Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την Ράκκα, την οιωνεί πρωτεύουσα του Ι.Κ.



Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την Ράκκα, την οιωνεί πρωτεύουσα του Ι.Κ.
    Μια πόλη με μεγάλη ιστορία, εξ ου και η επιλογή των τζιχαντιστών να την ανακηρύξουν "πρωτεύουσα" του Ι.Κ., από σήμερα είναι ελεύθερη, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια βάρβαρης κακοποίησης των πολιτών της και κάθε έννοιας διοίκησης και χρηστής άσκησης εξουσίας.
    Να θυμίσουμε ότι οι δημόσιες εκτελέσεις, οι αποκεφαλισμοί και η τιμωρία ομοφυλοφίλων με ρίψη από τον 4ο και τον 5ο όροφο, έγιναν στην πλατεία της Ράκκας, η οποία επελευθερώθηκε πριν λίγες μέρες.
    Η επιχείρηση απελευθέρωσης της πόλης άρχισε τις
24 Μαιου 2017, και σ' αυτήν συμμετείχαν οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YGP), που αποτελούνται κυρίως από Κούρδους.
    Την αεροπορική υποστήριξη παρείχαν αεροσκάφη του Συνασπισμού, ενώ ο εξοπλισμός των SDF παρασχέθηκε κυρίως από τις ΗΠΑ.
    Εξ όσων είναι μέχρι σήμερα γνωστά, η πόλη θα διοικείται από Πολιτική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν αναλογικά οι εθνοτικές και θρησκευιτκές ομάδες που κατοικούν στην πόλη, ενώ θα υπάρχει και ανάλογη Στρατιωτική Επιτροπή της Ράκκας, για θέματα άμυνας και ασφάλειας.
    Ήδη, το προσωπικό που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της πόλης, αλλά και τα θέματα ασφάλειας, έχει εκπαιδευτεί σε σεμινάρια στην πολη Αΐν Ισά και είναι έτοιμο να αναλάβει το έργο της ανόρθωσης και ανοικοδόμησης της πόλης.
    Σε κάθε περίπτωση, η απελευθέρωση της Ράκκας, θεωρείται ιστορικής σημασίας γεγονός, που θα καθορίσει και τον αγώνα εναντίον του Ι.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου