Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Όσα έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη (22-24/9)



Όσα έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη (22-24/9)
Από parallaxi 
    Αυτό το Σαββατοκύριακο φέρνει στην πόλη περισσότερα από 30 θεάματα. Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα που αξίζει να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας.
Το Σάββατο η Θεσσαλονίκη θα ζήσει το υπερθέαμα που ακούει στο όνομα “Έγινε η σπίθα πυρκαγιά”
    Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, η parallaxi γιορτάζει τα επτά χρόνια του Θεσσαλονίκη Αλλιώς με ένα μοναδικό υπερθέαμα αφιερωμένο στην επέτειο των εκατό χρόνων της Μεγάλης Πυρκαγιάς του 1917 που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και οδήγησε στην αναγέννηση της.
    Η έναρξη θα γίνει στην Πλατεία Μουσχουντή, στην Άνω Πόλη, όπου ξεκίνησε η φωτιά, με συνέχεια την οδό Εδέσσης, όπου θα δούμε εκθέσεις, μουσικές και εικαστικές παρεμβάσεις, ένα υπαίθριο θερινό σινεμά με αυθεντικά φιλμ που δείχνουν την πόλη στην πυρά, εργαστήρια και δράσεις για παιδιά καθώς και ένα μουσικό happening από την ΚΟΘ εμπνευσμένο από την πυρκαγιά.
    Η κορύφωση θα γίνει το βράδυ στο κτίριο της Λέσχης Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 63, όπου σταμάτησε η πυρκαγιά μετά από 32 ώρες που έκαψε την πόλη, και την πεζοδρομημένη παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, όπου στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους μια τεράστια μακέτα, που αποτυπώνει την όψη της παραλίας τον καιρό της πυρκαγιάς, παίρνει φωτιά και ολοκληρώνει με συμβολικό τρόπο την μεγάλη διαδραστική γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη της πόλης.  Μην χάσετε το μοναδικό πολυθέαμα!
    Βρείτε τα πάντα αναλυτικά ΕΔΩ.
*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρες: 18.00-22.00, Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή και Σάββατο στο θεατρικό δρώμενο «Δρώντα μνημεία»
    Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017» με το Θεατρικό δρώμενο «Δρώντα μνημεία»: το μουσείο “ερμηνεύει” την πόλη, το οποίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
*Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 20.00 και Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 12.30, Είσοδος ελεύθερη. Στο Φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στην παράσταση «Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη στη Μονή Λαζαριστών
    Το έργο «Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη από την Ομάδα Mist, σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη φιλοξενείται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, από την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.30. Η παράσταση παρουσιάζεται από πέντε ηθοποιούς οι οποίοι και ντύνουν μουσικά την παράσταση (κρουστά – πνευστά ) και βασίζεται στις δράσεις – σχέσεις των κύριων προσώπων: Καπετάν Μιχάλης, Νουρήμπεης, Εμινέ, Καπετάν Πολυξίγκης, Μανούσακας, Καπετάν Σήφακας, Κοσμάς.
*Πέμπτη 21 έως Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.30, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.
Παρασκευή “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο” σε περιοχές της πόλης
    Η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» εντάσσεται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας». Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2017, διοργανώνοντας δράσεις και συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, με στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.
*από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2017, δείτε αναλυτικά τις δράσεις ΕΔΩ
Παρασκευή και Σάββατο “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό
    Ο πρώτος και μεγαλύτερος στη Βόρεια Ελλάδα φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου διεξάγεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, αποτελώντας πλέον θεσμό για τη Θεσσαλονίκη. Το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» θα διεξαχθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου στις 18:00 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20:00, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν αγώνα κοινωνικού χαρακτήρα αφιερωμένο στα παιδιά και ο βασικός του σκοπός είναι η συγκέντρωση χρημάτων μέσα από την καταγραφή χιλιομέτρων των συμμετεχόντων, ώστε να ενισχυθούν οι σύλλογοι – “Αλέξανδρος Συμμεωνίδης, Φίλοι του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεαγένειο” και “Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης”.
    Όσοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν ότι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή 1000μ. στη Νέα Παραλία. Παράλληλα με τον αγώνα των 50 ωρών, γίνεται και η διεξαγωγή επίσημου αγώνα 24 ωρών με αγωνιστικό χαρακτήρα.
    Ως ημέρα έναρξης του 24ωρου αγώνα έχει οριστεί η Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 7μμ με ημέρα λήξης το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 7μμ.
*Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, Νέα Παραλία, Πληροφορίες: trexe.gr
Παρασκευή και Σάββατο “Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…”
    Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του καλοκαιριου κλείνει τον κύκλο της καλοκαιρινής της περιοδείας έχοντας πίσω της 9 επιτυχημένες σεζόν. Το έργο παρακολουθεί δύο αδελφές που ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Την μαύρη κωμωδία σκηνοθετεί και αυτό το καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Ρήγας, ενώ στη σκηνή θα δούμε τους Μπέσυ Μάλφα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Σοφία Μουτίδου, Άννα Παναγιωτοπούλου, Αλέξανδρο Ρήγα, Παύλο Χαϊκάλη  κ.ά.
*Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, θέατρο Δάσους– Ώρα Έναρξης: 21.15
Παρασκευή και Σάββατο «Πόλεων Άσματα, Παραδοσιακά Εικονογραφημένα»
    Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης συμμετέχει με ένα διήμερο πρόγραμμα ξεναγήσεων, συναυλίας, εικαστικής και πειραματικής μουσικής δράσης, στον θεσμό «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» 2017, που για τη διετία 2017-2018 υπό τον τίτλο ΠΟΛ(ε)ΙΣ αναπτύσσει το θέμα της ευρωπαϊκής πόλης.
1η ημέρα, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/9/2017
    Ώρα 11:00 Ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου «Θεσσαλονίκη, πόλις εύξεινος – πολύξενος»
   
Ώρα 20:00 Συναυλία που παρουσιάζει αναπαραστάσεις της πόλης σε παραδοσιακά και αστικά τραγούδια του 19ου και 20ού αιώνα, από τον βορειοελλαδικό και μικρασιατικό χώρο, εστιάζοντας στη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τα Ιωάννινα.
Επιμέλεια , εθνομουσικολογική προσέγγιση, τραγούδι, κρουστά, Κατερίνα
Λύγκουρα.
Συμμετέχουν, ο Βασίλης Κασούρας , ούτι, πολίτικο λαούτο,
μπαγλαμάς, τραγούδι και ο Δημήτρης Θεοδωράκης, βιολί.
2η ημέρα, ΣΑΒΒΑΤΟ 23/9/2017
    Ώρα 11:00 Γνωριμία με τους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς που περιβάλλουν το κτήριο του Μουσείου -έπαυλη Μοδιάνο- και συνοψίζουν την αρχιτεκτονική της πόλης, με ξενάγηση και επιτόπια εικαστική και πειραματική μουσική δράση: η παρουσία τεσσάρων ρυθμών, εκλεκτικισμού, Bauhaus, νεοκλασικισμού και
νεοελληνικού μοντερνισμού, θα αποδοθεί εικαστικά μπροστά στο κοινό από τον ζωγράφο Philippe Laferriere, ενώ ο μουσικός Λάζαρος Αποκατανίδης θα δημιουργεί αντίστοιχα ηχητικά περιβάλλοντα.
*Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ (Β. Όλγας 68 Θεσσαλονίκη), είσοδος ελεύθερη.
Το Σάββατο The EPIC Party στο WE
    Το EPIC Party επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς, στο οποίο θα ακουστούν όλα τα αγαπημένα μας guilty pleasures από τα 80s μέχρι και σήμερα.
*Σάββατο 23 Σεπτέμβρη, WE – Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη, Ώρα έναρξης: 22:00, Είσοδος: 4€.
To Σάββατο ο Βασίλης Λέκκας και οι “ΣυνΩΔΗπόροι” σε μία συναυλία στο ΑΠΘ
    Η χορωδία “ΣυνΩΔΗπόροι” του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας στα πλαίσια της Φθινοπωρινής της περιοδείας με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα, θα πραγματοποιήσει μια και μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη.
*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7€.
To Σάββατο στην παράσταση “Υπάρχει και Φιλότιμο 
    Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο» του Αλέκου Σακελλάριου σε σκηνοθεσία – διασκευή: Ευτυχία – Νιόβη Κιτρίδη από την Θεατρική Ομάδα Ψ.Α.Ο. ΕΛ.ΤΑ. Ν. Θεσσαλονίκης.
*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), με ελεύθερη είσοδο. 
Το Σάββατο τα ΒορΟινά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
    Η εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» επιστρέφει στην πόλη. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού. «Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.
*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρες: 18:00-22:00, Προβλήτα 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Είσοδος: 5€ (περιλαμβάνει 1 (1) ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού και τη συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις.
Το Σάββατο οι ΑRCH ENEMY στο Principal
    H μελωδική death metal μπάντα καταφτάνει από την Σουηδία στην Θεσσαλονίκη για ένα live που θα μείνει αξέχαστο. Η μπάντα του κιθαρίστα Michael Amott κατάφερε να καθιερωθεί χάριν της τραγουδίστριάς του, Angela Gossow, όσο και για την ακραία μουσική τους που δύσκολα κοπιάρεται.
*23/9 στο Principal στις 20:30. Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) – 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) – 30 Ευρώ (Ταμείο)
Σαββατοκύριακο το 4ο Flea Market & Street Food
    Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, το Flea Market & Street Food by Upnloud επιστρέφει ανανεωμένο με αρκετές νέες συμμετοχές, και πάλι στον προαύλιο χώρο του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, για την τέταρτη και μεγαλύτερη εκδοχή του. Η γιορτή αυτή για μικρούς και μεγάλους θα περιλαμβάνει: ανοιχτή αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης και παιχνίδια, street food με γεύσεις και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο, bar, workshops και παρουσιάσεις βιβλίων για τα παιδιά, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και κορυφαίους DJs. Η είσοδος στους επισκέπτες φυσικά ελεύθερη. Περισσότερα εδώ.
*23-24/9/2017, Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Ώρες: 10.00-22.00, Είσοδος ελεύθερη
Το Σάββατο 12 χρόνια Apallou – 12 χρόνια όμορφες ιστορίες
    Το Apallou «κλείνει» 12 χρόνια επιτυχημένης πορείας και το γιορτάζει διοργανώνοντας ένα μοναδικό και ανοικτό σε όλους event, παρέχοντας ταυτόχρονα δωρεάν μετακίνηση σε κεντρικά σημεία της πόλης. Συγκεκριμένα, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ, την ημέρα των γενεθλίων, όσοι κινούνται στην περιοχή του λιμανιού, της πλατείας Αριστοτέλους και στον Λευκό Πύργο, θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν στο λεωφορείο του Apallou, που θα κυκλοφορεί στο κέντρο, και να απολαύσουνε την βόλτα τους, πίνοντας δωρεάν ένα καφέ κρύας απόσταξης από εκλεκτό χαρμάνι.
    Το πάρτι θα ξεκινήσει από νωρίς το βράδυ, όπου οι παρευρισκόμενοι θα μπορούνε να δοκιμάσουν «Hall of Fame» επιλογές του καταλόγου, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έχουνε μείνει σταθερές στις προτιμήσεις του κοινού. Παράλληλα, θα μπορούνε να λάβουνε μέρος σε διαγωνισμό με υπέροχα δώρα από μεγάλους χορηγούς.
*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, Apallou, Καρόλου Ντηλ 10 & Μητροπόλεως
Το Σαββατοκύριακο Κοινοί Ιεροί Τόποι στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο
    Σαββατοκύριακο στην τριμερή έκθεση με τίτλο Κοινοί Ιεροί Τόποι στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο που διοργανώνεται από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης στους εξής χώρους: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Γενί Τζαμί. Η τριμερής έκθεση Κοινοί Ιεροί Τόποι διερευνά το φαινόμενο αυτό εντοπίζοντάς το σε συγκεκριμένα παραδείγματα και γεωγραφικά πλαίσια, αναδεικνύοντας τη συνύφανση συμβόλων και μορφών, πρακτικών και τόπων που το καθορίζουν.
    Στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία παρουσιάζονται σε τρεις χώρους: στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο Γενί Τζαμί (Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο). Η εκδοχή είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς αναθεώρησης, που περιέλαβε πολλά νέα στοιχεία: αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, ταινίες και σύγχρονη τέχνη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23.09.2017, εγκαίνια
Tα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης:
20.00 / Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
22.00 / Γενί Τζαμί, Συναυλία Σαβίνας Γιαννάτου
ΚΥΡΙΑΚΗ 24.09.2017
Διεθνές Workshop
9.30-19.00 / Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
ΤΡΙΤΗ 26.09.2017
20.00 / Γενί Τζαμί, Περφόρμανς του Μάριου Χατζηπροκοπίου: «Σέ µιά ἄκρη τοῦ διαδρόµου»: µια παραστασιακή διάλεξη για τον θρήνο και την αγάπη.
*Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Γενί Τζαμί (Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο)
Tην Κυριακή κλείνει ο κύκλος των εκδηλώσεων για την “ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ
    Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή τη “Γενέθλια Ημέρα της Περαίας”, για να τιμηθούν οι πρώτοι κάτοικοι της Περαίας. ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από Συλλόγους και φορείς του τόπου, υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και Δημοτική Κοινότητα Περαίας) περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους για την Κυριακή: “… από την Τροία στη Μικρά Ασία..” Εκδήλωση – Θεατρική παράσταση, του Συλλόγου Γυναικών “ΑΓΑΠΗ”, στο Πνευματικό Κέντρο, στην Άνω Περαία.
*Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο, στην Άνω Περαία.
Την Κυριακή στην παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή
    Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του Δικτύου Αρχαίου Δράματος του Υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώνει την 1η Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τίτλο «Αρχαίο Δράμα και Πολιτική» Ανιχνεύσεις – Όρια και δυνατότητες, από 22 έως 29 Σεπτεμβρίου 2017.   Παράλληλα, το ΚΘΒΕ συμμετέχει με τη δική του σύγχρονη προσέγγιση του «Οιδίποδα Τυράννου» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Κολοβού και έναν θίασο νέων ηθοποιών, που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 21.15, στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
*Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 21.15 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Γενική είσοδος: 5€.
Την Κυριακή δωρεάν ξεναγήσεις σε 10 αρχοντικά της πόλης
    -Διάρκεια ξενάγησης: 2:30 ώρες και Άτομα ανά ξενάγηση: 35
    -Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώνουν ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.
    -Θα πρέπει να δηλώνονται οι ημερομηνίες ξενάγησης για τις Βίλλες 1 και Βίλλες 2, με πρώτης (1ης) επιλογής προτίμηση και εναλλακτικά δεύτερης (2ης) επιλογής προτίμηση εντός 15 ημερών
    -Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
    -Σε περίπτωση ακύρωσης παρακαλείσθε να ενημερώσετε έγκαιρα.
*Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 11:00 π.μ. Βίλλες 1, με ελεύθερη είσοδο. Δείτε το πρόγραμμα των ξεναγήσεων και τα τηλέφωνα δήλωσης συμμετοχής ΕΔΩ
Την Κυριακή ένα διαφορετικό thessbrunch στο Electra Palace Thessaloniki
    Το 2ο thessbrunch στην ομορφότερη βεράντα της πόλης συνδυάζει μεσογειακά χρώματα και αρώματα με πολύ μουσική. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου σε περιμένει μια μοναδική γευστική εμπειρία υπό τους ήχους της Βάσω Βλαχοπούλου. Δείτε το μενού ΕΔΩ.
    PLUS: Ένα διασκεδαστικό & επιμορφωτικό Masterclass μαγειρικής για τους μικρούς μας thessbrunchers!
*Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 12.00, στο Electra Palace (Πλατεία Αριστοτέλους 9), Τηλ. κρατήσεων: 2310 294040 
Tην Κυριακή ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ 
    Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Ιωάννα Γεωργαντά από την Νεανική Σκηνή «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.
    “Αυτά τα βίαια πάθη, βίαια τέλη έχουνε” είναι μια φράση που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτήν την ανυπότακτη λυρική τραγωδία. Ο απόλυτος έρωτας συναντά τον υποκριτικό ρεαλισμό, την ανάγκη να είσαι μεγάλος και να ζεις μέσα σε ανώφελους “καθωσπρεπισμούς”, ξεχνώντας το μεγαλύτερο συναίσθημα… την Αγάπη. Ποσό εύκολα μπορούμε λοιπόν να αγαπήσουμε; Πόσο τολμάμε να αγαπήσουμε; Πόση δύναμη έχει η αγάπη;
*Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), με ελεύθερη είσοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου