Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Νέο χτύπημα Τσιρώνη: Μετά την κάνναβη, ζητά να γίνει νόμιμη και η φαρμακευτική χρήση της ηρωίνης



Νέο χτύπημα Τσιρώνη: Μετά την κάνναβη, ζητά να γίνει νόμιμη και η φαρμακευτική χρήση της ηρωίνης
    Αφού πρότεινε να νομιμοποιηθεί η καλλιέργεια κάνναβης έναντι παραβόλου προς το κράτος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, επανέρχεται και με νέα πρότασή του ζητά να γίνει νόμιμη και η φαρμακευτική χρήση της ηρωίνης, ενός από τα πιο σκληρά ναρκωτικά.
    «Όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με την μορφίνη», είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζοντας παράλληλα ότι είναι προσωπική του άποψη ότι «η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης, ειδικά από τους νέους».
    Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του ο κ. Τσιρώνης τονίζει μάλιστα ότι είναι «απαράδεκτο» ότι απαγορεύονται οι ουσίες «γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνονται όπλο στα χέρια λαθρεμπόρων».
    «Η ηρωίνη λοιπόν, θα έπρεπε κανονικά να δίνεται με φαρμακευτική αγωγή στα νοσοκομεία, ώστε να μην καταφεύγει ο κόσμος στους δρόμους και να σπάσει αυτό το παράνομο κύκλωμα. Αν αυτός ο οποίος την έχει ανάγκη, ως χρήστης, την βρίσκει νομίμως, δεν θα την πουλάει έξω από τα σχολεία. Η τιμή της, άλλωστε, είναι πολύ χαμηλή - πρόκειται για ένα παλιό, αν και επικίνδυνο και τοξικό, φάρμακο, το οποίο προκαλεί εθισμό», δήλωσε επίσης ο κ. Τσιρώνης. Ωστόσο εξηγώντας την πρότασή του τόνισε ότι δεν μιλάει «για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός των νοσοκομείων».
    Όσον αφορά στην πρότασή του για ιδιοπαραγωγή ναρκωτικών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξηγεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ανάλογα με την ουσία και έκανε λόγο και για «για ειδική σφραγίδα, για κέντρα όπως αυτά στη Σουηδία». Ωστόσο σημείωσε ότι αυτή είναι μία συζήτηση που δεν είναι της στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου