόνη βιώσιμη και αποδεκτή στρατιωτική επιλογή που έχουν στη διάθεση τους οι κυβερνήσεις», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδούλου
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι: «το συνέδριο γίνεται μετά τη νέα θυσία στον ακήρυχτο πολέμου του Αιγαίο» και τόνισε με νόημα ότι: Η θυσία του σμηναγού μας δεν θα μείνει έτσι». 
    Τo βίντεο και τα λόγια της Στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας ήταν ξεκάθαρα. «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, σας περιμένουμε».
    Τα πλάνα στο βίντεο είναι από την συμμετοχή στις εθνικές και στις διεθνείς αεροπορικές ασκήσεις, συνδυασμένα με λήψεις από τα στρατηγικά όπλα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ κυριαρχεί το διαχρονικά, ισχυρότερο σύμβολο ελληνικής ισχύος, που δεν είναι άλλο από τον Σπαρτιάτη Στρατηγό Λεωνίδα.
    Ξεκινά με τη φράση «Μολών Λαβέ» ενώ περιέχει και πλάνο από το μνημείο των Θερμοπυλών: «Ω ξένε, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι εδώ ταφήκαμε, υπακούοντας στα προστάγματά τους..
    Άλλωστε, το μήνυμα που έστειλε στα πέρατα της γης ο Λεωνίδας και οι άνδρες του παραμένει ισχυρό και διαχρονικά επίκαιρο:
    «Οι Έλληνες δεν υποτάσσονται και δεν υποκλίνονται σε κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου