Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο Μ. Καραμπέρης



Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο Μ. Καραμπέρης
Ξέρετε πόσο έκατσε συνολικά στη φυλακή; ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ!!!!!
Του Κώστα Καντούρη kantouris@hotmail.com
    Ελεύθερος είναι πλέον ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης. Λίγες ημέρες μετά την οριστική καταδίκη του για εκβιάσεις και τοκογλυφίες, εξαιτίας της οποίας οδηγήθηκε στις φυλακές, αποφυλακίστηκε με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για όσους έχουν αναπηρία πάνω από 67%.
    Ο 63χρονος το μόνο διάστημα που έμεινε ουσιαστικά στις φυλακές ήταν αυτό της προφυλάκισής του. Μετά την πρώτη δίκη και την καταδίκη των 11,5 ετών κάθειρξης δεν οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή του. Την 1η Ιουνίου το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης μείωσε την ποινή του στα 10 χρόνια κάθειρξη, όμως έτσι μείωσε και τις απαιτήσεις του νόμου να αποφυλακιστεί ως ανάπηρος. Έτσι αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει το 1/10 της ποινής που του έχει επιβληθεί, όπως προβλέπεται για όσους έχουν αναπηρία πάνω από 67% και καταδικάστηκαν σε ποινή μέχρι 10 ετών κάθειρξης.
    Ο Μάρκος Καραμπέρης ήταν το κεντρικό πρόσωπο της αστυνομικής επιχείρησης των συλλήψεων που είχαν γίνει τον
Ιανουάριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη, όταν η ασφάλεια ύστερα από έξι μήνες ερευνών και παρακολουθήσεων τηλεφώνων οδήγησε 53 άτομα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενα για εκβιάσεις και τοκογλυφίες. Κατηγορήθηκε ως επικεφαλής μίας από τις τέσσερις ομάδες τοκογλυφιών και εκβιάσεων που είχαν αποκαλυφθεί την περίοδο εκείνη και όλες οι υποθέσεις οδηγήθηκαν στα δικαστικά ακροατήρια.
    Το δικαστήριο παρά την άρνησή του τον καταδίκασε για δύο περιπτώσεις εκβίασης και δέκα τοκογλυφιών, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό.
Το είχε έτοιμο
    Στις φυλακές δεν έμεινε περισσότερο από δεκαπέντε ημέρες, όσες δηλαδή χρειάστηκαν, για να εξεταστεί από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Σερρών η αίτηση αποφυλάκισής του. Ο 63χρονος ήταν ήδη προετοιμασμένος και δεν χρειάστηκε να περιμένει μεγάλο χρονικό διάστημα για την εξέτασή του από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.
    Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως την ημέρα της καταδίκης του από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης είχε ήδη στα χέρια του την πιστοποίηση του ΚΕΠΑ ότι έχει αναπηρία 67% λόγω προβλημάτων που έχει με την καρδιά του και των επεμβάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί. Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως το έγγραφο-πιστοποίηση αναπηρίας το είχε πάρει, καθώς ετοίμαζε τα χαρτιά του, για να συνταξιοδοτηθεί.
    Οι διαδικασίες όμως κινήθηκαν γρήγορα και το κλειδί για την αποφυλάκισή του ήταν η μείωση της ποινής του σε 10 χρόνια κάθειρξη. Η ποινή μειώθηκε σε σχέση με την πρωτόδικη, καθώς ο 63χρονος απηλλάγη για τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής λόγω παραγραφής. Στην περίπτωση που ήταν έστω και μία ημέρα μεγαλύτερη, ο νόμος απαιτούσε την έκτιση μεγαλύτερου μέρους, για να αποφυλακιστεί για λόγους αναπηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου