Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη η χορωδία του Κόκκινου Στρατού με 130 καλλιτέχνες



Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη η χορωδία του Κόκκινου Στρατού με 130 καλλιτέχνες
    Το παγκοσμίου φήμης συγκρότημα του Αλεξαντρόφ έρχεται για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα, στην Αθήνα τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ) στη Θεσσαλονίκη.
    Η ορχήστρα πήρε το όνομά της από τον πρώτο της διευθυντή, Βασίλιεβιτς Αλεξαντρόφ, αγαπημένου συνθέτη του Στάλιν και του Εθνικού ύμνου της Ρωσίας, και αποτελείται από μια αποκλειστικά ανδρική χορωδία, μια μουσική ορχήστρα και ένα χορευτικό σύνολο.
    Πέρυσι, ανήμερα των Χριστουγέννων, το Alexandrov Ensemble, έχασε το ένα τρίτο των μελών του, όταν το αεροπλάνο που επέβαιναν συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς πήγαιναν στη Συρία για να ψυχαγωγήσουν τα εκεί ρωσικά στρατεύματα.
    Το μουσικό σύνολο «Αλεξαντρόφ», γνωστό και ως Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, θα εμφανιστεί στην Ελλάδα σε πλήρη ανάπτυξη με 130 καλλιτέχνες χορωδούς, μουσικούς και χορευτές της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Μόσχας.
    Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνει περισσότερες από 2.000 μουσικές συνθέσεις: επαναστατικά τραγούδια, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς όπως η Κατιούσα, η Καλίνκα, θρησκευτική μουσική (όπως το Ave Maria) Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλασικές συνθέσεις Ρώσων και ξένων συνθετών, καθώς και μεγάλες επιτυχίες της παγκόσμιας μουσικής. 
    Σε προηγούμενη επίσκεψη τους στη χώρα μας είχαν τραγουδήσει στα ελληνικά το «Όταν σφίγγουν το χέρι», των Μίκη Θεοδωράκη - Γιάννη Ρίτσου.
Αθήνα | Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου | Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας
Θεσσαλονίκη | Τρίτη 5 Δεκεμβρίου | Αλεξάνδρειο Μέλαθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου