Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Το παραμύθι πάει σύννεφο…



Το παραμύθι πάει σύννεφο…
του Τάσου Παπαδόπουλου
    Τι παραμύθια ακούει κανείς βλέποντας στην τηλεόραση τους κυβερνητικούς αξιωματούχους… Ο Έλληνας μας είπε η υπουργός επί του Τουρισμού ζει σήμερα με αξιοπρέπεια… Που την είδε άραγε… Στην παρέα των ΣΥΡΙΣΑΝΕΛ, που λυμαίνονται το δημόσιο ή στους δικούς τους παχυλούς μισθούς, που ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα σκανδαλώδη προνόμια, όπως αυτό της χρήσης κρατικών αυτοκινήτων μετά οδηγού στα οποία στρογγυλοκάθονται βουλευτές και λοιποί γραμματείς και φαρισαίοι.
    Η παρούσα συγκυβέρνηση πιπιλάει την καραμέλα των παλαιότερων μειώσεων μισθών και συντάξεων και δεν βλέπει την καμπούρα της με τις ήδη νομοθετημένες μειώσεις το
2019 στις συντάξεις, μέσω της προσωπικής διαφοράς που θα φτάσει το 18% και τις επόμενες, που θα ακολουθήσουν το 2020 με την μείωση του αφορολόγητου, που θα πλήξει και πάλι τους συνταξιούχους, αλλά και το σύνολο των μισθωτών.
    Βεβαίως ως σύγχρονος φύλαρχος, που μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια, ο Α. Τσίπρας προανήγγειλε και για φέτος ένα
επίδομα, που επειδή δεν προέρχεται πραγματικά πλεονάσματα, θα δοθεί μας λένε από τις υπερεισπράξεις του ΕΦΚΑ. Έλεος πια αυτή η κοροϊδία. Από το χρεοκοπημένο ασφαλιστικό σύστημα θα αντλήσουν ένα δις για να πουλήσουν δήθεν ένα ακόμη βοήθημα εν όψει εορτών;
    Την ίδια ώρα 150.000 και πλέον πολίτες αναμένουν εδώ και δύο χρόνια την καταβολή της σύνταξής τους, και το κράτος μπαταξής χρωστάει πάνω παό έξι δις.
    Πέρσι επιδοματούχοι του αντίστοιχου βοηθήματος ήταν και βουλευτές, που ενίσχυσαν τα «πενιχρά» εισοδήματά τους με ένα ακόμη πεντακοσάρικο. Οι βολεμένοι του συστήματος μας λένε ακόμη, ότι σήμερα δεν υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν την τροφή τους στους κάδους απορριμμάτων. Ένα ακόμη ψέμα μια και το φαινόμενο δυστυχώς δεν έχει εκλείψει. Παράλληλα η σακούλα για την στοιχειώδη διατροφή δεν είναι έργο του κοινωνικού κράτους, αλλά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την σημαντική συνδρομή της εκκλησίας.
    Με το ένα χέρι θα δώσουν το φετινό επίδομα και με το άλλο θα τα πάρουν από τους έχοντες ανάγκη, με την μείωση του ΕΚΑΣ κατά
287 εκατομμύρια, του επιδόματος θέρμανσης κατά 47 εκατομμύρια, των ιατρικών εξόδων κατά 80 εκατομμύρια. Ένα πλήθος περικοπών δείχνει ότι το λεγόμενο κοινωνικό κράτος εκχωρήθηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, που έχει ευαισθητοποιήσει τους πολίτες προκειμένου να ανακουφίσουν τους πάσχοντες συμπολίτες μας.
    Κατά θα άλλα το μετά βαΐων και κλάδων πολυδιαφημισθέν ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, απέδωσε εργασία κατά δήλωση Τραμπ στους Αμερικανούς με την Ελλάδα να χρηματοδοτεί με 2,4 δις την αμερικανική οικονομία. Κι εδώ επιστρατεύθηκε το ψέμα για να μας πουν ότι
δεν είναι 2,4 δις αλλά 1,1 δις το κόστος της αναβάθμισης των F-16 με διαφορετικές εκδοχές, μια που ακούσαμε από την Ουάσιγκτον περί της διαφοράς που προκύπτει από τα αντισταθμιστικά και από την άλλη με την μείωση του από την αναβάθμιση μέρους των 123 μαχητικών αεροσκαφών.
    Το γεγονός ότι τα 2,4 δις εξαγγέλθηκαν από τον Τραμπ ως συμφωνία στο τραπέζι των συνομιλιών με τον Τσίπρα, ενώ δεν είχε προηγηθεί έγκριση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, δείχνει το πως βλέπουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα θέματα της δημοκρατικής νομιμότητας και κυρίως σε αυτά που αφορούν υπέρογκα ποσά, που δεν έχουν εξασφαλισθεί από τον προϋπολογισμό του κράτους.
    Βεβαίως αν το ποσό στο οποίο αναφέρθηκε ο Τραμπ ήταν ανακριβές, γιατί δεν το διόρθωνε με παρέμβασή του ο Τσίπρας. Το ότι το άκουσε και δεν αντέδρασε, σημαίνει για κάθε λογικώς σκεπτόμενο άνθρωπό, ότι το είχε πριν λίγο συμφωνήσει στις συνομιλίες, που προηγήθηκαν παρουσία και του εταίρου του Π. Καμμένου.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% του ΑΕΠ προέρχεται από την φορολογία. Για να συγκεντρωθούν αυτά τα ποσά κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών φορολογούνται με αστρονομικά ποσά που φτάνουν το 75% των εισοδημάτων τους. Παράλληλα εξακολουθεί να υπάρχει αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής, μια και οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί δεν έχουν εκσυγχρονισθεί.
    Στη χώρα μας διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά η εξουσία γι’ αυτούς, είναι αυτοσκοπός. Ουδόλως ενδιαφέρονται για την επίλυση προβλημάτων των πολιτών. Εξάλλου βολεμένοι στην καρέκλες της εξουσίας παίζουν με το
facebook, αντί να δουν την άθλια κατάσταση των νοσοκομείων ή τα σαράβαλα ασθενοφόρα, που είναι ανίκανοι να αντικαταστήσουν.
    Άλλοι υπουργοί στήνουν τελετές και πανηγύρεις για να εκχωρήσουν τις παραλίες στο κοινό, την ώρα που το αρμόδιο υπουργείο δεν επιτρέπει την κολύμβηση. Η απόλυτη τρέλα σε βάρος των πολιτών, που έχουν γονατίσει από την υπερφορολόγηση. Τι τους ενδιαφέρει άλλωστε. Βρήκαν εξάλλου μια νέα φάμπρικα για να βολέψουν τις στρατιές των Συριζαίων μέσω των χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ.
    Σε αυτές παρκάρουν τους δικούς τους κατά χιλιάδες, μια και έχουν βρει το παράθυρο να παρακάμψουν την απαγόρευση των πάσης φύσεως προσλήψεων στο στενό πυρήνα του δημοσίου.
    Καθημερινά εφευρίσκουν νέα κόλπα προκειμένου να επιβάλουν νέα φορολογικά βάρη πέραν των 27 που έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία. Ανακάλυψαν αφού έχουν πλήρη αδυναμία να εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ για εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με αυτές των εμπορικών, τον οικογενειακό ΕΝΦΙΑ επί του συνόλου της περιουσίας.
    Μπράβο παιδιά είσαστε σαΐνια. Δεν σας ξεφεύγει τίποτα. Θα φορτώσετε με μεγαλύτερα βάρη τα νοικοκυριά, όταν ήδη πληρώνουν 9% σε σχέση με το 6% των άλλων Ευρωπαίων.
    Να δούμε πότε ο γάιδαρος θα τα τινάξει με την υπερφόρτωση και τον υποσιτισμό του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου