Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Τα 10 καλύτερα φαγητά στην Ελλάδα .



Τα 10 καλύτερα φαγητά στην Ελλάδα .
Πιθανολογώ ότι η Telegraph ευθύνεται για αυτό τον «αχταρμά» που θεωρεί φαγητά. Όλα ανάκατα! Φαίνεται, δεν έχουν δοκιμάσει φασόλια φούρνου, ντολμαδάκια γιαλαντζί ή με κυιμά, φρικασέ με αρνάκι και σπανάκι (με άγρια ραδίκια ΤΕΛΕΙΟ!), στιφάδο, σουτζουκάκια σμυρνέϊκα, σουπιές γιαχνί με κρεμυδάκια, … άντε να μην συνεχίσω…..
    Μπορεί η Ελλάδα είναι φημισμένη για την ιστορία της και τον πολιτισμό της αλλά το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό (δηλαδή η Μεσογειακή διατροφή) είναι ακόμα ένας λόγος που πολύς κόσμος την επισκέπτεται.
    Οι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας έχουν αδυναμία στο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό και ψήφισαν ποια είναι τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα που πάντα δοκιμάζουν όταν επισκέπτονται τη χώρα μας.
    Η βρετανική Telegraph παρουσιάζει τα 10 επιλεγμένα ως τα πιο νόστιμα ελληνικά πιάτα, εκείνα που, όπως σημειώνει η εφημερίδα, όλοι πρέπει να δοκιμάσουν πριν φύγουν από τη χώρα μας.
    Το παράδοξο είναι ότι από τη λίστα απουσιάζει το σουβλάκι.
1 Ταραμοσαλάτα: Φτιαγμένη από ταραμά, ελαιόλαδο και λεμόνι, η φρέσκια εκδοχή δεν έχει καμία σχέση με ό,τι πωλείται στα μάρκετ.
2 Κολοκυθοκεφτέδες: Κολοκύθι, κρεμμυδάκι, λαδάκι, αυγουλάκια και μυδωρικά σε όμορφες μπουκιές που τρώγονται καλύτερα όταν είναι ζεστές.
3 Τοματοκεφτέδες: Μοιάζουν με τους κολοκυθοκεφτέδες αλλά εδώ το βασικό υλικό είναι οι ντομάτες.
4 Φρέσκο ψάρι: Με την δεύτερη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη είναι κρίμα να είσαι στην Ελλάδα και να μην δοκιμάσεις ένα από τα φρέσκα ψάρια της.
5 Μουσακάς: Είναι τελικά και όχι άδικα το εθνικό μας φαγητό.
6 Παστιτσάδα: Το περίφημο κερκυραϊκό πιάτο με το χοντρό μακαρόνι αποθεώνεται πάντα από τους τουρίστες.
7 Κλέφτικο αρνάκι: Αργοψημένο με μυρωδικά και λαχανικά. το κλέφτικο είναι στη λίστα με τα καλύτερα πιάτα.
8 Χωριάτικη σαλάτα: Φέτα, ντομάτα, αγγουράκι και ξερή ρίγανη είναι πάντα η τοπ επιλογή.
9 Μπουγάτσα: Μια ζεστή και γλυκιά πίτα με τραγανό φύλλο και πλούσια κρέμα που δεν αντιστέκεται κανείς.
10 Λουκουμάδες: Με την κανελίτσα και το φρέσκο μέλι θυμίζουν πάντα Ελλάδα.


2 σχόλια:

  1. Εντάξει. Τους κρυόκωλους Εγγλέζους δεν τους λες και ειδικούς στις γαστριμαργικές απολαύσεις. Από την λίστα της Telegrapf, πρέπει να αφαιρεθούν η ταραμοσαλάτα, η παστιτάδα ( και ότι γίνεται με ζυμαρικό) οι κάθε λογής κεφτέδες, η μπουγάτσα και οι λουκουμάδες. Όχι γιατί τα υποτιμώ, αλλά γιατί δεν πρέπει να είναι στην δεκάδα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τους γίγαντες στο φούρνο και ιδιαιτέρως για το αρνάκι φρικασέ ( Με άγρια χόρτα από το χωριό το φτιάχνουμε συχνά. Απόλαυση}. Προσωπικά, ως γυιός χασάπη και καταγόμενος από οικογένεια τσελιγκάδων και φανατικός του δόγματος << το καλλίτερο ψάρι είναι το κατσικίσιο παϊδάκι ( όχι το κοινότυπο ψαρονέφρι που συνήθως λέγεται ) θα τοποθετούσα στην δεκάδα που πρέπει να δοκιμάσει κάθε Ευρωπαίος που μας έρχεται, το κοκορέτσι και σπληνάντερο που στην Ευρώπη απαγορεύονται ( προσοχή το Πάσχα οι σηκοταριές και τα έντερα εισάγονται κατεψυγμένα από τα απαγορευμένα της Ευρώπης κυρίως από Ισπανία) το αρνί ή κατσίκι σούβλας, τον τραχανά με τσιγαρίδες και τυρί και όχι με Μα..μαλάκιες συνταγές, το ζυγούρι καπαμά ( ή βετούλι καπαμά. Είναι το ζυγούρι της κατσίκας για όσους δεν το ξέρουν και μάλλον είναι οι περισσότεροι).Και άλλα πανελληνίως γνωστά εκτός από τα κατά τόπους μαγειρευόμενα ( σπεσιαλιτέ ελληνιστί). Αυτά τα λίγα για να μη πολυλογούμε διότι είναι και μεσημέρι και μας άνοιξε η όρεξη.
    Sporty.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα το κοκορέτσι και το σπληνάντερο. Όμως, τί να πρωτοβάλεις; Θαλασσινά; Κρεατικά; Αυτοί οι Εγγλέζοι, απο "κουζίνα" έχουν..... "Νύχτες Μόσχας"!

      Διαγραφή