Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 2410 (21/1/17)ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 2410 (21/1/17)
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΔΕΚΑΔΑ’’ ( + ) ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πώς θα αναγνωρίσουμε τον «τοξικό» συμπαίκτη μας....Πώς θα αναγνωρίσουμε τον «τοξικό» συμπαίκτη μας....
Του Τσαδαρη Κων/νου Coach
    Σίγουρα θα έχετε ακούσει τον όρο «τοξικός». Τι ακριβώς όμως σημαίνει αυτό, και πόσο μπορεί ένας τοξικός παίκτης να επηρεάσει το κλίμα μιας ομάδος
    Παρακάτω θα δούμε 7 σημάδια που ξεχωρίζουν έναν τοξικό συμπαίκτη από τους υπόλοιπους,
    Καταρχήν οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχουν άριστη γνώση του αθλήματος τόσο σε τεχνικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο όποτε θεωρούν και σίγουρη την θέση τους στην ομάδα.
Θέλουν να είναι πάντα το επίκεντρο
    Οι τοξικοί παίκτες αποζητούν την προσοχή και θα κάνουν οτιδήποτε για να την αποκτήσουν σε οποιαδήποτε μορφή. Μπορεί να παριστάνουν τους καλούς για να τους προσέξεις ή τα θύματα, ακόμα και η αρνητική προσοχή ικανοποιεί τον σκοπό τους.
Είναι παρορμητικοί με επαναλαμβανόμενη κακή συμπεριφορά
    Οι τοξικοί παίκτες έχουν την τάση να είναι παρορμητικοί, δεν σκέφτονται το αποτέλεσμα των αποφάσεών τους, αντίθετα δρουν εν βρασμώ. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά η παρορμητική τους συμπεριφορά ρίχνει την ψυχολογίας της ομάδος και δημιουργεί ρήγματα
Κατηγορούν τους άλλους για τα λάθη τους
    Το λάθος είναι πάντα κάποιου άλλου συνήθως κατηγορούν τους άλλους και σπάνια αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους.
Παίζουν για την πάρτη τους
    Στην διάρκεια ενός αγώνα παίζουν για αυτούς και την εξέδρα αγνοώντας τη συνολική προσπάθεια
Είναι κακοί ακροατές
    Θεωρούν ότι ξέρουν τα πάντα δεν δίνουν προσοχή στις υποδείξεις του Coach είτε βρίσκονται σε προπόνηση είτε στην διάρκεια ενός αγώνα
Είναι αλαζόνες
    Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και την αλαζονεία. Η αυτοπεποίθηση εμπνέει, η αλαζονεία εκφοβίζει. Οι αλαζόνες παίκτες πάντα ξέρουν καλύτερα και αισθάνονται ανώτεροι από τους άλλους.
Είναι ζηλιάρηδες
    Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι. Μιλάμε για τον πάικτη που όχι μόνο δεν μπορεί να νιώσει χαρά για τις επιτυχίες των άλλων, αλλά δεν θέλει καν να έχει γύρω του καλύτερους από αυτόν
    Ποια είναι η λύση; Πρώτα προσπαθούμε ….. μετά… αν αποτύχουμε το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να… τους απομακρύνουμε από την ομάδα..
    Οι τοξικοί συμπαίκτες, «δηλητηριάζουν» την αθλητική άμιλλα αργά αλλά σταθερά.
    Και η απομάκρυνση αποτελεί την καλύτερη προστασία όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για την υγεία όλων των εμπλεκόμενων .
    Λένε ότι αν δεις άνθρωπο που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, να είσαι βέβαιος πως αυτή είναι η μόνη μεγάλη ιδέα που πέρασε ποτέ από το μυαλό του

ΤΑ ΔΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΤΑ ΔΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
            - Την περίοδο των Κυβερνήσεων μετά την Μεταπολίτευση, δεν αμφισβητείται με κάποιους αξιόλογους ανθρώπους της Πολιτικής, έγιναν πολλές καλές ρυθμίσεις, εις ότι αφορά την θέση του Πολίτη στην Κοινωνία και την σχέση του με το Κράτος. Έγιναν όμως, τεράστιας σημασίας για το μέλλον του τόπου, πολλά θεσμικά εγκληματικά λάθη.
            - Μέσα λοιπόν στο βασικό κομματικό πλαίσιο σκέψεως κάποιων Κυβερνήσεων στο παρελθόν ήταν και η αποξήλωση του Κράτους της Δεξιάς από το Δημόσιο τομέα, διότι πίστευαν ότι αυτό τους δυσκολεύει να παραμείνουν στην εξουσία (έτσι πίστευαν και αυτό τους ενδιέφερε). Όμως! με την προσπάθειά των αυτή, ουσιαστικά διέλυσαν το Κράτος, την ανεξάρτητη λειτουργία και τους θεσμούς του, που ήταν δογματικά καταξιωμένοι στο πέρασμα του χρόνου. Αυτά τα θεσμικά ανοσιουργήματα θα τα πληρώνει ο Ελληνικός Λαός για πολλά χρόνια.
            - Σήμερα έτσι όπως είναι οργανωμένη και λειτουργεί η Πολιτεία, δεν υπάρχει υπεύθυνος, σχεδόν δεν υπάρχει αρμόδιος, φορτωμένα πολλά σε κάποιες ανεξάρτητες αρχές, εφεύρεση και αυτή για την κάλυψη των αδυναμιών της εξουσίας, με αμφίβολα έως μηδενικά αποτελέσματα αυτών.
            - Ερχόμαστε και πάλι στα πρόσφατα γεγονότα με τα χιόνια, όπως και στο παρελθόν με τις πλημμύρες, πάλι το τεράστιο πρόβλημα που ανέκυψε είναι οι αρμοδιότητες. Θεομηνίες έγιναν και στο παρελθόν, θα γίνουν και στο μέλλον, εκεί δεν είναι το Ελληνικό πρόβλημα. Και! σε πολλά άλλα κράτη στον κόσμο έγιναν κακοκαιρίες, με πολύ μεγαλύτερες συνέπειες, εκτός από οικονομικές και περιβαλλοντολογικές καταστροφές, υπήρξαν και πολλά ανθρώπινα θύματα, το οργανωμένο όμως Κράτος ενεργοποιείται πάραυτα και λειτουργεί. Εδώ! δυστυχώς το Ελληνικό Κράτος δεν ενεργοποιείται, διότι έχει μεγάλο πρόβλημα με αρμοδιότητες και τους Υπευθύνους.
            - Η παρούσα Κυβέρνηση ψηφίστηκε από τον Ελληνικό Λαό με την ελπίδα μήπως, μεταξύ πολλών άλλων διορθώσει και τα κακώς κείμενα στον τομέα των αρμοδιοτήτων, μεταξύ κεντρικής Διοικήσεως, Νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Στον τομέα αυτό η σημερινή Κυβέρνηση, από απόψεως αλλαγών, δεν έκαμε τίποτε, απλά συνέχισε να λειτουργεί το Κράτος όπως το παρέλαβε. Καίτοι! όφειλε να γνωρίζει ότι, οι θεσμικές αλλαγές που έγιναν από κάποιες προηγούμενες Κυβερνήσεις, έχουν περιπλέξει τόσο πολύ τα πράγματα, που χειρότερα δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Άλλος είναι αρμόδιος για την κατασκευή των δρόμων, άλλος για την συντήρηση αυτών, άλλος για τις γέφυρες, άλλος για τον καθαρισμό των φρεατίων, άλλος για τον εκχιονισμό των δρόμων και ακόμη άλλος για τα αντιπλημμυρικά έργα. Δηλαδή! ένα θεσμοθετημένο χάος ανευθυνοϋπευθύνων.
            - Όλα αυτά πιστεύω ότι συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, και η αιτία ο άκρατος κομματισμός των πάντων και ο αλόγιστος και αχαλίνωτος λαϊκισμός των πολιτικών, με μοναδικό στόχο και όραμα την άγρα ψήφων. Αυτή δε η αριστερή Κυβέρνηση σε τρόπους και μεθόδους απεδείχθη με την μέχρι στιγμής πορεία της ακόμη χειρότερη.
            Με το δημαγωγικό σύνθημα στο παρελθόν «Ο Λαός στην εξουσία» (σχήμα οξύμωρων), επέτυχαν να επέλθει το απόλυτο χάος. Στην τοπική αυτοδιοίκηση με το δελεαστικό όνομα «Καποδίστριας» ήλθαν τ’ απάνω κάτω, στην συνέχεια καθιερώθηκε ο αιρετός Νομάρχης σε αντικατάσταση των τοποθετημένων από την εκάστοτε Κυβέρνηση Νομαρχών, που ήσαν ταυτοχρόνως και εκπρόσωποι του Κράτους στον αντίστοιχο Νομό (Δήμο) και το χάος ολοκληρώθηκε με την καθιέρωση των αιρετών Υπερνομαρχών, με την θλιβερή δικαιολογία το «Εθνικό συμφέρον». Άντε τώρα! αυτοί όλοι να οργανωθούν, ν’ αποκτήσουν μέσα και δυνατότητες οικονομικές κ.λπ., και το σπουδαιότερο να συντονισθούν, να συνεργασθούν προς επίτευξη έργου.
            Σήμερα δεν γνωρίζει κανείς ποιος είναι υπεύθυνος, για ποιο πράγμα και γιατί. Οι διάφοροι Σατραπίσκοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά των, ότι εκτελούν κατά τον καλύτερο τρόπο την αποστολή των και το λυπηρόν είναι, δεν δέχονται μύγα στο σπαθί των, ως αλάθητοι και δεν παίρνουν ούτε από λόγια και συμβουλές.
            - Οι σκεπτόμενοι Έλληνες προσπαθώντας να εκτιμήσουν και ν’ αναλύσουν τα γεγονότα, καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα. Η Κυβέρνηση ειδικά αυτή ψηφίσθηκε, όχι μόνο από αριστερούς στο πολιτικό τους φρόνημα, αλλά από τον Αγανακτισμένο Ελληνικό λαό, μήπως και διορθώσει τα κακώς κείμενα στην Πατρίδα μας, την επανοργάνωση του Κράτους, την επικράτηση της δικαιοσύνης και την πολιτική καταδίκη αυτών, που έφεραν την Χώρα σ’ αυτή την Κατάσταση. Μέχρι στιγμής δεν έκαμε τίποτε, κινείται στα ίδια αχνάρια Λαϊκισμού και ανικανότητας και ακόμη περισσότερο και από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Και! είναι απορίας άξιον, γιατί δεν προβαίνει στις βασικές και αναγκαίες διορθώσεις όχι ιδεοληπτικά αλλά ουσιαστικά; Φαίνεται ή δεν επέλεξε το κατάλληλο, ικανό και με ηθικές αρχές προσωπικό, το οποίο να είναι σε θέση να θεσπίσει τις πραγματικές απαιτούμενες αλλαγές ή το Κράτος έχει πλέον φθαρεί και έχουν αποπροσανατολισθεί τόσο πολύ οι πάντες, από την κυρία των αποστολή, ώστε να είναι αδύνατη πλέον η αναδιοργάνωση του Κράτους.
            - Ασφαλώς κανείς δεν ονειροβατεί να φιλοδοξεί άριστες μεταρρυθμιστικές και τομές για επανοργάνωση, κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη, μετά από μία τριαντάχρονη λοιμική εξουσία αμοραλισμού και μηδενισμού.
            Όμως! επιμένει ο σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης είναι πλέον αδήριτη ανάγκη, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, έχοντας ως φάρο την διάσωση και την διαιώνιση της Πατρίδος μας ως κυρίαρχο Κράτος, όπως μας το παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, που είναι και βασικό στοιχείο που ενώνει όλους τους Έλληνες, χωρίς εγωισμούς και λαϊκισμούς, μέσα στους κανόνες της Δημοκρατίας μας, την ανασύσταση της Κρατικής μηχανής, την θεμελιακή αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την ανάπτυξη και καθορισμό μέτρων προς το «Επιχειρείν» των Ελλήνων, την λήψη δίκαιων μέτρων σε βάθος χρόνου για την Οικονομική και Κοινωνική μας ομαλοποίηση και την πάση θυσία ανάσχεση της συνεχιζόμενης και σήμερα μοιραίας υπαλληλοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της Χώρας μας.
            Και! μην ξεχνάτε ποτέ, ενώ έχουμε τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας, εν τούτοις είμαστε η χώρα όπου τα Μοσχάρια επιδοτούνται και τα παιδιά φορολογούνται.
            «Ο καλύτερος τρόπος να κερδίσεις τους λαούς είναι, να τους δώσεις πρότυπα με αρχές και αξίες, παραδείγματα δικαιοσύνης και μετριοπάθειας». (ΝΙΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ)

Παλμύρα: Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε το ΤετράπυλονΠαλμύρα: Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε το Τετράπυλον
    Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψαν και πάλι αρχαιολογικούς θησαυρούς στην Παλμύρα, την πόλη της κεντρικής Συρίας που ανακατέλαβαν από τις καθεστωτικές δυνάμεις τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής των συριακών αρχαιοτήτων Μααμούν Αμπντουλκαρίμ.
     «Τοπικές πηγές μας ενημέρωσαν ότι το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) κατέστρεψε το Τετράπυλον, ένα μνημείο με 16 κολώνες, και δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν χθες Πέμπτη από τους συναδέλφους μας του πανεπιστημίου της Βοστώνης δείχνουν
ζημιές στην πρόσοψη του ρωμαϊκού θεάτρου», δήλωσε ο Αμπντουλκαρίμ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
    Το Τετράπυλο είχε ανεγερθεί την εποχή του Διοκλητιανού, στα τέλη του 3ου αιώνα. Ήταν ένα τετράγωνο με τέσσερις κολώνες σε κάθε πλευρά. Από τις 16 κολώνες, μόνο η μία είναι η αρχική, ενώ οι άλλες είχαν ανακατασκευαστεί το 1963 από τσιμέντο από τη συριακή υπηρεσία αρχαιοτήτων. Οι αρχικές κολώνες ήταν από ροζ γρανίτη που είχε μεταφερθεί από την Αίγυπτο.
    Το ρωμαϊκό θέατρο έχει εννέα σειρές κερκίδων. Χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν. Κατά την πρώτη κατοχή της πόλης, από τον Μάιο 2015 έως τον Μάρτιο 2016, το ΙΚ είχε χρησιμοποιήσει το αρχαίο θέατρο για δημόσιες εκτελέσεις.
    «Από την πρώτη ημέρα, περίμενα ένα τρομερό σενάριο. Ήμασταν ήδη μάρτυρες του τρόμου κατά την πρώτη κατοχή της πόλης και ειλικρινά δεν πίστευα ότι η Παλμύρα θα καταλαμβανόταν για δεύτερη φορά», πρόσθεσε αναστατωμένος ο Μααμούν.
    «Η μάχη για την Παλμύρα είναι πολιτιστική και όχι πολιτική. Δεν έχω καταλάβει πώς η διεθνής κοινότητα και αυτοί που μετέχουν στη συριακή σύγκουση αποδέχθηκαν να πέσει η Παλμύρα», πρόσθεσε