Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως για ακόμα μία εβδομάδα καταφέρνει να παραμείνει καλλιτεχνικά και πολιτιστικά ενεργή, διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων, οι οποίες συνδυάζοντας διάφορες μορφές τέχνης (θέατρο, σινεμά, μουσική) καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τα γούστα ακόμα και των πιο απαιτητικών.
    Ο καιρός είναι (ακόμα τουλάχιστον) πολύ καλός, οι επιλογές (δόξα τον θεό) είναι πάρα πολλές, επομένως βρες και την ανάλογη διάθεση και βγες έξω για να κάνεις τον χειμώνα σου εξίσου πανέμορφο με το καλοκαίρι που πέρασε! (δεν άντεξα να μην μιλήσω για το καλοκαίρι… προσπάθησα όμως, οφείλεται να το αναγνωρίσετε! Περνάω κάποιες δυσκολίες και εγώ είναι ολοφάνερο.. γιατί λίγο η εξεταστική λίγο το φθινόπωρο που καταφθάνει, πολύ θέλει ο άνθρωπος… ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΤΑΝΕΙ!):
Ταινία «Γυάλινο Κάστρο»:
    Η ταινία (διάρκειας 127 λεπτών) είναι ανήκει στην κατηγορία δραματικών ταινιών με έντονα κοινωνικά μηνύματα. Το «Γυάλινο Κάστρο» είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, η οποία περιγράφει τις περιπέτειες μια εκκεντρικής αλλά σφιχτά δεμένης οικογένειας .Η βραβευμένη με Brie Larson υποδύεται μια νέα γυναίκα, που επηρεασμένη από τον ενθουσιώδη και άγριο χαρακτήρα του πατέρα της κατάφερε με αποφασιστικότητα να χτίσει μια επιτυχημένη ζωή με τους δικούς της κανόνες. Τί θα γίνει όμως όταν η καινούρια της ζωή θα συγκρουστεί με το επαναστατικό αγρίμι που κρύβει μέσα της;
Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 14 Σεπτεμβρίου του 2017.
Ταινία «Δουνκέρκη»:
    Η ταινία (διάρκειας 106 λεπτών) είναι μια περιπέτεια παλαιότερων εποχών με έντονα ωστόσο στοιχεία δράματος. Πιο συγκεκριμένα η ταινία «ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ» ξεκινά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις του εχθρού. Παγιδευμένοι στην παραλία, με τις πλάτες τους στην θάλασσα έρχονται αντιμέτωποι με μια ανέφικτη κατάσταση, καθώς ο εχθρός πλησιάζει. Ποιος θα βγει νικητής από αυτό τον πόλεμο;
Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα θα γίνει στις 24 Αυγούστου του 2017.
Ταινία «ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΜΠΝΤΟΥΛ»:
    Η ταινία (διάρκειας 112 λεπτών) είναι μία καθαρόαιμη δραματική ταινία εποχής. Πιο συγκεκριμένα η ταινία αφηγείται την αναπάντεχη φιλία που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στη βασίλισσα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας Βικτώρια κι έναν Ινδό, τον Αμπντούλ, μέλος του υπηρετικού της προσωπικού, κατά τα τελευταία χρόνια της ζωή της. Οι δυο τους θα έρθουν πολύ κοντά και έτσι μέσα από τη δική του ματιά, η βασίλισσα θα δει τον κόσμο με άλλη οπτική και θα τον χρίσει έμπιστο δάσκαλο και πνευματικό σύμβουλό της, γεγονός που θα εξοργίσει τον κύκλο της. Ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της αντισυμβατικής φιλίας στην Αγγλία της τότε εποχής;
Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου του 2017.
Παράσταση «Νευρικοί εραστές 2 ½ .» στο θέατρο Αυλαία:
     Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία που εισχωρεί στα προβλήματα μιας σχέσης και επιβεβαιώνει μία αλήθεια: «μην πιστεύεις ό,τι βλέπεις». Ένα αντρόγυνο πηγαίνει σε ένα δικηγορικό γραφείο με αφορμή το διαζύγιο. Σε αυτό το γραφείο παρουσιάζεται ο έρωτας ενός ζευγαριού σε όλες τις εκφάνσεις του -από το φλερτ ως και την παρακμή- την παθολογική αγάπη του άντρα για τη μητέρα του, τη γυναικεία φιλία, αλλά και το πόσο έχει επηρεάσει τις σχέσεις η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πόσο χειρότερα όμως γίνονται τα πράγματα μπροστά σε έναν δικηγόρο που καλείται να ασκήσει χρέη ψυχολόγου; Ποιος φταίει για έναν χωρισμό; Ο ένας ή μήπως και οι δύο;
(Διεύθυνση: θέατρο αυλαία, Μέρες: από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου 2017, Εισιτήρια: 10€, 8€ μειωμένο, Πληροφορίες, κρατήσεις: Θέατρο Αυλαία Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλέφωνο: 2310 237700 Ώρες Λειτουργίας: 5:30 μμ - 9:00 μμ, Προπώληση: ταμείο θεάτρου και Gooddeals).
Παράσταση «Επτά επί Θήβας» στο Βασιλικό θέατρο:
    Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, οι οποίοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Όταν ήρθε, ωστόσο, η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Εξοργισμένος ο Πολυνείκης συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί των δύο αντίπαλων στρατευμάτων παρατάχθηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης, με τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη αντιμέτωπους στην έβδομη πύλη. Κεντρικός ήρωας της τραγωδίας είναι ο Ετεοκλής. Η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας κι εκείνος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση σε μια μάχη καταδικασμένη, χωρίς πραγματικό νικητή.
(Διεύθυνση: βασιλικό θέατρο, Μέρες: από 13 έως 16 Σεπτεμβρίου του 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Προπώληση: 12€ Πλατεία: 13€ Εξώστης: 10€ Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητικό /Μαθητικό/ Ομαδικό/ Άνω των 65): 10€ ΑΜΕΑ/συνοδοί: 8€).
Παράσταση «Δε σε ξέχασα ποτέ» στη Μονή Λαζαριστών:
    Μετά από πολλές παραστάσεις σε διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης, η παραγωγή του ΚΘΒΕ "Δε σε ξέχασα ποτέ" θα παρουσιαστεί για μια βραδιά στη Μικρή Θεατρική Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν έρωτα που, μετά από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση. Μια παράσταση για τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που ερμηνεύει επί σκηνής 10 ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως από την ελληνική εκδοχή τους. Ένα έργο του Λέοντα Α. Ναρ, που μας θυμίζει πως οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε μετανάστες και με αυτό τον τρόπο τιμάει την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και υπενθυμίζει πως στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.
(Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο: 2315 200200, Μέρα: 13 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίων: 7€ (κανονικό), 5€ (ανέργων, φοιτητικό, ΑμεΑ), Σημεία Προπώλησης: Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21 Σάρωθρον, Κατούνη 17, Λαδάδικα Speaty, Μ. Αλεξάνδρου 67, Εύοσμος viva.gr, Seven Spots, Media Markt).
Παράσταση «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.ΥΛ.Α» και «Το πράσινο μου φουστανάκι» στη Μονή Λαζαριστών:
     Για μια βραδιά (Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:00) η Μικρή Θεατρική Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα φιλοξενήσει ένα συνδυασμό δύο έργων, με την ματιά των Νέων Μορφών. Στη νέα, ανανεωμένη εκδοχή της παράστασης των Νέων Μορφών, η «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» (σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος, ερμηνεύει: Μαγδαληνή Μπεκρή) θα συνομιλήσει σκηνικά με ένα επίσης μονολογικό θεατρικό κείμενο της Λένας Κιτσοπούλου «Το πράσινο μου το φουστανάκι» (σκηνοθεσία κι ερμηνεία: Χρυσή Μπαχτσεβάνη). Τα δύο έργα φαίνονται συγγενικά μεταξύ τους, κυρίως ως προς το θέμα τους. Μοιάζουν όμως να έχουν και άλλα κοινά χαρακτηριστικά. Και τα δύο έχουν σαν ηρωίδες τους δυο γυναίκες. Δυο γυναίκες που παραμένουν ανώνυμες. Κύριος θεματικός άξονας των δύο έργων είναι η μοναξιά. Αυτό είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που, στην αρχή υποκινεί, και στη συνέχεια καθοδηγεί, τα λόγια και τις πράξεις τους.
(Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο: 2315 200200, Μέρα: 12 Σεπτεμβρίου, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίων: 7€ (κανονικό), 5€ (ανέργων, φοιτητικό, ΑμεΑ), Σημεία Προπώλησης: Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21 Σάρωθρον, Κατούνη 17, Λαδάδικα Speaty, Μ. Αλεξάνδρου 67, Εύοσμος viva.gr, Seven Spots, Media Markt).
REWORKSFESTIVAL 2017:
    Το φεστιβάλ που κάθε Σεπτέμβρη μεταμορφώνει τη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει για να της δώσει μια νέα πνοή από τη συνήθη καθημερινότητα της. Σταθερά στο επίκεντρο κάθε χρόνο, μια μοναδική μουσική γιορτή, γίνεται αφορμή για επισκέπτες από όλη τη χώρα και τον κόσμο, να ταξιδεύουν προς τη Θεσσαλονίκη και να γίνουν ένα μαζί με το κοινό της. Όλοι μαζί παρακολουθούν από κοντά το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, νέες μουσικές τάσεις, ανερχόμενα ονόματα, αλλά και την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής σκηνής μέσα από την παρουσίαση καλλιτεχνών της χώρας! Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος τα Reworks θα προβάλλουν πρωτοποριακές μουσικές τάσεις και νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, οπότε αν είσαι λάτρης αυτού του είδους της μουσικής μην το χάσεις!
 (Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ: https://reworks.gr/ ).
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 2017:
    Για ακόμα μια χρονιά στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η ΔΕΘ (9-17 Σεπτεμβρίου 2017), μια έκθεση η οποία είναι θεσμός για την πόλη μας για πάνω από 80 χρόνια. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος η πολυσχιδής αυτή έκθεση θα φιλοξενήσει πλήθος από καλλιτέχνες, δίνοντας έτσι στους θεσσαλονικείς ένα παραπάνω θέλγητρο προκειμένου να την επισκεφθούν. Μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν φέτος, είναι: (ο Σάκης Ρουβάς, οι Μέλισσες, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιώργος Νταλάρας κ.α.).
 (Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ: http://tif.helexpo.gr/el/hours ).
    Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου