Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Που είναι το πρόβλημα.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Που είναι το πρόβλημα.
Αργύριος Ανδριώτης Ταξίαρχος ε.α.
    Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/1/2018, στην Θεσσαλονίκη,  το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για το θέμα του ονόματος του κρατιδίου των Σκοπίων. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, από όλες τις γωνιές της Πατρίδας μας συμμετείχαν για ένα και μόνο σκοπό. Να διαμηνύσουν προς κάθε κατεύθυνση, προς το εξωτερικό και ειδικά προς το εσωτερικό, ότι «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ»
    Δεν θα ασχοληθώ αν συμμετείχαν μερικές χιλιάδες ή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Επειδή συμμετείχα κι εγώ, έχω ιδία αντίληψη του θέματος. Αδιαμφισβήτητα ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου των τελευταίων ετών μετά το πρώτο συλλαλητήριο που είχε διοργανώσει ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Και δεν ήταν μια πολιτική συγκέντρωση ή μια συγκέντρωση με οικονομικά ή κοινωνικά αιτήματα. Ήταν μια συγκέντρωση με ένα και μόνο ΕΘΝΙΚΟ αίτημα. Να μην τολμήσουν οι κυβερνώντες να πουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας μας.
    Και πιο είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα δεν είναι το κρατίδιο των Σκοπίων και οι σλάβοι κάτοικοι του.  Αυτοί τα συμφέροντα τους κοιτάζουν. Την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ επιδιώκουν. Δεν είναι η Αμερική που θέλει να εντάξει το κρατίδιο και να αποτρέψει μια ακόμη τυχόν επιρροή της Ρωσίας. Δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει να εντάξει στους κόλπους της το κρατίδιο. Δεν είναι ο διαπραγματευτής Νίμιτς, αυτός τα συμφέροντα των αφεντικών του προστατεύει. Δεν είναι κανείς ξένος παράγοντας.
    Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση μας, του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που μας διοικούν και κάτω δήθεν από τις ξένες πιέσεις άρχισαν από το πουθενά τις διαπραγματεύσεις και πουλούν το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια. Τα Σκόπια έχουν την πίεση, εμείς υποχωρούμε. Αν αυτό δεν λέγεται προδοσία και υποδούλωση, τότε πως αλλιώς να το ονομάσουμε; Είναι η κυβέρνηση μας που με κάθε μέσο που διαθέτει και τους μηχανισμούς που ελέγχει προσπάθησε να σαμποτάρει το συλλαλητήριο. Και έβαλε και τους κουκουλοφόρους, τα δικά της παιδιά, που λέει κι ο Δραγασάκης, για να κάνουν αντιδιαδήλωση και να προκαλέσουν έκτροπα. Και αφού δεν τα κατάφερε προσπαθεί με φτηνή προπαγάνδα να το υποβαθμίσει. Και γιατί σύρεται άρον άρον  σε διαπραγματεύσεις; Έχουμε εμείς καμιά βιασύνη για το πώς θα ονομαστεί το κρατίδιο των Σκοπίων. Μη σώσει, που λέει κι ο λαός και ονομαστεί ποτέ του.
    Το πρόβλημα είναι η συγκυβέρνηση των ΑΝΕΛ. Γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας και εκ του ασφαλούς λένε όχι στο όνομα Μακεδονία, αλλά στηρίζουν και συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεπουλάει το όνομα.
    Το πρόβλημα είναι η Αξιωματική αντιπολίτευση, που μέχρι τώρα κρατούσε μια ασαφή θέση για το θέμα, που ποτέ δεν προέτρεψε τους οπαδούς της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και μας έλεγε ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια.  Όταν είδε την τεράστια συμμετοχή του κόσμου έσπευσε να το καπηλευτεί.
    Το πρόβλημα είναι τα κόμματα που δεν μπορούν να βρουν μια κοινή γραμμή στο πλέον κρίσιμο Εθνικό Θέμα και να συναινέσουν σε μία πολιτική που δεν θα ξεπουλάει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
    Το πρόβλημα είναι οι πολιτευτάδες μας, που είναι πρόθυμοι, εφόσον τους το ζητήσουν οι αρχηγοί τους, σαν πρόβατα να ψηφίσουν την παραχώρηση του ονόματος και να πουλήσουν τους ψηφοφόρους τους, αλλά πρωτίστως να ξεπουλήσουν την πατρίδα τους. Δεν αντιλαμβάνονται ότι θα γραφτούν στην ιστορία σαν προδότες;
    Το πρόβλημα είναι  ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που συντάσσεται με τον φίλο του τον Τσίπρα, του κάνει τα χατίρια, δεν ξέρω με ποια ανταλλάγματα. Μάλλον μπορώ να καταλάβω. Μας λέει ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με συλλαλητήρια και προτρέπει τους Χριστιανούς να μην συμμετάσχουν. Σήμερα χαίρεται που συμμετείχαν μόνο 9 από τους 82 Ιεράρχες και όχι 59 ή 79.
    Το πρόβλημα είναι ο «πατριώτης» Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που μέχρι την περασμένη εβδομάδα προέτρεπε τους Χριστιανούς της Μητροπόλεως του να μην συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και απέρριψε την πρόταση πολλών Ιεραρχών της Β. Ελλάδας να συλλειτουργήσουν στην Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και που στο κήρυγμα του την περασμένη Κυριακή προσπαθούσε να δικαιολογήσει την άρνηση του αυτή. Κάτω όμως από την πίεση των πιστών και βλέποντας τις αντιδράσεις τους και τα σχόλια τους στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, αλλάζει στάση και την τελευταία στιγμή αποφασίζει να δώσει το παρόν. Εξ ου και μόνο η συμμετοχή 9 Ιεραρχών.  Και χωρίς καμία ντροπή, έβγαλε και λόγο για να μας πει ότι στηρίζει την προσπάθεια μας. 
    Το πρόβλημα είναι ο ανεκδιήγητος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, που μπροστά στο ατομικό του συμφέρον για να μη χάσει την πελατεία των κρασιών του και μέσα από οίκους ανοχής(οικείο περιβάλλον γι’ αυτόν), μεθυσμένος και υπό την επήρεια των σεξουαλικών δυναμωτικών χαπιών που καταναλώνει, σύμφωνα με τη δική του παραδοχή,  ξεπουλάει τα πάντα που δεν του ανήκουν και χαρακτηρίζει όλους τους συμμετέχοντες, φασίστες. Και σήμερα επιμένει ότι το σύνθημα που λέει ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική, είναι επιθετικό.
    Το πρόβλημα είναι η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που όχι μόνο δεν διευκόλυνε τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, αλλά τους εμπόδισε κιόλας υποχρεώνοντας άλλους να αφήνουν τα αυτοκίνητα 10 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη κι άλλους να μην μπορούν ποτέ να περάσουν τα διόδια των Μαλγάρων. Και σαν συμπλήρωμα, εξέδωσε και ανακοίνωση για να μας ενημερώσει ότι οι συμμετέχοντες ήταν μόνο περί τους 90.000!!
    Το πρόβλημα είναι οι συστημικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Προσπάθησαν με κάθε μέσο και τρόπο να αποτρέψουν τον κόσμο να συμμετάσχει, άλλοι λέγοντας ότι θα μαζευτούν 2-3 χιλιάδες γραφικοί, άλλοι ότι θα είναι χρυσαυγίτες και ότι άλλο μπορούσαν να σκαρφιστούν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Μας φούσκωναν με παραπληροφόρηση. Εδώ και δέκα ημέρες μας πρήζουν με τον αρχιγκάκστερ Στεφανάκο, λες και νοιάζει τον πεινασμένο Έλληνα ποιος σκότωσε πόσους και ποιους μαφιόζους. Μόλις είδαν όμως την τεράστια συμμετοχή του κόσμου, αιφνιδιάστηκαν, κατάλαβαν το λάθος τους, τα γύρισαν  και δεν ήξεραν πως θα τα μαζέψουν. Μόνο η κρατική ΕΡΤ δεν πτοήθηκε. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Είναι η ίδια ΕΡΤ που μας μετέδιδε ζωντανά την τελετή εγκαινίων του κοντέινερ  των αναρχικών στα Εξάρχεια. Είναι η ίδια ΕΡΤ που παρακαλούσε αυτόν τον κόσμο να της συμπαρασταθεί όταν οι Σαμαρο-Βενιζέλοι της έβαζαν λουκέτο.
    Το πρόβλημα είναι όσοι από τους Θεσσαλονικείς, κάτοικοι της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, έμειναν στην θαλπωρή του σπιτιού τους ή ήταν αραχτοί στις παραλιακές καφετέριες και χάζευαν τους συμμετέχοντες, την ίδια ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ταξίδευσαν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, για να εξασφαλίσουν την αποκλειστικότητα τους στο να λέγονται Μακεδόνες. Ίσως είναι οι ίδιοι που συνωστίζονται στα καζίνο των Σκοπίων ή στις ουρές των βενζινάδικων της Γευγελής.
    Κι επειδή Κυβέρνηση, κόμματα, δημάρχους και λοιπούς προύχοντες, τους εκλέγουμε εμείς ο λαός, ίσως  το πρόβλημα να είμαστε ΕΜΕΙΣ.
    Αλλά σε τελευταία ανάλυση, όποια κι αν είναι τα προβλήματα, όποιες κι αν είναι οι ενέργειες των οποιονδήποτε, η Ιστορία είναι αυτή που μας οδηγεί στα σωστά συμπεράσματα, η Ιστορία είναι αυτή που λέει:
« Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου