Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Froneri Hellas ( ΔΕΛΤΑ): Έκλεισε το μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα



Froneri Hellas ( ΔΕΛΤΑ): Έκλεισε το μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα
Κωστής Χριστοδούλου
    Tην απόφαση διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της στον Tαύρο προχώρησε η Froneri Hellas σε μία προσπάθεια ανασχεδιασμού της ζημιογόνου εταιρείας.
    Από την κίνηση της αυτή επηρεάζονται 102 εργαζόμενοι. Όπως αναφέρει η Froneri Hellas σε ανακοίνωση της "αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της, έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει. Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα η Εταιρία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα  προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης  στην αγορά, για όσους το επιθυμούν".
    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΕWS24/7 τα ποσά των συναινετικών αποχωρήσεων είναι σημαντικά ανώτερα από τις αποζημιώσεις που  ορίζει ο νόμος.  Για όσους εργάζονται στην εταιρεία μέχρι και 16 χρόνια οι  αποζημιώσεις τους θα είναι διπλάσιες από αυτό που ορίζει ο νόμος ενώ για όσους έχουν 16 χρόνια και πάνω θα είναι 2, 5 φορές τα νόμιμα. Όλα τα ποσά έχουν ευνοϊκή φορολογία, δεν έχουν άλλες κρατήσεις και καταβάλλονται εφάπαξ.
    Ως προς το σκεπτικό της απόφασης η εταιρεία αναφέρει: "λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η FRONERI HELLAS είναι ζημιογόνος, η Εταιρία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον".
Ποια είναι η Froneri
    Με πωλήσεις ύψους περίπου 2,6 δις ευρώ, η Froneri δραστηριοποιείται σε 22 χώρες του κόσμου και θα απασχολεί περίπου 15.000 εργαζόμενους. Πρόκειται για μία νέα εταιρεία - δημιουργήθηκε μόλις τον Οκτώβριο του 2016 - από την κοινοπραξία της Nestlé και της  R&R στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου. Η Nestlé και η PAI  μετέχουν ισομερώς στο κεφάλαιο της κοινοπραξίας.
    Έτσι μέσα σε διάστημα δέκα ετών τα "πράσινα ψυγεία" της ΔΕΛΤΑ άλλαξαν τρεις φορές χέρια. Από την οικογένεια Δασκαλόπουλου πέρασαν στην Nestle και από εκεί στην Froneri Hellas πριν από λίγους μήνες.
    Μεταξύ των άλλων στο εργοστάσιο της Froneri στον Ταύρο παράγονταν όλα τα επιτυχημένα σήματα παγωτών που είχε δημιουργήσει η ΔΕΛΤΑ όπως BOSS, Magnum και Nirvana τα οποία είχαν καταφέρει να έχουν και διεθνή παρουσία εκτός της Ελλάδας και της Βαλκανικής χερσονήσου.
    Τέλος όπως επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωση της η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της Froneri Hellas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου