Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Οι αγριόγατες της ερήμου για πρώτη φορά στην κάμερα!



Οι αγριόγατες της ερήμου για πρώτη φορά στην κάμερα!
    Mετά από τέσσερα χρόνια εκτεταμένων ερευνών και παρακολούθησης οι αγριόγατες της άμμου -τα νεογέννητα γατάκια- πιάστηκαν για πρώτη φορά σε κάμερα. Τα γατάκια, ηλικίας 6-8 εβδομάδων, εντοπίστηκαν από την οργάνωση Panthera, με επικεφαλής τους βιολόγους Grégory Breton και Alexander Sliwa, που τα ανακάλυψαν στη Μαροκινή Σαχάρα τον περασμένο Απρίλιο.
    «Η εύρεση αυτών των γατών ήταν εκπληκτική», δήλωσε ο Breton και συμπλήρωσε: “Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτές τις αγριόγατες της άμμου στην περιοχή της Αφρικής”.  Το είδος αυτό είναι το μοναδικό που ζει αποκλειστικά στην έρημο.
    Μπορούν να βρεθούν στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στην Κεντρική Ασία, αλλά όπως σχολίασε η ερευνητική ομάδα “το να τις ανακαλύψεις είναι μια απίστευτα δύσκολη αποστολή λόγω της εξαιρετικής ικανότητάς τους να ξεφεύγουν. Η άμμος κάνει πολύ δύσκολη την ανακάλυψή τους βάσει των πατημάτων τους, αφού δεν αφήνουν ίχνος πάνω της. Μετακινούνται μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και είναι ένα πανέξυπνο αιλουροειδές που δεν εντοπίζεται εύκολα. Οπότε το γεγονός ότι η ομάδα μπόρεσε να τις καταγράψει είναι αξιοσημείωτο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου