Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Το παράξενο… ταχυδρομείο των Γκαλαπάγκος!



    Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα πράγματα είναι απλά όσον αφορά στα γράμματα, που φτάνουν τάχιστα στους παραλήπτες τους. Ωστόσο, στο εξωτικό νησί Floreana των Γκαλαπάγκος υπάρχει ένα ταχυδρομείο πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Πρόκειται για ένα ξύλινο βαρέλι που βρίσκεται τοποθετημένο στην αμμώδη παραλία Post Office Bay. Όποιος τουρίστας βρει γράμμα με προορισμό τη χώρα του αναλαμβάνει (ευγενώς) να το παραδώσει όπου πρέπει, όταν με το καλό επιστρέψει στην πατρίδα του.
    Η ιστορία λέγεται ότι ξεκίνησε τον 18ο αιώνα (συγκεκριμένα το 1793), όταν περαστικοί φαλαινοθήρες τοποθέτησαν στην παραλία ένα ξύλινο βαρέλι ως ανεπίσημο γραμματοκιβώτιο, ώστε να μπορεί κάποιος να ρίχνει εκεί την αλληλογραφία που προοριζόταν για την Ευρώπη και την Αμερική. Τα διερχόμενα πλοία μάζευαν τα γράμματα και τα προωθούσαν στους παραλήπτες.
    Έτσι και σήμερα, σύμφωνα με το παλιό έθιμο, οι τουρίστες θα πρέπει να βάλουν το χέρι τους βαθιά στο βαρέλι για να δουν αν υπάρχει επιστολή με προορισμό κάποια περιοχή της πατρίδας τους. Φεύγοντας από το νησί αναλαμβάνουν να κάνουν και τη διανομή! Φυσικά μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια μέχρι να φτάσει το μήνυμα στον παραλήπτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου