Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Οι εμμονές του Μαυρωτά με τη σύζυγο του πρωθυπουργού - Όλη η αλήθεια για το ΕΜΠ


Οι εμμονές του Μαυρωτά με τη σύζυγο του πρωθυπουργού - Όλη η αλήθεια για το ΕΜΠ
ΤΑ «ΜΟΥΣΚΕΨΕ» Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ
    Μόνον ως εκδήλωση προσωπικής εμπάθειας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εμμονική δήλωση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά, αναφορικά με την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).
    Με μια ειρωνική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο κ. Μαυρωτάς είχε γράψει την Τετάρτη (18/04/2018): «Eνώ διαμαρτυρόταν "οργισμένα" ότι δε θα κάνει χρήση της διάταξης... Να περιμένουμε τώρα το επόμενο βήμα, ότι οι ΕΔΙΠ θα γίνουν μέλη ΔΕΠ; Για να δούμε...».
    Επί της ουσίας, ο βουλευτής του Ποταμιού κατηγορεί την κυρία Μπαζιάνα ότι μεταπήδησε από διοικητικός υπάλληλος του ΕΜΠ στην κατηγορία Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), κάνοντας χρήση «φωτογραφικής», όπως υποστηρίζει, διάταξης του Νόμου Φίλη 4415/2016.
    Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει ότι καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με διδακτορικό και συγκεκριμένα προσόντα μπορούν να μεταταγούν σε θέση ΕΔΙΠ των ΑΕΙ.
    Μόνο που τα πράγματα δεν είναι έτσι, όπως τα περιγράφει ο κ. Μαυρωτάς, ο οποίος μάλλον βιάστηκε να εξαπολύσει περίσσεια «χολή» κατά της συζύγου του πρωθυπουργού.
    Με μια πιο προσεκτική μελέτη της συγκεκριμένης υπόθεσης και μελετώντας το σχετικό ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι η κυρία Μπαζιάνα δεν έγινε μέλος ΕΔΙΠ, κάνοντας χρήση της διάταξης Φίλη, αφού η ίδια ήταν ήδη διοικητικός υπάλληλος του ΕΜΠ.
    Αντίθετα απ’ όσα ισχυρίζεται ο κ. Μαυρωτάς, η κυρία Μπαζιάνα έκανε χρήση των διατάξεων του Νόμου 4009/2011 (νόμος Διαμαντοπούλου).
    Τι προβλέπει η διάταξη αυτή που τόσο… εύσχημα παρέβλεψε ο βουλευτής του Ποταμιού; Δίνει τη δυνατότητα σε μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους αορίστου χρόνου των ΑΕΙ με διδακτορικό και αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα να μετακινηθούν στην κατηγορία ΕΔΙΠ, έπειτα από θετική εισήγηση τριμελούς επιτροπής καθηγητών της Σχολής και επιπλέον με εισήγηση του Πρύτανη, εκτιμώντας τις ανάγκες του ΑΕΙ.
    Συνεπώς δεν γίνεται αντιληπτό το πνεύμα της απαράδεκτης αντίδρασης του κ. Μαυρωτά απέναντι στο πρόσωπο της κυρίας Μπαζιάνα. Εκτός κι αν ο βουλευτής του Ποταμιού υπονοεί πως η κυρία Διαμαντοπούλου είχε θεσμοθετήσει τη συγκεκριμένη διάταξη αυτή ως ρουσφέτι προς την γυναίκα του σημερινού πρωθυπουργού!
    Εκείνο που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πώς ένας ακαδημαϊκός, όπως ο κ. Μαυρωτάς (σ.σ. είναι καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ) δείχνει να αγνοεί τη χρήση της συγκεκριμένης διάταξης του Νόμου Διαμαντοπούλου, που έχουν κάνει οι περισσότεροι σχεδόν ΕΔΙΠ του ΕΜΠ, με το μεγαλύτερο, μάλιστα, ποσοστό τους να υπηρετεί στο Τμήμα όπου είναι ο ίδιος καθηγητής.
    Συνεπώς, βάσει των παραπάνω, αναρωτιέται κανείς εάν το tweet του κ. Μαυρωτά αποτελεί ένδειξη προσωπικής εμπάθειας απέναντι στο πρόσωπο της κυρίας Μπαζιάνα ή συνιστά ακόμη ένα δείγμα πολιτικής προπογάνδας, που θα ζήλευε ως κι αυτός ο Γιόζεφ Γκέμπελς!
    Καλοδεχούμενη η όποια κριτική, αλλά να γίνεται επί πραγματικών γεγονότων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου