Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Παρακμή χωρίς τέλος στη βουλή: Η κυβέρνηση επιμένει για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια


Παρακμή χωρίς τέλος στη βουλή: Η κυβέρνηση επιμένει για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια
    Παρά τις διαφωνίες που διατυπώνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την διάταξη με την οποία επιτρέπεται η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, η κυβέρνηση δια της Θεανώς Φωτίου, διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση (των ομοφύλων ζευγαριών), καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως και την εξαίρεση των ετεροφύλων ζευγαριών που επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς.
    Παρά ταύτα, οι διαφωνίες που εκφράζουν πάνω από δέκα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, παραμένουν ακέραιες και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω, καθώς θεωρούν ότι μια τέτοια ρύθμιση βρίσκει αντίθετη την κοινωνία η οποία δεν μπορεί να αποδεχθεί την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.
    Την ίδια στιγμή, αντίθετοι εμφανίστηκαν και οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ δια του ειδικού αγορητή Γ. Λαζαρίδη, παρά την διαφοροποιήσεις που υπάρχουν και στο εσωτερικό τους, όπως άφησε να εννοηθεί ο βουλευτής του κόμματος Αθ. Παπαχριστόπουλος, ενώ ξεκάθαρα θετικό εμφανίστηκε το Ποτάμι, όπως δήλωσε ο Σπ. Λυκούδης. Στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται να προσανατολίζεται και η ΔΗΣΥ, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να σημειώνει ότι η ρύθμιση δεν μπορεί να περιέχει διάκριση.
    Η συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, καλά κρατεί και μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες, όταν το επίμαχο νομοσχέδιο περί υιοθεσίας και αναδοχής, έλθει στην Ολομέλεια προς ψήφιση (
την ερχομένη εβδομάδα). Μεταξύ αυτών που διαφωνούν -ήδη εστάλη σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό- είναι οι βουλευτές του κόμματος Γ. Ουρσουζίδης, Μ. Μπόλαρης, Δ. Βέττας, Ι. Σηφάκης, Γεωργία Γεννιά, Ι. Μιχελογιαννάκης, Γ. Ντζιμάνης, Ι. Καραγιάννης, Ηλ. Κωστοπαναγιώτου, Θ. Παραστατίδης, Π. Κωνσταντινέας κ.ά.
    Όπως λένε κάποιοι εξ αυτών σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, «
η κοινωνία έχει άλλες προτεραιότητες και περιμένει λύσεις από εμάς», ενώ σε απάντηση των επικριτικών αντιδράσεων συναδέλφων τους για την αρνητική τους στάση, όπως ο Χρ. Καραγιαννίδης και η Αννέτα Καββαδία, λένε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούν να επιβάλουν την άποψη του 3% στην κοινωνία».

1 σχόλιο:

  1. Πάντως, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι, αυτή η κυβέρνηση έχει τεράστιο ταλέντο στη μετονομασία. Τώρα βάφτισε την υιοθεσία αναδοχή. Και δε μου λέτε; Σε τί διαφέρει η αναδοχή από την υιοθεσία; Θα τα έχουν τα παιδιά, θα τα μεγαλώνουν, θα τους μεταβιβάζουν την περιουσία τους; Άρα; Ποιούς νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Αλλά η απορία μου είναι, ποιός ή ποιά θα θηλάζει το μωρό; Ποιόν ή ποιά θα φωνάζει μαμά; Ποιόν ή ποιά θα φωνάζει μπαμπά, αφού και οι δύο θα είναι το ίδιο, καθ' όσον, όπως είναι γνωστό, αυτά τα ζευγάρια κάνουν άλλαξε ο κολιές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή