Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ο Τραμπ έστειλε στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B πάνω από την κορεατική χερσόνησο



Ο Τραμπ έστειλε στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B πάνω από την κορεατική χερσόνησο
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B πραγματοποίησε πτήση πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο, στο πλαίσιο της κοινής -μεγάλης κλίμακας- αεροπορικής άσκησης που διεξάγεται με την συμμετοχή των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, που επικαλείται τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις.
    Το αεροσκάφος συνόδευαν δύο μαχητικά αεροσκάφη
F-22 Raptor τεχνολογίας χαμηλού εντοπισμού ίχνους ραντάρ (stealth), για την διεξαγωγή άσκησης βομβαρδισμού από αέρος.
    Οι ασκήσεις με την συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, ενώ άρχισαν την Δευτέρα.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά
B-1B Lancer θα πετάξουν σήμερα πάνω από την κορεατική χερσόνησο, στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων που διεξάγουν αυτή την εβδομάδα οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Γιονάπ επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις, την οποία δεν κατονόμασε.
    Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία αυτή του πρακτορείου.
    Οι ασκήσεις, ακολουθούν τη δοκιμή του πιο προηγμένου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) της Βόρειας Κορέας, εξέλιξη που σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις σημαίνει ότι όλη η αμερικανική επικράτεια βρίσκεται πλέον εντός εμβέλειας των Βορειοκορεατικών όπλων.
    Η Πιονγιάνγκ έχει προειδοποιήσει ότι τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ωθούν την κορεατική χερσόνησο «
στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου