Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να εκδώσει και στη Ρωσία τον «βασιλιά» των bitcoins



Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να εκδώσει και στη Ρωσία τον «βασιλιά» των bitcoins
http://www.iefimerida.gr
    Θετική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης στο αίτημα έκδοσης του Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, στη Ρωσία μετά την απόφαση για την έκδοση του 38χρονου Ρώσου και στις ΗΠΑ (για διαφορετική υπόθεση) την περασμένη εβδομάδα.
    Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας πρότεινε να εκδοθεί ο Ρώσος χάκερ στη Μόσχα, αλλά να μνημονευτεί σε αυτή τη γνωμοδότηση ότι υπάρχει θετική γνωμοδότηση στις ΗΠΑ.
    Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ κατηγορούν τον 38χρονο για υπόθεση «ξεπλύματος» με bitcoin ποσού 4 δισ. ευρώ, ενώ οι ρωσικές αρχές περί απάτης με λεία 10.000 ευρώ, για αγοραπωλησία εμπορευμάτων μεταξύ εταιρειών.
    Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι του Βίνικ άσκησαν έφεση στην απόφαση έκδοσης στις ΗΠΑ, προσφεύγοντας στον Άρειο Πάγο, η απόφαση του οποίου εκκρεμεί. Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση ο κατηγορούμενος θα κρατείται στην Ελλάδα.
    Ο Αλεξάντερ Βίνικ συναινεί στην έκδοσή του στη Ρωσία, δηλώνει ότι δεν θυμάται γιατί τον καταζητούν, προσθέτοντας ότι «θα τα βρουν τα δικαστήρια».
    Την τελική απόφαση θα πάρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
    Κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο, ο συνήγορος του 38χρονου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δήλωσε:
    «Σήμερα στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης συζητήθηκε το αίτημα έκδοσης του πελάτη μας που έχει υποβάλλει η Ρωσική Ομοσπονδία. Ο πελάτης μας συνήνεσε να εκδοθεί στη Ρωσία, την πατρίδα του, ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγείλει οι ρωσικές αρχές. Κατόπιν τούτου, το Συμβούλιο Εφετών γνωμοδότησε υπέρ της έκδοσης του πελάτη μας στη Ρωσία, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου