Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Η Τουρκία αγόρασε 4 συστοιχίες πυραύλων S-400



Η Τουρκία αγόρασε 4 συστοιχίες πυραύλων S-400
Θα το «καταπιούν» οι ΗΠΑ και θα δώσουν το F-35;
    Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία αγοράς τεσσάρων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το 55% του ποσού της σύμβασης να καλύπτεται από ρωσικά δάνεια.
    Την αποκάλυψη πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Ροστέκ, Σεργκέι Τσέμεζοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Κομερσάντ. «Ναι, (αγόρασαν τα τέσσερα συστήματα) αξίας 2,5 δισ. δολαρίων», δήλωσε ο Τσέμεζοφ.
    Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας και το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ολοκλήρωσαν ήδη τις συνομιλίες για το δάνειο της Μόσχας στην Άγκυρα.
    «Θα πρέπει τώρα να οριστικοποιήσουν τα έγγραφα για τις χρηματοοικονομικές συμβάσεις. Μπορώ να πω ότι εκείνοι (η Τουρκία) θα καταβάλουν το 45% του ποσού προκαταβολικά, το 55% (του ποσού) είναι ρωσικά δάνεια. Θα αρχίσουμε τις παραδόσεις τον Μάρτιο του 2020», διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ροστέκ.
    Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και Ρωσίας θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να μην μπορούν να κρύβονται πλέον «πίσω από το δάχτυλό τους» και θα πρέπει να λάβουν θέση ως προς το εξής ερώτημα:
    Τι είναι διαθέσιμες να πράξουν για να τιμωρήσουν την Άγκυρα; Στην Ελλάδα μια ελληνική κυβέρνηση ανατράπηκε το 2009 επειδή επιχείρησε να ασκήσει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.
    Θα δώσουν τελικώς οι ΗΠΑ τα F-35 στην Τουρκία; Τι θα πράξουν;
    Αρχικά, η Άγκυρα είχε συνάψει ένα συμβόλαιο αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα για να αγοράσει ένα αντιπυραυλικό σύστημα από το Πεκίνο το 2013, όμως δύο χρόνια αργότερα ακύρωσε τη συμφωνία, λέγοντας ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη δικού της συστήματος.
    Το ρωσικό S-400 Triumf (NATO reporting name: SA-21 Growler) είναι το πιο πρόσφατο Α/Α σύστημα που εντάχθηκε σε υπηρεσία το 2007.Είναι σχεδιασμένο για να καταστρέψει μαχητικά, πυραύλους  cruise και βαλλιστικούς, όπως και στόχους επιφανείας!
    Το S-400 μπορεί να ανιχνεύσει στόχους σε απόσταση 400 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο μέχρι και 30 χιλιόμετρα. Ο υποδιοικητής της ρωσικής Αεροπορίας Viktor Gumenny είπε τον Απρίλιο ότι το ρωσικό S-400 άρχισε να παραλαμβάνει πυραύλους ικανούς να καταστρέψουν στόχους στο κοντινό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου