Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (31/12/2017)



ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (31/12/2017)
Ανδρέας
    Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα… Ασυναίσθητα, όλοι κάνουν ένα μικρό προσωπικό απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει, και σκέπτονται πιθανώς, όλα όσα θα ήθελαν να κάνουν το επόμενο έτος. Συνήθως, ο απολογισμός είναι απογοητευτικός, οι δε επιθυμίες για το επόμενο έτος, ανέφικτες…. Μπορεί ( και ευχομαι ) να κάνω λάθος. Και μάλλον κάνω λάθος, σε ότι αφορά ανθρώπους με την γνώση της πραγματικότητας και των δυνατοτήτων τους.  Οι υπόλοιποι όμως…..
---------------------------------------
    Δόθηκε άσυλο στον ένα Τούρκο. Καλώς ,κατά τη γνώμη μου, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς, είναι πως   ζήτησε επιτακτικά την έκδοσή τους ο Ερντογάν. «Μαγκιές», στην πατρίδα του! Και με βάση την προϊστορία, άσυλο θα δοθεί και στους υπόλοιπους, αφού το ίδιο έγινε και με το αίτημα έκδοσης.
---------------------------------------
    Προσπάθεια να επιβιώσει η ΣΕΚΑΠ, έστω και με «νοβοκαϊνη», προσωρινά. Αυτό που γίνεται, είναι ένα επαπειλούμενο κοινωνικοοικονομικό  έγκλημα εκ μέρους του  δημοσίου. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ακόμα και εάν το πρόστιμο είναι δίκαιο, είναι απολύτως άδικο να επιβαρύνει την σημερινή ιδιοκτησία, πολύ δε περισσότερο αφού ΄κανείς αρμόδιος δεν την ενημέρωσε για αυτό, πρίν την αγορά. Αυτές είναι ελληνικές κουτοπονηριές, που τις ξέρουμε όλοι. Να γίνονται όμως και από το επίσημο κράτος, έ, τότε πάει πολύ!
---------------------------------------
    Πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά το υπουργείο οικονομικών, αφού στο νέο «χαράτσι» των 4 ευρώ ανα άτομο και ανα διανυκτέρευση, δεν επέβαλε ΦΠΑ! Φυσικά, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο. Μπορεί οι… θεσμοί να το ζητήσουν, και να γίνει. Σκεφτείτε όμως, πως σε μία πενθήμερη εκδρομή, υπάρχει επιβάρυνση «από το πουθενά» 16 ευρώ «για πλάκα». Μέχρι τώρα, δεν κατέβαινα στην Αθήνα με το ΙΧ, γιατί φοβόμουνα πως η αγανάκτηση για τα άπειρα διόδια, θα μου δημιουργούσαν πρόβλημα ( καμιά συμφόρηση, κανένα έμφραγμα…) Τώρα, δεν θα πηγαίνω εκδρομές με διανυκτέρευση, για τον ίδιο λόγο… Σιγά – σιγά, δεν θα βγαίνω και από το σπίτι! ( ΟΑΣΘ κτλ)
---------------------------------------
    Και φυσικά, δόθηκε παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτή που έλεγαν οι «αρμόδιοι» πως αποκλείεται να δοθεί! Άντε να τους πιστέψεις μετά, σε οτιδήποτε!
---------------------------------------
   Και κάτι σημαντικό πολιτικά, της τελευταίας στιγμής. Η κυβέρνηση έστειλε στη δικαιοσύνη ΑΙΤΗΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ για τον Τούρκο αξιωματικό! Προφανώς, γιατί ο Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν! Κατά τα άλλα, οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές ( !!!!!!! ) αλλά εφόσον εξυπηρετούν την κυβέρνηση! Και βέβαια, δεν κάνει παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, ούτε και θέλει να την χειραγωγεί!  Όμως… « εδώ είναι τα Βαλκάνια, δεν είναι παίξε – γέλασε, ντιρλεντέμ ντιρλέμ»….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου