Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Αμερικανοί είπαν ναι στους Κοσοβάρους και όχι στους Κούρδους: Γιατί η πολιτική “δύο μέτρων και δύο σταθμών”;



Οι Αμερικανοί είπαν ναι στους Κοσοβάρους και όχι στους Κούρδους: Γιατί η πολιτική “δύο μέτρων και δύο σταθμών”;
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
    Σήμερα είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα για τους Κούρδους του Ιράκ, καθώς -όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο ηγέτης τους Μασούντ Μπαρζανί- το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και παρά τις διεθνείς πιέσεις.
    Εκτός του Ισραήλ και αρκετούς Αμερικανικούς βουλευτές και γερουσιαστές, οι πάντες τάχθηκαν εναντίον του δημοψηφίσματος για την πολυπόθητη ανεξαρτησία. Η διεθνής κοινότητα, και ειδικά οι Δυτικοί, έδειξε το απαίσιο πρόσωπό της. Όλοι συνασπίστηκαν για να ενταφιάσουν τα όνειρα των Κούρδων, που κέρδισαν το δικαίωμα της ανεξαρτησίας με αίμα.
    Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν φοβήθηκαν και δεν λύγισαν μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς. Στάθηκαν όρθιοι οι Κούρδοι και σήμερα αναμένεται να ψηφίσουν μαζικά στο δημοψήφισμα. Οι πληροφορίες που φτάνουν από το Ερμπίλ, είναι ενθαρρυντικές καθώς χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να προστατεύσουν την τιμή και την αξιοπρέπειά τους.
    Για τη Δύση, και ιδιαίτερα για την Αμερική, προκύπτουν πολλά και βασανιστικά ερωτήματα:
    Γιατί την ύστατη στιγμή και ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή τα σχέδια των Κούρδων του Ιράκ, τους κτύπησαν πισώπλατα; Και ενώ γνωρίζουν ότι οι Κούρδοι είναι και σήμερα οι μεγαλύτεροι σύμμαχοί τους…
    Είναι άβυσσος η ψυχή των Αμερικανών και του νέου προέδρου τους, του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος -
κατά τα άλλα- απέρριψε τον εκβιασμό του Ταγίπ Ερντογάν και έστειλε άφθονο στρατιωτικό υλικό στους Κούρδους της Συρίας (YPG) οι οποίοι κέρδισαν τους εχθρούς των ΗΠΑ, τους Τζιχαντιστές, κατά κράτος. Η υπερδύναμη, όλα τα προηγούμενα χρόνια, απέτυχε να εξολοθρεύσει τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. Το έκαναν οι Κούρδοι γι’ αυτήν, για να έχει να υπερηφανεύεται ο κ. Τραμπ ότι επί των ημερών του η Αμερική κέρδισε ένα μεγάλο πόλεμο.
    Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή εάν μετά το δημοψήφισμα, η Τουρκία και το Ιράν θα υλοποιήσουν τις απειλές τους και θα κτυπήσουν στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Εάν συμβεί αυτό, οι Κούρδοι είναι μεν μόνοι τους, αλλά απέδειξαν ότι οι πόλεμοι κερδίζονται με αίμα.
    Θα επιτρέψει ο κ. Τραμπ στο Ιράν να επιτεθεί στους συμμάχους του;
    Έχει όντως συμφωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν ότι θα κλείσει τα μάτια, όταν αυτός επιτεθεί με τους μουλάδες της Τεχεράνης; Όλα είναι πιθανά.
    Το σίγουρο είναι ότι οι Κούρδοι θα αντισταθούν και υπόσχονται φωτιά και τσεκούρι σε όσους τολμήσουν να τους επιτεθούν. Αυτά δεν είναι «
λόγια παρηγοριάς» και ψευτοπαλληκαρισμοί. Η Μέση Ανατολή θα πάρει φωτιά -αυτό είναι σίγουρο.
    Ο άγνωστος Χ σε τούτη την υπόθεση είναι το Ισραήλ. Υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα τους Κούρδους, αλλά είναι άγνωστο εάν έχει υποσχεθεί και στρατιωτική βοήθεια. Εάν το πράξει, και εάν οι Κούρδοι βγουν νικητές, το Ισραήλ θα αναδειχθεί στον αδιαφιλονίκητο περιφερειακό παίκτη, έχοντας δίπλα του, ως σύμμαχο, τον πιο εμπειροπόλεμο λαό στην περιοχή. Εάν το Ισραήλ μπει μπροστά, ο πρόεδρος Τραμπ θα αλλάξει γνώμη και αυτό είναι σίγουρο.
    Οι Δυτικοί και ειδικά οι Αμερικανοί, παίζουν πάντα ένα περίεργο παιγνίδι, όταν πρόκειται για τους φυσικούς τους συμμάχους. Πρόσφεραν χρήμα και στρατιωτική βοήθεια για να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό κράτος στα Βαλκάνια, το Κοσσυφοπέδιο, όπου ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός. Οι Κοσοβάροι παίζουν στη Βαλκανική ένα έντονα ισλαμικό και εθνικιστικό παιγνίδι, που δεν εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα. Έτσι πολύ απλά, είναι ακραίοι και επικίνδυνοι. Για να δημιουργηθεί το κράτος των Κοσοβάρων, δυστυχώς έβαλε πλάτη και η Ελλάδα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και υπό την πίεση του Τζόρτζ Σόρος. Ήταν λάθος.
    Αλλά το μεγαλύτερο λάθος το διέπραξε η Αμερική. Θα επαναλάβει σήμερα ένα λάθος από την ανάποδη; Θα δεχθεί το αποτέλεσμα ή θα βάλει πλάτη στην Τουρκία και το εχθρικό -
για τον Τραμπ και το Ισραήλ- Ιράν, να επιτεθούν στους Κούρδους του Ιράκ.
    Κοντός ψαλμός αλληλούια… Σήμερα οι Κούρδοι ψηφίζουν για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, γνωρίζοντας ότι η ανεξαρτησία κερδίζεται με αίμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου