Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Τα φίδια που έχουμε στον κόρφο μας. Φτύστε τους !



Τα φίδια που έχουμε στον κόρφο μας. Φτύστε τους !
Προκλητική παρέμβαση του Ουράνιου Τόξου από Φλώρινα για Σκοπιανό
    Με μια προκλητικότατη επιστολή το γνωστό σκοπιανό Ουράνιο Τόξο από την Φλώρινα παρεμβαίνει δηλώνοντας πως το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι αναγνωρισμένο και σαφώς… αδιαπραγμάτευτο.
    Ορίστε λοιπόν η επιστολή προς τον… «κυριο» Mathew Nimetz :
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ «ΝΟΝΟΙ». Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ
    Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια συζητήσεων και διαβουλεύσεων, παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα την έξαρση του θεάτρου του παραλόγου αναφορικά με το θέμα του ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
    Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι πρόβλημα με το όνομα της γειτονικής χώρας έχει αποκλειστικά και μόνον η χώρα μας, ενώ πάνω από 140 χώρες-μέλη του ΟΗΕ το έχουν αναγνωρίσει.
    Υπογραμμίζουμε επίσης για πολλοστή φορά ότι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας που και σύνθετο είναι και απόλυτα διακριτό από το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας αλλά και δημοκρατικά επιλεγμένο από τους πολίτες στο δημοψήφισμα του 1991.
    Το πρόβλημα είναι η πεισματική άρνηση της χώρας μας να αποδεχτεί την πραγματικότητα και την ύπαρξη του σύγχρονου μακεδονικού έθνους. Με άλλα λόγια, την ύπαρξη της εθνικής μακεδονικής μειονότητας που παρά τις επίμονες προσπάθειες 100 και πλέον χρόνων, εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να ζει σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας.
    Όταν η χώρα μας διαβεί το Ρουβίκωνα, αναγνωρίσει την εθνική μακεδονική της μειονότητα και της παρέχει όλα τα δικαιώματα που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, τότε και μόνο θα καταφέρει να αλλάξει σελίδα, να δει μπροστά και να συνεργαστεί με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και τις άλλες γειτονικές χώρες στη βάση του αλληλοσεβασμού και της ειλικρίνειας.
    Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο
Σχετικά κείμενα:
1Η Επιστολή προς Ειδικό Διαμεσολαβητή Mathew Nimetz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου