Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο «φάκελος» του ΟΛΘ



Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο «φάκελος» του ΟΛΘ
http://thessbomb.blogspot.gr
    «Φύλλο και φτερό» θα κάνει το Ελεγκτικό Συνέδριο το φάκελο του ΟΛΘ που έστειλε η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου να εξεταστεί η σύμβαση αγοραπωλησίας του 67% του Οργανισμού μεταξύ του δημοσίου και της κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχουν η γερμανική Deutsche Invest (DIEP), η γαλλική CMA-CGM και ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη.
    Πίσω από την καθυστέρηση κρύβονται διαδικαστικά ζητήματα για το εταιρικό σχήμα της κοινοπραξίας
Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD (Ιβάν Σαββίδης) και Terminal Link SAS (CMA) που ως γνωστόν κέρδισε το διαγωνισμό για την απόκτηση του 67% του ΟΛΘ.
    Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο
Απρίλιο η κοινοπραξία, ανακηρύχθηκε πλειοδότης στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, προσφέροντας τίμημα 231,92 εκατ. ευρώ και αναλαμβάνοντας την υποχρέωση υλοποίησης επενδύσεων ύψους 180 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
    Στο σχήμα συμμετέχουν με
47% οι Γερμανοί, με 33% οι Γάλλοι και με 20% η Belterra Investments Ltd. του ομίλου Ιβάν Σαββίδη.
    Σημειώνεται ότι η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται, με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας. Θα ακολουθήσει ο έλεγχος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης των λιμενικών υποδομών της Θεσσαλονίκης μεταξύ OΛΘ και Δημοσίου που πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου