Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ



Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων
    Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης πιστεύει ότι δεν είμαστε ένας Ορθόδοξος λαός, αλλά ένα σύγχρονο κράτος. Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το ένα αποκλείει το άλλο. Η Μ. Βρετανία θεωρείται σύγχρονο κράτος, αλλά ο Βασιλεύς ή η Βασίλισσα είναι πάντοτε  επικεφαλής της επικρατούσης θρησκείας και 26 Αγγλικανοί Επίσκοποι ή απλοί κληρικοί μετέχουν βάσει νόμου στη Βουλή των Λόρδων.
    Προ ολίγων ετών στην Ιταλία προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, διότι μία άθεη μητέρα προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίτημα να μην υπάρχει στις σχολικές αίθουσες ο Εσταυρωμένος Ιησούς. Όλοι οι πολιτικοί της Ιταλίας, ακόμη και η κομμουνίστρια βουλευτής Νατάλια Γκίνσμπουργκ, τάχθηκαν υπέρ του Εσταυρωμένου ως θεμελίου της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας. Το Δικαστήριο, μετά από τη συγκλονιστική αντίδραση των Ιταλών, δέχθηκε να αλλάξει την αρχική του ετυμηγορία. Τελικά με διευρυμένη σύνθεση αποφάσισε ότι είναι δικαίωμα της Ιταλίας να αναρτά τον Εσταυρωμένο σε όλες τις σχολικές αίθουσες, διότι ο Χριστιανισμός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής ταυτότητας της χώρας. Δεν είναι σύγχρονο κράτος η Ιταλία; Ή μήπως είναι αντιδραστικός θεσμός το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου;
    Στην πατρίδα μας η Ορθοδοξία αποτελεί τη ρίζα μας, το σπίτι μας, την ιδιοπροσωπία μας. Το παρατηρούν πολλοί ξένοι, όπως ο αείμνηστος Γάλλος λογοτέχνης Ζακ Λακαρριέρ, ο οποίος προ 15 περίπου ετών είχε διαπιστώσει: «Ο Έλληνας μέσα στην Ορθοδοξία νιώθει σαν στο σπίτι του». Ο αείμνηστος Βρετανός Βυζαντινολόγος Στήβεν Ράνσιμαν έγραψε στον Επίλογο του σπουδαίου βιβλίου του «Η Μεγάλη Εκκλησία εν αιχμαλωσία»: «Κατά τη διάρκεια των σκοτεινών αιώνων η Ορθοδοξία διεφύλαξε τον Ελληνισμό. Αλλά και χωρίς την ηθική δύναμη του Ελληνισμού η ίδια η Ορθοδοξία πιθανόν να  είχε μαραζώσει» !
    Οι πρόγονοί μας, που αγωνίσθηκαν για να μάς ελευθερώσουν από τον τουρκικό ζυγό, θεωρούσαν την Ορθόδοξη Πίστη απαραίτητο όρο επιβιώσεως του Ελληνισμού. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μιλώντας το 1838 στους μαθητές του πρώτου Γυμνασίου της Αθήνας, τόνισε: «Οταν επιάσαμε τα άρματα  είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και ύστερα υπέρ Πατρίδος». Και ο πρώτος Κυβερνήτης της ελευθέρας Ελλάδος, ο Ιωάννης Καποδίστριας, απαντούσε ως εξής στους δυτικούς πολιτικούς και διπλωμάτες, όταν τον ρωτούσαν ποιοι είναι οι σύγχρονοι Έλληνες:
    «Το Ελληνικόν Έθνος σύγκειται εκ των ανθρώπων, οίτινες από την Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως δεν έπαυσαν ομολογούντες την Ορθόδοξον Πίστιν και την γλώσσαν των Πατέρων αυτών λαλούντες».
    Όσοι παρερμηνεύουν την ταυτότητά μας ας διαβάσουν τις διδαχές του νεομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Θα διαπιστώσουν ότι η Ελληνορθόδοξη Παράδοση  συνδυάζει τον υγιή και αφανάτιστο πατριωτισμό με την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.
    Είμαστε και θα παραμείνουμε ένας Ορθόδοξος λαός.

18 σχόλια:

  1. Και η Φύση κάνει λάθη και παράγει κακοήθεις νεοπλασίες, όμως γνωρίζει αργά ή γρήγορα πώς να τις διορθώνει. Και το μόρφωμα αυτό του Ιουδαιοχριστιανισμού διατηρήθηκε ακριβώς 20 αιώνες, αφού κατάφερε να ανακόψει κατά τον χειρότερο τρόπο την συνέχιση της φυσιολογικής πορείας και εξέλιξης της ανθρωπότητας και του πολιτισμού. Τέλος του 1ου αιώνα άρχισε να ακούγεται δειλά –δειλά ο όρος «χριστιανός» και όχι οι «χιλιάδες των μαρτύρων» της Ρώμης του Νέρωνα όπως τους ονειρεύεται ο πατήρ Μεταλλινός και οι λοιποί. Σε τρεις γενιές από τώρα δλδ τέλη του 2100 θα υπάρχουν τα τελευταία σκόρπια υπολείμματα με τους σφραγισμένους ναούς. Φυσικά τα Ισλαμικά ξαδέρφια θα έχουν λίγο περισσότερο μέλλον ως κατά 600 χρόνια νεότερο καρκίνωμα, όμως γρήγορα θα πάρουν την κατιούσα καθώς θα εκλείπει το αντίπαλο δέος. Είναι αναπόφευκτο να γίνει έτσι εκτός και αν στον επιθανάτιο ρόγχο τους οι δυο συγγενείς καταφέρουν και καταστρέψουν οριστικά την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άποψή σας αγαπητέ κ. Παναγιωταράκο αν και τελείως ατεκμηρίωτη ,αβάσιμη, μικροψυχη,αλλά και δειλή γιατί αν είχατε το θάρρος θα έπρεπε να παύσετε να διατηρείτε το οποιοδήποτε χρισταιανικό που σας φόρτωσαν οι γονείς σας όταν γεννηθήκατε χωρίς να σας ρωτήσουν. Εγώ όμως διαφωνώ ριζικά με τα πιστεύω σας αλλά δε θα παύσω να υποστηρίζω το δικαίωμά σας να το λέτε ελεύθερα και να το υλοποιείτε στην πράξη.Και εγώ έχω το δικαίωμα να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά σήμερα στη Μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «…….αν και τελείως ατεκμηρίωτη ,αβάσιμη, μικροψυχη, αλλά και δειλή γιατί αν είχατε το θάρρος θα έπρεπε ………»
    Αγαπητέ κύριε το τι έπραξε ο Χριστιανισμός και το πώς συμπεριφέρθηκε όταν ανέλαβε τα ινία της διακυβέρνησης του τότε γνωστού κόσμου είναι πολλαπλώς τεκμηριωμένα και ιστορικά αποδεδειγμένα. Να μιλήσουμε για την καταστροφή και λεηλασία του αρχαίου κόσμου και πολιτισμού? Την ολική εξαφάνιση της Ελληνικής Γραμματείας και της σοφίας των προγόνων μας? Μα ούτε μια βιβλιοθήκη δεν σώθηκε. «Ες έδαφος Φέρειν» ο Ελληνισμός και με αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων. Των «θετικών» επιστημών και της ιατρικής? Νομίζετε πως σήμερα ακόμα θα υπήρχε η «επάρατος νόσος»? Τα αφορεσμένα μαθηματικά? Τι να πούμε για τους άθλιους! Να μιλήσουμε για Μεσαίωνες, για Ιερές Εξετάσεις, για κάψιμο μαγισσών (και μαύρων γατιών γιατί φυσικά ήταν του Διαβόλου τα ζωάκια και τα ρίχναν ζωντανά στις πυρές). Να πούμε για Ιερούς πολέμους και τις επιθετικές ιεραποστολές? Μήπως για την συμπεριφορά που επέδειξαν στον Νέο Κόσμο? Εκατό εκατομμύρια ιθαγενείς σε εκατό χρόνια! Και όταν τους τελείωσαν οι σκλάβοι αλυσόδεσαν τους Αφρικανούς! Κατά της δουλείας η χριστιανική υποκρισία! Τη συμπεριφορά τους έναντι των γυναικών? Ισότης! Όλοι τη ζήσαμε την ισότητα. Πότε απόκτησαν δικαίωμα ψήφου στον Δυτικό κόσμο? Στην Ελλάδα? Και όσο για το Ορθόδοξο Βυζάντιο? Οι μεγαλύτερες εγκληματικές φυσιογνωμίες που αλληλοκυνηγήθηκαν και επικράτησε ο ισχυρότερος. Ομιλώ για εικονομαχίες, για κάψιμο αιρετικών, Βυζαντινές ιερές εξετάσεις, για ξερίζωμα πληθυσμών ολόκληρων και την με ανακούφιση τους εθελοντική ένταξη στο Ισλάμ. Μπορούμε να περιγράφουμε για πολλές ώρες τα κατορθώματα αυτής την λαίλαπας. Για ότι γράφω είμαι υπεύθυνος και ούτε μια λέξη δεν είναι στον αέρα. Όσο για την δειλία που μου προσάπτετε, έχω καταφέρει από καιρό να ξεφορτωθώ επισήμως (με στρόγγυλη σφραγίδα) αυτό που φορτώθηκα βρέφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία όλα όσα αναφέρετε στο σχόλιό σας, αλλά, νομίζω, ότι μ' αυτόν τον τρόπο περιγράφετε μία παράμετρο της ιστορίας της ανθρωπότητας, γιατί όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται, ανεξάρτητα από τον φορέα στον οποίο ανήκουν ή την ιδέα την οποία ασπάζονται τα πρόσωπα που εγκληματούν, διαπράττονται επειδή έτσι είναι η φύση, ή, μάλλον, μία έκφανση της φύσης του ανθρώπου. Επομένως, δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν τον φορέα ή την ιδέα στον οποίο υπάγονται ή ασπάζονται, αντίστοιχα, τα πρόσωπα, εκτός κι αν ο φορέας ή η συγκεκριμένη ιδέα έχουν αποδεδειγμένα ως σκοπό τους αυτά τα εγκλήματα. Έπειτα, το αν σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μια ομάδα ανθρώπων διέπραξε ένα λάθος ή προέβη σε μια πράξη που σήμερα θεωρείται μη αποδεκτή ή έγκλημα, αυτό δε σημαίνει ότι η εξέλιξη ή οι διάδοχοι αυτού του θεσμού ή της ιδεολογίας την οποία ασπάζονταν τότε εκείνοι οι άνθρωποι ευθύνονται (οι σύγχρονοι) ή είναι το ίδιο με αυτό που υπήρχε στο παρελθόν. Εξάλλου, κανείς από τους σύγχρονους ιθύνοντες της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχει τέτοιες ιδέες ή τάσεις ως αυτές τις οποίες περιγράφετε στο σχόλιό σας.
      Επί πλέον, με τον όρο «Ορθοδοξία» νοούμε, οι σύγχρονοι Έλληνες, τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας του οποίου μετέχετε κι εσείς και ο οποίος σας έχει γαλουχήσει ως ελεύθερο πολίτη, σας έχει εμφυσήσει την φλόγα της έρευνας, της αναζήτησης της αλήθειας και σας έχει εφοδιάσει, διδάσκοντάς σας με πλήθος, τόσο παραδειγμάτων απ’ την ιστορία της πατρίδας μας π.&μ.Χ. όσο και από προτροπές με βάση το πνεύμα αυτού του πολιτισμού όπως αυτός πηγάζει από τη λαϊκή μας παράδοση, αλλά και από τους Νόμους του κράτους, με το θάρρος των ελεύθερων ανθρώπων να λένε ανοιχτά τη γνώμη τους, άσχετα αν αυτή είναι αντίθετη με την πλειοψηφία την διοίκηση.
      Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω που περιγράφω κι εγώ δεν είναι τέλειο και όλα θέλουν πολύ δουλειά ακόμα. Αλλά η Ελληνορθόδοξη πίστη μας, όπως και η εκκλησία, δεν καλλιεργούν το μίσος και το φανατισμό, αισθήματα τα οποία αφήνετε να φανεί με όσα γράφετε ότι σας διακατέχουν κι αν κάνω λάθος, σας ζητώ, εκ των προτέρων συγγνώμη.
      Εν κατακλείδι, το θέμα δεν είναι να ψάξουμε να βρούμε τί μας χωρίζει και το οποίο ενδεχομένως μπορεί να μας κάνει αλληλοσπαραχθούμε, αλλά πώς μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μονοιασμένοι, σεβόμενοι οι μεν τα «πιστεύω» των δε, και μη μου πείτε ότι δεν προσβάλλεται η προσωπικότητα κάποιου όταν κάποιος άλλος μιλά απαξιωτικά και μειωτικά για τα «πιστεύω» του πρώτου.
      Είμαι μαζί σας, εάν πρέπει να καταδικάσουμε οτιδήποτε εγκληματικό έγινε κατά το παρελθόν από τον οποιοδήποτε` θα σας ήθελα μαζί μου στην προσπάθεια να μονοιάσουμε και ενωμένοι και δυνατοί να βαδίσουμε εμπρός. Ο Ελληνορθόδοξος πολιτισμός μας πάνω απ’ όλα διδάσκει την αγάπη και το σεβασμό των συνανθρώπων μας!
      Σας ευχαριστώ που είχατε την καλοσύνη και την ευγένεια να προσέξετε και να σεβαστείτε την άποψή μου.
      Με σεβασμό στην άποψή σας,

      Ιωάννης Παναγάκος

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετικο το σχολιο σας κυριε Παναγακο!
      Nota bene
      Κοποια πραγματα θα τα διατυπωνα διαφορετικα (αν εγραφα τετοιο σχολιο) αλλα αυτο δεν το κανει λιγωτερο εξαιρετικο!

      Διαγραφή
    3. Κυριε Παντελη Παναγιωταρακο, as an aside στα σχολια που ανταλαξατε με τον κ. Elatos. To oνομα Παντελεημων - Παντελης (αν βεβαια ειναι το πραγματικο), για να χρησιμοποιησω την γλωσσα των Πληβειων, δεν κολαει με τα οσα γραφετε. Ειναι χριστιανικο ονομα, -ειναι περιττο να αναφερω κατι για την ζωη και τα θαυματα του Αγιου Παντελεημονα- και δεν πολυπαει σε εναν ανθρωπο που με τοση σπουδη καταφερεται κατα του Χριστιανισμου. Μια που προχωρησατε και στην τυπικη ακυρωση της βαπτισης σας, θα μπορουσατε να κανετε μισο βημα παραπερα και να αλλαξετε και το ονομα σας με ενα απο τα πραγματικα ωραια ονοματα που υπαρχουν (Αχιλεας, Οδυσσεας, και αλλα). Η διαδικασια ειναι απλη. Ειναι αυτονοητο οτι το θεμα αυτο αφορα αποκλειστικα εσας, ομως σε ενα τριτο και σε αλλη κλιμακα βεβαια, φανταζει σαν πχ ο Μαδουρο να ειχε βγαλει τον γιο του Αδολφο ή ο Κασιδιαρης να ειχε βγαλει τον γιο του Φιντελ. Αν αυτο ειχε γινει (και αναφερομαι στους Μαδουρο, Κασιδιαρη) στην χειροτερη περιπτωση θα ειχε γελασει καθε πικραμενος και στην καλυτερη, θα ειχαμε θυμηθει ακομα μια φορα, αυτο που ειπε ο Δημοκρατικος Αντλαϊ Στηβενσον οταν εχασε τις εκλογες του 1952 απο τον Ρεμπουμπλικανο Ντουνάιτ Αϊζενχαουερ "Παραειμαστε μεγαλοι για να κλαψουμε, αλλα η υποθεση ειναι σοβαρη και δεν μπορουμε να το βαλουμε και στα γελια".

      Διαγραφή
    4. Αν θέλετε να με κάψετε γιατί έχω διαφορετική άποψη με σας ιστορικά όμως τεκμηριωμένη και όχι άναρθρες κραυές πείτε το καθαρά. Τα κάρβουνα θα σας τα κάνω δώρο.

      Διαγραφή
    5. Εκανα ενα πολυ συγκεκριμενο ερωτημα, σχετικα με το ονομα Παντελεημων - Παντελης. Το ερωτημα αυτο (οπως φαινεται παραπανω) σε καμμια περιπτωση δεν αποτελει ή αφηνει υπονοουμενα για μια "εφ' ολης της υλης" απαντηση στα δυο αρχικα σχολια (σχολια της 23ης Αυγ.)οπως εκανε ο κυριος Παναγακος. Δεν υπαρχει απαντηση στο ερωτημα, ειναι οκ. Τα καψιματα, τα καρβουνα, η ιστορια και οι αναρθρες κραυγες δεν εχουν καμμια σχεση με το ευπρεπες ερωτημα μου. Το μονο που καταλαβα, ειναι οτι ηταν λαθος μου που εκανα το παραπανω ερωτημα.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Αλούρδα δεν είχα πρόθεση να αντιδικήσω μαζί σας ούτε εξ άλλου είναι του χαρακτήρα μου. Εδώ το επίπεδο είναι υψηλό και ανεξάρτητα από τις όποιες θρησκευτικές μας απόψεις η αγάπη και ο πόνος που νιώθουμε γι αυτή την Ελληνική πατρίδα είναι που μας ενώνουν και μας χαλυβδώνουν. Μετά την εξήγηση σας το παίρνω πίσω το πραγματικά αιχμηρό σχόλιό μου και σας ζητώ συγγνώμη. Με φιλικούς χαιρετισμούς!

      Διαγραφή
    7. Eυχαριστω πολυ για την απαντηση σας Κυριε Παναγιωταρακο. Καλη συνεχεια!

      Διαγραφή
  4. Δεν ειναι καθολου σωστο, οτι ο Χριστοφορος Κολομβος και αλλοι στην συνεχεια, σκοτωσαν εκατομμυρια ιθαγενεις επειδη ειχαν στα πανια των πλοιων τους τον Σταυρο και επειδη οι ιθαγενεις δεν ανηκαν στην ιδια θρησκεια με αυτους. Τους σκοτωσαν, γιατι ηξεραν Πολυ καλα την σκοτεινη και κυνικη αληθεια, οτι δεν υπαρχει υπερποντια εγκατασταση που να μπορει να κρατηθει αν δεν συνοδευεται απο την εξοντωση του αυτοχθονος πληθυσμου. Με τετοιες ενεργειες γεννηθηκαν οι ΗΠΑ και η Αυστραλια. Ακριβως το αντιθετο συνεβη στην Αλγερια, το Βιετναμ, την Ινδια και αλλου. Επισης η Χριστιανικη Εκκλησια στις μερες μας, (οπως ακριβως -σε αλλη κλιμακα βεβαια- κανει και ο κ. Χολεβας στα εξαιρετικα και εμπεριστατωμενα του αρθρα) χωρις υπερβολες και με χαμηλους τονους, σε αντιθεση με οτι γινεται αλλου, αλλα με τις "λεξεις" αντιμετωπιζει αυτους που την πολεμουν διοτι εχει επιγνωση της αιωνιοτητας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Αλουρντά (δεν ξέρω αν έβαλα στο σωστό σημείο τον τόνο, γι' αυτό συγχωρέστε με σας παρακαλώ, αν έκανα λάθος) για τα καλά σας λόγια! Και το δικό σας σχόλιο είναι εξαιρετικό και συμφωνώ, σχεδόν απόλυτα μ' αυτό. Να είστε καλά!

      Διαγραφή
    2. Κε Ιωάννη έχω ετοιμάσει την απάντηση στο άριστο σχόλιό σας αλλά λόγω περιορισμένου χώρου το σύστημα αδυνατεί να τη δημοσιεύσει. Θα προσπαθήσω μήπως καταφέρω και την τεμαχίσω στα τρια. Με φιλική εκτίμηση.

      Διαγραφή
    3. Κυριε Παναγακο ευχαριστω και σας για τα καλα σας λογια! Λεγομαι Στυλιανός Αλούρδας. Να ειστε καλα και σεις!

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ και κε Ιωάννη. Το πνεύμα του κειμένου σας είναι συγκαταβατικό και ορθώς προτρέπει προς συμφιλίωση των διαφορών που χωρίζουν τα αντίπαλα στρατόπεδα. Του Χριστιανισμού και του χαμένου του πολέμου Ελληνισμού. (Φυσικά δε νοείται ο όρος «Ελληνορθόδοξος-η» που συχνά χρησιμοποιείτε. Ποτέ το θύμα δεν αγάπησε τον θύτη του)! Όμως οι θύτες, το ελάχιστο που έχουν να κάνουν έστω και αργά είναι να παραδεχθούν επιτέλους ιστορικά γεγονότα και να ζητήσουν εκ μέρους των εγκληματιών προκατόχων τους μια απλή συγνώμη. Αρνούνται όμως ως δειλοί φοβούμενοι πως έτσι αναγνωρίζουν το αμαρτωλό τους παρελθόν. Και φυσικά μια θρησκεία της υποτιθέμενης καταλαγής και της υποκριτικής αγάπης δε νοείται να έχει μεμπτό παρελθόν.
    Προφανώς ο «Αντίχριστος» Πάπας «το θηρίο της Αποκαλύψεως» (θαρρείς και δεν είναι χριστιανός), έδειξε περισσότερο κουράγιο και την ζήτησε σε απ ευθείας μετάδοση (από Ελληνικό έδαφος) τη μεγάλη συγνώμη, για τα αίσχη των σταυροφόρων της Δ Σταυροφορίας (1204) που οδήγησε στον αφανισμό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (που όμως το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης φέρει η Βυζαντινή ηγεσία). Αυτό που εντέχνως αποκρύβεται και κάνει τον κόσμο να πιστεύει πως τα μεγάλα εγκλήματα που αφάνισαν όλο το μεγαλείο της αρχαιότητας τα διέπραξαν κάποιοι φονταμενταλιστές ξεκομμένοι από το μαντρί φανατισμένοι αγροίκοι χριστιανοί, ενώ το Επίσημο Ιερατείο ήταν αμέτοχο. Μόνο που δεν είναι έτσι. Δεν ήταν «κάποιοι φανατικοί» όπως ισχυρίζεστε αλλά η Επίσημη Εκκλησία. Πάντα πρωτοστατούσαν οι επίσκοποι, ο κλήρος, οι καλόγεροι, ο επίσημος τακτικός στρατός (για την καταστολή των αντιδράσεων) υπό την επισκοπική ηγεσία και τέλος εφ όσον υπήρχαν, οι τοπικά διαμένοντες όχλοι.
    Τάχα δεν γνώριζαν οι άνθρωποι. Αθώες περιστερές! Και μάλιστα μάλωναν τους απείθαρχους. Κάντε έναν κόπο να ρίξετε μια ματιά στα συναξάρια των αγίων: Άγιος Καισάριος (07 Οκτ), Άγιος Ευψύχιος (09 Απρ), Άγιοι: Γάιος, Δάσιος και Ζωτικός (21 Οκτ), Άγιος Γεώργιος (23 Απρ), Άγιος Μαρίνος (17 Μαρ), Άγιος Μελέτιος (24 Μαϊ), Άγιος Κλεόνικος (03 Μαρ), Αγία Γλυκερία (13 Μαϊ), Άγιος Συμεών ή Σίμων (27 Απρ), Άγιος Hλιόδωρος (19 Νοε), Aγία Mελιτινή (16 Σεπ), Άγιος Ανίκητος (12 Αυγ), και δεκάδες άλλων να δείτε πως τους επαινούν και τι διθυράμβους εισπράττουν από την επίσημη Εκκλησία για τις θεάρεστες καταστροφές αγαλμάτων και αρχαίων ναών που με καμάρι διέπραξαν (πριν χάσουν δικαίως το κεφάλι τους). Εξ άλλου πολλοί εικονίζονται κρατώντας σφυριά. Κάπου λέτε να αποδοθούν οι ευθύνες στους φταίχτες. Αυτοί λοιπόν πως θα τιμωρηθούν? Μήπως τους αποαγιοποιήσουν? Αστεία πράγματα!
    Ας αποδείξουμε την ορθότητα των επιχειρημάτων μας. Παραθέτω το αρχαίο κείμενο προς εξαγωγή συμπερασμάτων. Πρόκειται για μικρό δείγμα του τρόπου σκέψης του Επίσημου Ιερατείου όταν ζητούσε με κάθε τρόπο από την κρατική εξουσία την εξαφάνιση ακόμα και των λειψάνων της αρχαίας θρησκείας.
    Δηλαδή αυτών που οι πρόγονοι μας ταΐζουν ακόμα και σήμερα. Και θα το έκαναν καλλίτερα και πιο πλούσια αν φρόντιζαν να παράγουν λιγότερο ασβέστη από τα μαρμάρινα κομμάτια των καλλιτεχνημάτων, που είχε αντικειμενικό σκοπό την οριστική τους εξαφάνιση. Να σημειωθεί πως οι αποφάσεις των Ιερών Συνόδων παρήγαγαν Δίκαιο με άμεση εφαρμογή ως κρατική νομοθεσία. «Συνεκλήθη ἐν Καρθαγένῃ τῆς Ἀφρικῆς (419 μ.Χ.)»:
    Κανὼν ΝΗ´: «Ὧν χάριν αἰτῆσαι δεῖ τοὺς θρησκευτικωτάτους βασιλεῖς, ὥστε τὰ ἐγκαταλείμματα τῶν εἰδώλων τὰ κατὰ πᾶσαν τὴν Ἀφρικὴν κελεῦσαι παντελῶς ἀνακοπῆναι· καὶ γὰρ ἐν πολλοῖς τόποις παραθα-λασσίοις καὶ διαφόροις κτήσεσιν ἀκμάζει ἔτι τῆς πλάνης ταύτης ἡ ἀδικία· ἵνα παραγγελθῶσι καὶ αὐτὰ ἁπαλειφθῆναι, καὶ οἱ ναοὶ αὐτῶν οἱ ἐν τοῖς ἀγροῖς καὶ ἀποκεκρυμμένοις τόποις χωρίς τινος εὐκοσμίας καθεστῶτες παντὶ τρόπῳ κελευσθῶσι καταστραφῆναι».
    Κανὼν ΠΔ: «´Ὁμοίως ἤρεσεν αἰτηθῆναι ἀπὸ τῶν ἐνδοξοτάτων βασιλέων, ἵνα τὰ λείψανα τῆς εἰδωλολατρίας, μὴ μόνον τὰ ἐν ξοάνοις, ἀλλὰ καὶ ἐν οἱοισδήποτε τόποις, ἢ ἄλσεσιν, ἢ δένδροις, παντὶ τρόπῳ ἐξαλειφθῶσι.». (Είναι τόσο άρρωστοι οι άγιοι επίσκοποι που απαιτούν την εξάλειψη ακόμα και των ιερών αλσυλλίων, γιατί ήταν τα ιερά δένδρα του Διός και της Αρτέμιδος άρα κατοικίες δαιμόνων)! ..........Ακολουθεί 2η συνέχεια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ............Ας δούμε και ένα ελάχιστο δείγμα μέσω της νομοθεσίας της άγνωστης στον πολύ κόσμο γενοκτονίας που υπέστη ο Ελληνικός κόσμος δια μέσου της θρησκείας της καταλαγής και της αγάπης. Άγνωστης γιατί από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους (1830), το Υπουργείο Παιδείας τυγχάνει να είναι και θρησκευμάτων:
    «Αυτά τα άτομα που έχουν μολυνθεί από την ψευδή πίστη των ειδωλολατρών ή έχουν συμμετάσχει στις εγκληματικές ειδωλολατρικές τελέσεις, δηλαδή οι Εθνικοί, δεν θα γίνονται δεκτοί στην υπηρεσία Μας και δεν θα τιμούνται με διοικητικά ή δικαστικά αξιώματα».(316 μ.Χ. Αυτοκράτορες Ονώριος και Θεοδόσιος «Προς Αυρηλιανό, Έπαρχο Πραιτωρίου», Θεοδ. Κώδιξ, 10. 21).
    «Απαγορεύεται σε όλους να επιμένουν σε άθλιες ειδωλολατρικές απόψεις, να προσφέρουν καταραμένες θυσίες και να συμμετάσχουν σε άλλες καταδικασμένες, με παλαιότερες αποφάσεις, τελετές. Διατάσσουμε ότι όλα τα ιερά και οι ναοί τους, που βρίσκονται ακόμη άθικτα, θα καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και θα εξαγνιστούν με ύψωση εκκλησίας. Ας γνωρίσουν όλοι ότι αν, με αποδείξεις και ενώπιον ικανού δικαστή, εμφανιστεί ότι κάποιος έχει παραβιάσει το νόμο αυτό, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου». (14 Νοε. 435 μ.Χ. Αυτοκράτορες Θεοδόσιος και Βαλεντινιανός «Προς Ισίδωρον, Έπαρχο Πραιτωρίου της Ανατολής», Θεοδ. Κώδιξ, 10. 25).
    «Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάφτισμα) διακατεχόμενοι την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο Θεό μας, αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας. Αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάφτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους και να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (σ.σ: να ζητήσουν μόνοι τους δηλαδή το σωτήριο βάπτισμα) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας, ούτε κινητής ούτε ακίνητης. Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία (μάθησης) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη διαφθείρουν πια τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν φανεί λοιπόν κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις άγιες εκκλησίες μας μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές. Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, όσα δε είναι μεγαλύτερα στην ηλικία θα πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους θείους (σ.σ: εβραιο-βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλλουν την παλαιά (σ.σ: αρχαιο-ελληνική) πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών. Όσων δε έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα ή περιουσία μεγάλη και για να κρατήσουν προσχήματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έρθουν να βαφτιστούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά τους δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό, ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλιτήριους Έλληνες». (Ιουστ. Κώδικας 1.11.10).......Ακολουθεί 3η συνέχεια...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .........«Επιθυμούμε να σφραγισθούν όλοι οι Ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης, καθώς και ν’ απαγορευθεί η είσοδος σε αυτούς για να μη διαπραχθεί το κακούργημα της ειδωλολατρίας. Διατάσσουμε επίσης την πλήρη αποχή από τις θυσίες. Και αν κάποιος με κάποια δύναμη παραβεί αυτόν τον νόμο, θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό, ομοίως δε, καθώς και με κατάσχεση της περιουσίας τους, θα τιμωρηθούν όλοι οι διοικητές των επαρχιών που θ’ αμελήσουν να τιμωρήσουν αυτά τα αδικήματα». (Δεκέμβριος 354 μ.Χ. Αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Β’ «Προς Ταύρον, Έπαρχον του Πραιτωρίου της Ανατολής», Ιουστ Κώδιξ, 11.5).
    «Όσοι ναοί βρίσκονται στην επαρχία θα καταστραφούν χωρίς φασαρία και οχλαγωγία. Γιατί μόνο όταν θα έχουν γκρεμιστεί και εξαλειφθεί από προσώπου γης, θα έχει καταστραφεί και η υλική βάση επάνω στην οποία στηρίζονται οι δεισιδαιμονίες». (399 μ.Χ. Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος «Προς Ευτυχιανόν, Έπαρχο Πραιτωρίου», Θεοδ. Κώδιξ, 10. 16).
    «Διατάσσουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με το νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας έτσι ώστε να μη συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν να τιμωρούνται. Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη (περιουσίες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε σε πρόσωπα ή τόπους, που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού. Όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ’ αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες, με τις οποίες οι προηγούμενοι βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, με τις οποίες προσπαθούσαν (οι προγενέστεροι χριστιανοί βασιλείς) να διασφαλίσουν την ορθόδοξη πίστη. (Νομοκάνων 6,3. του Ιουστ Κώδικα 11.9).
    Μήπως χρειάζεται να αναλύσουμε και τα αναθέματα κατά των Ελλήνων της 7ης Οικουμενικής Συνόδου (787 μΧ), που συντάχθηκαν 400 ολόκληρα χρόνια μετά την ολική ισοπέδωση και τα ακούμε σταυροκοπώντας με κατάνυξη την Κυριακή της Ορθοδοξίας? Εντυπωσιακό πράγματι! Μεταξύ τους τρωγόντουσαν ένεκα της εικονομαχίας για πάνω από 130 χρόνια και τέλος τα έβαλαν με τον ελληνισμό! Εύκολα μπορείτε να τα εντοπίσετε και να δείτε μέσω αυτών πως χριστιανισμός και ελληνισμός είναι συγκρουόμενες αντίρροπες δυνάμεις που ποτέ δεν υπάρχει περίπτωση να συνυπάρξουν. (Από μέρους του μονοθεϊστικού χριστιανισμού βεβαίως που εχθρεύεται την οποιαδήποτε διαφορετικότητα και δεν ανέχεται τίποτα άλλο πέραν του εαυτού του). Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα (δια μέσου των αναθεμάτων) το μεγαλείο του ελληνισμού, η κοσμοαντίληψή του, που σήμερα αποδέχεται η επιστήμη της αστροφυσικής σε αντιδιαστολή με τις πρωτόγονες και γελοίες προκαταλήψεις των γιδοβοσκών της ερήμου (Αδάμ –Εύα, Δημιουργία του Σύμπαντος το 5508 πΧ, τετράγωνη Γη κλπ, κλπ).
    Ο χριστιανικός Μεσαίωνας δεν ήταν των 5 -10 χρόνων και περιστασιακός όπως κατάλαβα ότι υπονοείτε αλλά κράτησε 13 ολόκληρους αιώνες καταστρέφοντας κάθε μορφής επιστήμη και πισωγυρίζοντας τον κόσμο άλλους τόσους αιώνες πίσω. Κανονικά αν δεν συνέβαινε αυτό το λάθος της Φύσης η ανθρωπότητα με Ελληνικά ονόματα αστροπλοίων έπρεπε να διαβαίνει όχι τα όρια του Ηλιακού Συστήματος αλλά να ταξιδεύει στις εσχατιές του Γαλαξία! Ας μειδιούν κάποιοι. 1300 χρόνια πισωγύρισμα με παράλληλη εξαφάνιση των αρχείων. Ο Ελληνισμός της Φιλοσοφίας, της αμφισβήτησης της έρευνας, του πειράματος, της απόδειξης. Ο Ελληνισμός της αρετής, της υψηλοφροσύνης και του μεγαλείου παραδόθηκε στους ταπεινόφρονες δούλους. Τον έθαψαν μέσα στα ίδια του τα ερείπια.........Ακολουθεί 4η συνέχεια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...........Ο Γαλιλαίος πέρασε Ιερά Εξέταση για την σωστή ηλιοκεντρική του άποψη «και όμως (η Γη) γυρίζει» μισότυφλος και υπερήλικας το 1633. Άποψη που είχαν αποδείξει μαθηματικώς οι Έλληνες σοφοί Αρίσταρχος ο Σάμιος (280 πΧ) και Σέλευκος ο Ερυθραίος (περ. 150 πΧ).
    Όταν ο Ερατοσθένης (240 πΧ) υπολόγιζε με ακρίβεια την περίμετρο του πλανήτη και παράλληλα της έβαζε και συντεταγμένες, αυτά τα παλληκάρια 18 αιώνες μετά, υποστήριζαν επί ποινή θανάτου πως η Γη είναι επίπεδη επειδή έτσι το θέλει η Βίβλος!
    Τι έγινε άραγε η Ελληνική Γραμματεία? Ποιες πυρές την έκαψαν και ποια μοναστήρια τη μούχλιασαν?
    Ο Φλαμανδός ιατρός και ανατόμος Ανδρέας Βεσάλιος πέθανε το 1564 στη Ζάκυνθο κυνηγημένος από την Ιερά Εξέταση (ελέω Αδάμ) γιατί τόλμησε να ισχυριστεί πως και ο άνδρας έχει τον ίδιο αριθμό πλευρών με τη γυναίκα! Ιδού τα χάλια τους και ο θρίαμβος της αποβλάκωσης, όταν οι αρχαίοι πρόγονοί μας επιχειρούσαν εγχειρήσεις αποκατάστασης καταρράχτη!
    Ο Μιχαήλ Σερβέτους (1533) καίγεται στην πυρά γιατί τόλμησε να ισχυρισθεί πως η κυκλοφορία του αίματος γίνεται από την καρδιά προς τους πνεύμονες!
    Ζήτημα περί της διδασκαλίας Φυσικής, Μαθηματικών, Γεωμετρίας, Αστρονομίας κλπ δεν υπήρχε γιατί αυτά ήταν βιβλία μαγείας απαγορευμένα από τον 4ο αιώνα και οι τυχόν κάτοχοί τους οδηγούνταν απ ευθείας στον θάνατο και στην κατάσχεση της περιουσίας τους. (Υπάρχει πλήρης Νομοθεσία).
    Ακόμα και τον 18ο αιώνα όταν ο πολύς Πατριάρχης Γρηγόριος Ε που αφόριζε τον Μεθόδιο Ανθρακίτη για τις μαθηματικές σημειώσεις του που έκαψε δημοσίως σε λαϊκή πανήγυρη, δεν παρέλειψε (εκτός από τους ηγέτες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821), να αφορίσει για ακόμα μια φορά τα Μαθηματικά και τη Φυσική ως έργα του Σατανά!
    Είναι γεγονός πως μετά από τόσες θυσίες και αίμα η ανθρωπότητα στην Ευρώπη κέρδισε αυτό που της ανήκει, αναγκάζοντας τη θρησκεία τουλάχιστον στα σοβαρά προηγμένα κράτη να βγει από τους πόδες της κρατικής εξουσίας και όχι γιατί οι ίδιοι το ήθελαν . Αναγκάστηκαν. Όμως καραδοκούν την όποια ευκαιρία προκύψει για να επανέλθουν.
    Αυτή η προφανής ελευθερία όπως λέτε πως απολαμβάνουμε σήμερα μόνο στην Εκκλησία δεν χρωστάμε αλλά μάλλον στο μάρτυρα Μπρούνο (1600μΧ), στον Γαλιλαίο, στον Βεσάλιο, στο Σερβέτους, στις καμένες μάγισσες και στις μαύρες γάτες που προανέφερα και σε ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες δυστυχείς κατεστραμμένους ανθρώπους. Μήπως όμως άλλαξαν νοοτροπία? Ο άκαμπτος Καντιώτης Άγιος Φλωρίνης, εν ζωή δεν προέτρεπε εκτός των άλλων την καταστροφή αρχαίων γλυπτών και αγαλμάτων?
    Ακόμα ΟΛΟΙ τους από Αγ. Βήματος υβρίζουν τον Μέγα (ελληνιστή) Ιουλιανό παρά την άνανδρη δολοφονία του από ομοϊδεάτες. Ξανά ΟΛΟΙ τους δεν χρησιμοποιούν υβριστικούς όρους όπως Νεοειδωλολατρία, Παγανισμός που θίγουν ευθέως αρχαίους προγόνους και σύγχρονους Έλληνες?
    Προσφάτως ο άγιος Γλυφάδας καταδίκασε τις αλατοθεραπείες. Παλαιότερα είχε αφορίσει το Ζίου Ζίτσου! Ιδού το χάλι τους. Αντιδρούν ακόμα και στο δικαίωμα του θανάτου σου. Να το κάψεις το σώμα σου γιατί έτσι γουστάρεις!!!
    Μήπως κοντά 100 χρόνια τώρα (από το 1924) δεν αλληλοτρώγονται οι «Γνήσιοι» (ΓΟΧ) με τους «Οικουμενιστές» (όπως εκείνοι τους τοποθετούν) που τυχαίνει να είναι και η επίσημη Ελλαδική Εκκλησία? Πως αλληλοπλακώνονται τα Δόγματα στους Αγ. Τόπους και τι ξύλο πέφτει? Εξ άλλου Ορθοδοξία ή Θάνατος δεν είναι το σύνθημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή