Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Lilium: Το ιπτάμενο ταξί



    Την ιδέα είχαν πριν από δύο χρόνια τέσσερις απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Σκέφτηκαν την κατασκευή ενός επαναστατικού σχεδιασμού και δυνατοτήτων μικρού ιπτάμενου οχήματος που θα μεταφέρει γρήγορα ανθρώπους μέσα στα αστικά κέντρα. Εχουν σχεδιαστεί διαφόρων ειδών μικρά ιπτάμενα οχήματα αλλά το Lilium, όπως ονομάζεται το εν λόγω σκάφος, διαθέτει εντελώς ξεχωριστό design. Η αρχική σκέψη των αποφοίτων ήταν το σκάφος να είναι διθέσιο.
    Όμως όπως έγινε γνωστό πριν από λίγα 24ωρα η ιδέα προσέλκυσε πολύ μεγάλες εταιρείες από όλο τον κόσμο οι οποίες προσέφεραν περίπου 90 εκ. δολάρια για την κατασκευή του. Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το σκάφος να είναι διθέσιο τελικά αποφασίστηκε το σκάφος να γίνει πενταθέσιο έτσι ώστε όπως λένε και κάποιοι από τους δημιουργούς του να έχει χρησιμότητα ως… ταξί.
    Το Lilium στην δημιουργία του οποίου εργάζεται αυτή την στιγμή διεθνής ομάδα αποτελούμενη από 40 σχεδιαστές και μηχανικούς έχει ένα περίεργο ωοειδές σχήμα και δεν διαθέτει ουρά. Μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα ώστε να μπορεί να κινείται άνετα μέσα στις πόλεις. Το Lilium θα είναι ένα ιδιαίτερα ελαφρύ σκάφος που θα κινείται με 36 κινητήρες αεριώθησης (τζετ). Θα είναι το μοναδικό ηλεκτρικό αεροσκάφος με κινητήρες τζετ που θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται κάθετα. Το Lililum θα έχει εμβέλεια 300 χλμ. και μέγιστη ταχύτητα 300 χλμ./ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου