Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Γιατί Έλληνας γεννιέσαι…



Γιατί Έλληνας γεννιέσαι…
Νίκος Συρίγος
Newsbomb.gr
    Πριν από δύο μέρες 16 κορίτσια και 6-7 άνδρες, Ελληνίδες και Έλληνες, έκαναν ότι θα έπρεπε να κάνουν οι ξεπουλημένοι που κυβερνούν αυτόν τον τόπο.
    Θυσίασαν το «εγώ» τους, την πιθανότητα μιας διάκρισης για την πατρίδα. Για την Ελλάδα. Κι όχι όπου κι όπου αλλά μέσα στα Σκόπια. Τη… Μακεδονία όπως θέλουν κάποιοι (ακόμη και εδώ) να λένε.
    Η Εθνική Ελλάδος στο Χάντμπολ κάτω των 17 ετών, κοριτσάκια αλλά με ψυχή που θα ζήλευαν πολλοί άνδρες, αποχώρησαν από το γήπεδο 32 δευτερόλεπτα  μετά την έναρξη του αγώνα τους με τις Σκοπιανές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν ανέχτηκαν ούτε καν ένα λεπτό, αυτό το κρατίδιο που γεννήθηκε σε μια νύχτα μέσα για συγκεκριμένους λόγους και σκοπούς, να καπηλεύεται το όνομα «Μακεδονία» χωρίς ουδείς να έχει κάνει ή να κάνει κάτι.
    Μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Κώστα Γκαντή και τον αντιπρόεδρο, Στέφανο Σταμούλη, τα κορίτσια πήραν την απόφαση να φύγουν από το γήπεδο, γνωρίζοντας πως αυτό θα επιφέρει όχι απλά μια ήττα αλλά και μια βαριά τιμωρία για την ομάδα…
    Τα 25.000 ευρώ πρόστιμο που επέβαλλε η EHF με συνοπτικές διαδικασίες στην ΟΧΕ, δεν είναι ποσό που μπορεί να αντέξει το Χάντμπολ αλλά θαρρώ πως για τα κορίτσια και τους ανθρώπους που έχουν τα ηνία της Ομοσπονδίας, δεν μπήκε καν στο ζύγι… Και πώς να μπει;
    Ο Γκαντής, ο Σταμούλης και οι κοπελιές δεν παίζουν την Ελλάδα στα ζάρια… Ξέρουν πως Έλληνας γεννιέσαι και αυτό οφείλεις να το υπερασπιστείς μέχρι τελευταίας ρανίδας. Να φυλάς Θερμοπύλες και κυρίως όταν και όποτε χρειάζεται να θυσιάζεις το «εγώ» για το «εμείς», για την πατρίδα… Τη στιγμή που ολόκληροι καναλάρχες βάζουν απλά… ταινία για να μην βλέπει (μόνο) ο Έλληνας την συντομογραφία MKD για τους Σκοπιανούς, ο Σπανούλης βγάζει φωτό με τον Άντιτς και τη σημαία των Σκοπίων χωρίς πολλή σκέψη ή άλλα αθλήματα μπαίνουν στο γήπεδο και απλά… παίζουν απέναντι στους… Μακεδόνες, το Χάντμπολ και τα 17άχρονα κορίτσια έδειξαν ότι υπάρχει ακόμη εθνική συνείδηση!
Μπράβο σε όλους… Μόνο αυτό: Μπράβο!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου