Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
   Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο για άλλη μια φορά να κάνει όλους εμάς τους απανταχού σπιτόγατους να βγούμε από τα «ερμητικά σφραγισμένα» σπίτια μας (Γιατί όταν είσαι σινεφίλ δεν κρύβεται... Τέλος πάντων!).
    Επομένως για ακόμα μία εβδομάδα δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μείνεις μέσα, (Ναι σε σένα μιλάω , που αυτή την στιγμή κάθεσαι αναπαυτικότητα μέσα στην ζεστή θαλπωρή του βουλιαγμένου από την πολυχρησία καναπέ σου... ΕΕ φτάνει πια! Δεν λέω καλό και το σπίτι αλλά και καμία βόλτα δεν βλάπτει, βλέπεις υπάρχει και έλλειψη στις κρέμες για την κατάκλιση... και συνεχίζω) γιατί ευτυχώς τα δρώμενα και οι εκδηλώσεις πολιτιστικού κυρίως περιεχομένου είναι πληθώρες (θέατρο, σινεμά κλπ μην στα λέω κάθε φορά όλα πιστεύω τα έχεις μάθει πια!). Επομένως, εάν μένεις και εσύ σε αυτή την πόλη που δεν σταματά ποτέ, τι περιμένεις βγες έξω και άδραξε την μέρα! (Τι; Ακόμα εδώ είσαι; ΑΝΤΕ!):
1. Ταινία «Εκδικητής»:
     Η ταινία (διάρκειας 114 λεπτών) ανήκει στην κατηγορία περιπέτεια. Αναφέρεται στην ιστορία του ταπεινού επιχειρηματία Κουάν, που ζει στο Λονδίνο, του οποίου το κρυμμένο παρελθόν βγαίνει στην επιφάνεια, μέσω μίας εκδικητικής βεντέτας, όταν το μόνο πρόσωπο που αγαπά, η κόρη του, δολοφονείται σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα με πολιτικά κίνητρα. Ψάχνοντας ασταμάτητα για την ταυτότητα των τρομοκρατών, ο Κουάν εξαναγκάζεται σε μία σύγκρουση με έναν Βρετανό κυβερνητικό αξιωματούχο, το παρελθόν του οποίου ίσως κρύβει στοιχεία για τους πραγματικούς δολοφόνους. Υπάρχει πραγματική και αξιοκρατική δικαιοσύνη;
Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 12 Οκτωβρίου 2017.
2. Ταινία «Μητέρα!»:
    Η ταινία (διάρκειας 121 λεπτών) ανήκει στην κατηγορία ψυχολογικό θρίλερ. Ένα ζευγάρι, η Μητέρα κι Εκείνος ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά. Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος εμφανίζονται και οι λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» προϊδεάζουν για μια ταινία που θα δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Η μητέρα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την καλοσύνη και την αυτοθυσία! Πόσο κοντά είναι το τέλος σε έναν ιδεατό κόσμο που καταρρέει;
Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου 2017.
3. Ταινία «Παγκόσμιος Κίνδυνος: GEOSTORM»:
    Η ταινία (διάρκειας 109 λεπτών) ανήκει στην κατηγορία περιπέτεια φαντασίας. Μετά από μια άνευ προηγουμένου σειρά φυσικών καταστροφών, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τον πλανήτη ασφαλή. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα θέλουν, καθώς το σύστημα που κατασκευάστηκε για να προστατέψει τη Γη, της επιτίθεται, και πλέον οι επιστήμονες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν την αιτία. Θα βρουν την λύση πριν ο χρόνος τελειώσει για πάντα;
Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 19 Οκτωβρίου 2017.
4. Παράσταση «Η πόρνη από πάνω»:
    Η Ερατώ μια κλασσική νοικοκυρά που μένει από κάτω μιλάει για όλα τα καθημερινά θέματα όπως ο έρωτας, η προδοσία, η βία και η ωμότητα του σύγχρονου κόσμου κυρίως σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης κ.α. Με υπομονή και σχεδόν παραίτηση ζει στο κοινωνικό περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Από τότε και μετά η ζωή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.
(Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: 18 και 19 Οκτωβρίου 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 15€ κανονικό 12€ φοιτητικό- ανέργων, ΑΜΕΑ, προπώληση, Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Αυλαία Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310237700).
5. Παράσταση «Το φως του γκαζιού» στο θέατρο Αυλαία:
    Η παράσταση είναι ένα ανατρεπτικό αστυνομικό θρίλερ που μας μεταφέρει στο σκοτεινό Λονδίνο του 1890. Κάθε βράδυ, όταν ο Τζακ πηγαίνει στην πόλη, η γυναίκα του η Μπέλλα μένει μόνη στο σπίτι και προσπαθεί να εξηγήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση αντικειμένων, τα βήματα που ακούγονται στον πάνω όροφο που είναι άδειος, και τις αυξομειώσεις που έχει το φως του γκαζιού. Υπάρχει κάποια απειλή ή όλα βρίσκονται στη φαντασία της; Μήπως αρχίζει να τα χάνει; Η απροσδόκητη όμως εμφάνιση του αστυνομικού επιθεωρητή Ραφ, θα φέρει στην επιφάνεια αποκαλύψεις που θα κλονίσουν τη σχέση του ζευγαριού μια για πάντα.
(Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: 20 και 21 Οκτωβρίου 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 16€ & 12€ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ & άνω των 65 ετών), Προπώληση: viva.gr & ταμείο θεάτρου 2310 237700).
6. Παράσταση «Mon petit prince» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης:
    Το έργο είναι βασισμένο στον Μικρό Πρίγκιπα του Antoine de Saint-Exupéry. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος σε συνεργασία με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου αφηγούνται την πασίγνωστη ιστορία του παιδιού που δεν μεγαλώνει ποτέ ούτε σωματικά αλλά ούτε και ψυχικά, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο του άφυλου Μικρού Πρίγκιπα. Πρόκειται μία παράσταση που ως σκοπό έχει να βουτήξει στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού, και κατ' επέκταση του εαυτού του κάθε ανθρώπου εκεί έξω αγγίζοντας τις ευαίσθητες αλλά και σκοτεινές πτυχές του. Γιατί άλλωστε το νόημα της ζωής είναι χαμένο κάπου εκεί έξω.
(Διεύθυνση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέρες: 21 και 22 Οκτωβρίου 2017, Ώρα: 21 Οκτωβρίου: 18:00 και 21:00 22 Οκτωβρίου: 20:00, Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίων: 23€, 20€, 17€, 15€, 12€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ).
7. Τζίμης Πανούσης στο Principal:
    Ο Τζίμης Πανούσης μετά την αρχαία κωμωδία στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο συνεχίζει με την σύγχρονη τραγωδία στο PRINCIPAL από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου (για 4 παραστάσεις 13,14,20,21 Οκτωβρίου). Ο ανατρεπτικός και αντισυμβατικός καλλιτέχνης, Τζίμης Πανούσης, έρχεται για να παρουσιάσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης την παράσταση του «Όλοι οι χαζοί μπορούμε» μαζί με το ροκ κουαρτέτο πεταμένα λεφτά. Η παράσταση αυτή χαρακτηρίζεται από έντονα κωμικά στοιχεία αλλά και φυσικά ειρωνεία και σάτιρα.
(Διεύθυνση: Principal Club Theater, Μέρες: 14, 20 και 21 Οκτωβρίου, Ώρα προσέλευσης: 21:30, Εισιτήρια: Προπώληση: 10€ Ταμείο:13€, Σημεία προπώλησης: Σάρωθρον (Λαδάδικα, Κατούνη 17 - 2310.538282) Musicland (Μητροπόλεως 102 - 2310.264880 ) Διώροφον (Καλαμαριά, Κερασούντος 81 - 2310.453998 Jollity (Εύοσμος, Παύλου Μελά 25, 2310. 759409, Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310510081 - 2310.428088).
8. The SOULJAZZ Orchestra στο Principal:
    Η πολυπολιτισμική κολεκτίβα, επανήλθε δισκογραφικά στο προσκήνιο με την κυκλοφορία του «Resistance» το Φθινόπωρο του 2015. Σε συνέχεια των προηγουμένων δισκογραφικών κυκλοφοριών τους, οι Souljazz Orchestra επιτυγχάνουν για άλλη μια φορά να γράψουν στίχους με ουσιαστικό περιεχόμενο, που δένουν απόλυτα με τη ψυχή της μελωδίας τους, και παράλληλα καταφέρνουν να στηλιτεύουν την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, πάντα όμως σε συνδυασμό με μηνύματα ελπίδας και ειρήνης.
(Διεύθυνση: Εικοστής Έκτης Οκτωβρίου 15 (εργοστάσιο FIX), Τηλέφωνο: 2310428088, Μέρα: 19 Οκτωβρίου 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 15€ (περιορισμένη προπώληση) 18€ (υπόλοιπη προπώληση) 22€ (ταμείο), Σημεία προπώλησης: Musicland Records / Ticket House (Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο: 2310 264880) Stereodisc (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο: 231 026 2912) Lotus Record Shop (Σκρα 7, Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο: 2310 260776) Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, τηλέφωνο: 2310 544304) Τηλεφωνικά στο 11876 Reload Stores Media Markt Seven Spots Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης).
9. THE  ULTIMATE   FOITITOPARTRA στο WE:
    H Mad Dreams μετά τα 3 τελευταία Sold Out Party επιστρέφει στις 21 Οκτωβρίου με μία υπερπαραγωγή στον φανταστικό χώρο του WE! Ένα τεράστιο Πάρτι με πολύ μουσική, παιχνίδια (Drinking Games), διαγωνισμούς και φυσικά απίστευτες και τρελές εκπλήξεις! Στα Decks θα βρίσκονται γνωστοί DJs απ' όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο) με ρυθμούς HOUSE, MAINSTREAM, TRAP, TECHNO, TRAP. Είσαι φοιτητής και θα το χάσεις;
(Διεύθυνση: Leoforos 3IS Septemvriou & Lampraki Grigoriou, Μέρα: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, Είσοδος: 3 ευρώ, Ποτό: 6 ευρώ (5 ευρώ με πάσο, Μπύρα: 4 ευρώ (3,5 ευρώ με πάσο), Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00).
Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου