Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Έκθεση έργων ζωγραφικής του Ευάγγελου Κουμπή και Περικλή Μπαλάφα



Έκθεση έργων ζωγραφικής του Ευάγγελου Κουμπή και Περικλή Μπαλάφα
    Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία έκθεση ζωγραφικής Ηπειρωτών ζωγράφων, του Ευαγγέλου Κουμπή και του Περικλή Μπαλάφα, στο Εκθεσιακό Χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων από 17 έως 29 Μαϊου 2017
    Κατά την διάρκεια της εκθέσεως, την επισκέφθηκε πλήθος κόσμου που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημιουργούς για τους δρόμους μέσα από τους οποίους οδηγήθηκαν στην τέχνη της ζωγραφικής, τις τεχνοτροπίες των έργων τους , τα θέματα ,τις εικόνες ,τις καταστάσεις που τους εμπνέουν και σταθμούς από την καλλιτεχνική δραστηριότητά τους.
Λίγα λόγια για τον Ευάγγελο Κουμπή.
    Γεννήθηκε στο Κανάλι  Πρέβεζας το
1951, πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου Ιωαννίνων, όπου εξακολουθεί να είναι δημότης, και διαμένει στη  Θεσσαλονίκη . Είναι αντιστράτηγος εα.   Υπηρέτησε στην  Ελλάδα και στο Εξωτερικό - Κύπρο , Μ. Βρετανία (φοίτηση στο Command and Staff College), Μέση Ανατολή και ΗΠΑ. Είχε την ευκαιρία να ταξιδεύσει σε πολλές χώρες. Είναι επίσης πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλά τρεις ξένες γλώσσες.
    Το ενδιαφέρον  και η αγάπη του για την τέχνη εκδηλώθηκε από τα πρώτα μαθητικά του χρόνια. Το 
2004 έλαβε σειρά μαθημάτων, ζωγραφικής και ιστορίας τέχνης στο Πανεπιστήμιο USF –University of South Florida  -  των ΗΠΑ.  Έκτοτε παρακολούθησε πολλά σεμινάρια (workshops) ζωγραφικής στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (από διάσημους ζωγράφους). Παράλληλα ανέπτυξε ιδιαίτερη διάθεση μελέτης-έρευνας , παρακολουθεί τα διεθνώς τεκταινόμενα και πειραματίζεται με νέες τεχνικές και σύγχρονους τρόπους έκφρασης.
    Πραγματοποίησε τρεις ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (
Κύπρο, Παρίσι, Λονδίνο, Σιέννα Ιταλίας, Μάλαγα Ισπανίας, Σμύρνη Τουρκίας, Φλώριδα κα Τέξας ΗΠΑ) .
    Έργα του  και  επαινετικές κριτικές έχουν δημοσιευθεί σε   πολλά  ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες και στο έγκριτο αμερικανικό περιοδικό Southwestern Art.
    Έχει φιλοτεχνήσει πέντε εξώφυλλα βιβλίων και ένα  CD μουσικής.
    Πραγματοποίησε  διαλέξεις –παρουσιάσεις ιστορίας και φιλοσοφίας  της τέχνης σε πολλούς χώρους, έχει οργανώσει και συντονίσει συμπόσια και εβδομαδιαία σεμινάρια.  Έχει διακριθεί  και  τιμηθεί επανειλημμένα για την προσφορά του στη τέχνη.
    Έργα του κοσμούν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
    Είναι Αντιπρόεδρος  του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας και μέλος  Συλλόγων του εξωτερικού.
Επικοινωνία: 6974724240, e-mail: vakoumbis@yahoo.com/www.syzosa.gr
    Παρακάτω, βλέπετε μερικά από τα έργα του Ευαγγέλου Κουμπή που εκτέθηκαν κατά την διάρκεια της εκθέσεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου