Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ο διαιτητής που έκλεβε χρήματα από τους ποδοσφαιριστές, αλλά συνεχίζει να διευθύνει αγώνες


Ο διαιτητής που έκλεβε χρήματα από τους ποδοσφαιριστές, αλλά συνεχίζει να διευθύνει αγώνες
    Φθηνά τη γλίτωσε ένας διαιτητής στην Ισπανία, ο οποίος πριν την έναρξη των αγώνων που διηύθυνε «επισκεπτόταν» τα αποδυτήρια των ομάδων, έψαχνε τα ντουλάπια και αποσπούσε χρήματα από τα πράγματα των ποδοσφαιριστών.
    Ο Χοσέ Αλμπέρτο Α. Μ. είναι μέλος της ισπανικής πολιτοφυλακής (!) και εκτελεί χρέη διαιτητή στο πρωτάθλημα Βετεράνων. Μόνο που όπως αποδείχθηκε έχει μια κακή συνήθεια: κλέβει…
    Για αρκετούς μήνες αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των αποδυτηρίων, καθώς -
όπως αποδείχθηκε- κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 1.795 ευρώ από ποδοσφαιριστές σε πέντε πόλεις που επισκέφθηκε για να διευθύνει αγώνες, από τον Μάιο του 2015 έως και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.
    Συνήθιζε να δρα πριν την έναρξη των αγώνων, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές των ομάδων βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση. Περνούσε μια βόλτα από τα αποδυτήρια και όταν εντόπιζε ανοιχτά ντουλαπάκια, δεν έχανε την ευκαιρία να ψάξει για χρήματα.
    Για κακή του τύχη, η «αδυναμία» του έγινε αντιληπτή κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να δικαστεί.
    Το δικαστήριο της πόλης Σίνσο ντε Λίμια (
βρίσκεται στην επαρχία της Ουρένσε, στη Γαλικία), έκρινε ένοχο τον διαιτητή - «ποντικό» και τον υποχρέωσε να επιστρέψει το ποσό που έκλεψε (1.795 ευρώ) και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2.160 ευρώ, ώστε να γλιτώσει ποινή φυλάκισης 9 μηνών.
    Η Ομοσπονδία, πάντως, δεν φάνηκε να συγκινείται από τα «κατορθώματα» του Χοσέ Αλμπέρτο Α. Μ. (
δεν αναφέρεται το επίθετό του), καθώς δεν προχώρησε στη διαγραφή του.
    Τουναντίον, του επιτρέπει να συνεχίσει να ασκεί το διαιτητικό του καθήκον, προβληματίζοντας έτσι τους ποδοσφαιριστές που θα πρέπει πλέον να πηγαίνουν στα γήπεδα, έχοντας πάντα μαζί τους λουκέτα και κλειδαριές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου