Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών : «Χριστούγεννα με το Θωρηκτό ‘‘Γ.Αβέρωφ’’…»



Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών : «Χριστούγεννα με το Θωρηκτό ‘‘Γ.Αβέρωφ’’…»
    Πρωτοβουλία για παράταση της παραμονής του ιστορικού και εμβληματικού συμβόλου, του θωρηκτού «Γ.Αβέρωφ», στην Θεσσαλονίκη «ώστε να το επισκεφθούν πολύ περισσότεροι νέοι και μαθητές και να γευθούν το άρωμα της λαμπρής ιστορίας», όπως αναφέρει, αναλαμβάνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
    Η παρέμβαση του δημάρχου έρχεται ευθύς αμέσως μετά την επίσκεψη και ξενάγησή του στο ιστορικό πλοίο που έγινε σήμερα το πρωί σε κλίμα συγκίνησης, δηλώνοντας στον αρχιπλοίαρχο Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο Π.Ν., που έκανε την ξενάγηση, ότι «…θα ξανάρθουμε γιατί θα φροντίσουμε να μην φύγετε άμεσα από την Θεσσαλονίκη». Και η πρωτοβουλία αυτή του Σίμου Δανιηλίδη τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή προωθώντας επιστολή με τη σχετική πρόταση-αίτημα προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, επιστολή την οποία θα κληθούν να υπογράψουν όλοι οι δήμαρχοι όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και των Περιφερειών της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
    Τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κατά την επίσκεψη και ξενάγησή του στο θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ» συνόδευαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρή Γενίτσαρη, οι αντιδήμαρχοι Αλέκος Σιμητόπουλος και Μιχάλης Βουλγαρίδης, όπως επίσης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Όπως ανέφερε ο Σ.Δανιηλίδης, εμφανώς συγκινημένος κατά τη ξενάγησή του, η παράταση θεωρείται επιβεβλημένη, πρόταση-αίτημα που υποστηρίζεται από την απρόβλεπτη επισκεψιμότητα μαθητών και πολιτών.
    Να σημειωθεί ότι από την ημέρα της άφιξής του, καταγράφηκαν
19.500 επισκέψεις, μεταξύ των οποίων δεκάδες σχολεία από τη βόρεια Ελλάδα, με το ενδιαφέρον για επίσκεψη και ξενάγηση να είναι ιδιαίτερο αυξημένο. «Υπάρχουν δεκάδες σχολεία και χιλιάδες πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν το θωρηκτό-θρύλο και να γνωρίσουν τη μεγάλη ιστορία του», σημείωσε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον υποπλοίαρχο Σ.Χαραλαμπόπουλο. Μάλιστα, ως ελάχιστο δείγμα ευχαριστιών –όπως είπε- ο Σίμος Δανιηλίδης προσέφερε στον διοικητή του πλωτού μουσείου το βιβλίο με την ιστορία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος με τη σειρά του ανταπέδωσε με μια αναμνηστική πλακέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου