Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

«ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ»



«ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ»
ΒΡΑΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑΣ
    Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση» σας προσκαλεί σε μία Βραδιά Ιστορίας κάτω από τον Πύργο της Βασιλοπούλας του Κάστρου Διδυμοτείχου, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:30, με θέμα:
«Διδυμότειχο, η πόλη των σπηλαίων».
    Πρόκειται για μια πρωτότυπη προσέγγιση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα λαξευμένα σπήλαια του Κάστρου Διδυμοτείχου με ομιλητή τον κ.Αθανάσιο Γουρίδη, Δρ Αρχαιολογίας – Πολιτικό Μηχανικό και συγγραφέα.
    Μία διαχρονική ανάλυση για τη δημιουργία και τη χρήση των λαξευμένων σπηλαίων από την προϊστορική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Τα πάμπολλα σπήλαια που δίνουν απτές αποδείξεις για την μακραίωνη κατοίκηση, τις λατρευτικές συνήθειες και τις οικιστικές κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης με παραδοσιακά όργανα της Θράκης, από τον Γιώργο Συμεωνίδη, τον ταλαντούχο νεαρό οργανοπαίχτη από το Λαγό Διδυμοτείχου.
    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αίθριο χώρο κάτω από τον Καστρινό ουρανό και τον Πύργο της Βασιλοπούλας, κοντά στα λαξευμένα υπόσκαφα (σπήλαια), μεταξύ των οδών Αριστοτέλους και Ολυμπιάδος στο Διδυμότειχο.
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου