Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤ΄ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821



ΣΤ΄ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821
    Στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το ΣΤ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των δέκα (10) Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821-2021).
    Το Συνέδριο εφέτος έχει ως κεντρικό θέμα «Πολεμικές συγκρούσεις και τόποι καθαγιασμού του απελευθερωτικού Αγώνος κατά την Επανάσταση του 1821». Θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές.
    Η επίσημη έναρξη και η πρώτη Συνεδρία θα λάβουν χώραν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου από τις 17.00 έως τις 20.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιωάννου Γενναδίου 14 και Ιασίου 1).
    Την έναρξη θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
    Η δεύτερη και η τρίτη Συνεδρία θα λάβουν χώραν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και από ώρες 09.00-13.30 και 16.00-19.30 αντιστοίχως στον ίδιο χώρο.

1 σχόλιο:

  1. Χα!... Στο δήθεν επιστημονικό συνέδριο (δλδ. μαθήματα χαλκεύσεως της Ιστορίας), που οργανώνουν οι «υπάλληλοι» τι θα αποδείξουν στον προϊστάμενο τους? Πως τάχα το Ιερατείο μπήκε ως μπροστάρης και προπομπός στον αγώνα του 1821? Πως άναψε την επαναστατική φλόγα και ξεσήκωσε τον δύστυχο ραγιά? Πως δεν δούλεψαν για τέσσερεις αιώνες ως το μακρύ χέρι του Σουλτάνου, σβήνοντας και την όποια ακόμα σκέψη για λύτρωση? Μα την άθλια συμπεριφορά τους η αληθής ιστορία την έχει καταγράψει και την έχει στηλιτεύσει. Είναι τιμιότερο οι ντόκτωρ-ειδήμονες που θα λάβουν μέρος και άπαντες οι ιεράρχες, να παραδεχθούν τις προδοσίες των προκατόχων τους και να ζητήσουν τουλάχιστον μια μεγαλόπρεπη συγνώμη από την Ελληνική κοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή