Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Περιοδεία: «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου.



Περιοδεία: «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου.
 Σε Σκηνοθεσία του Διεθνούς Φήμης Τσέζαρις Γκραουζίνις, από το ΚΘΒΕ, με 10€
10€ από 15€ για Είσοδο 1 Ατόμου στην Παράσταση
«Επτά επί Θήβας»
Πρόγραμμα Περιοδείας
Πέμπτη             20/07-  21:30 - Ορεστιάδα, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
Σάββατο           22/07-  21:30 - Καβάλα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων 
Παρασκευή      28/07-  21:30 - Ιωάννινα, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Κυριακή           30/07 -  21:30 - Λευκάδα, Ανοιχτό Θέατρο
Τρίτη                01/08-   21:00 - Ήλιδα, Θέατρο Αρχαίας Ήλιδας
Πέμπτη            03/08-   21:00 - Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο
Τρίτη                08/08-   21:00 - Άνδρος, Ανοιχτό Θέατρο
Παρασκευή     11/08-   21:00 - Δίον, Αρχαίο Θέατρο Δίου
Σάββατο          26/08-   21:00 - Νέα Μουδανιά (Χαλκιδική), Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών
Τετάρτη           30/08-   21:00 - Αθήνα-Παπάγου, Δημοτικό Κηποθέατρο
Παρασκευή     01/09-   21:00 - Αθήνα-Ηλιούπολη, Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δ.Κιντής»
Κυριακή           03/09-  21:00 - Πειραιάς, Βεάκειο Θέατρο
Τρίτη               05/09-   21:00 - Αθήνα-Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μ.Μερκούρη»
Πέμπτη            07/09-  21:00 - Λάρισα, Κηποθέατρο Αλκαζάρ
Συντελεστές
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά-Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης
Χορογραφία-Κίνηση: Έντι Λάμε
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σαμαρτζίδου
Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Ιώβη Φραγκάτου, Γιώργος Καύκας, Αλέξανδρος Τσακίρης και μαζί τους 14μελής χορός ηθοποιών
    To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανοίγει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με τους «Επτά επί Θήβας», την παράσταση που επαναλαμβάνεται φέτος, μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε το περσινό καλοκαίρι.
    Η εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις και σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, ήταν η εναρκτήρια παράσταση του φετινού Φεστιβάλ Επιδαύρου, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου 2017.
    Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει τον ρόλο του Ετεοκλή, η Κλειώ Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Άγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα και μαζί τους 14μελής χορός ηθοποιών.
Σχετικά με την Παράσταση...
    Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ.
    Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη.
    Ο Ετεοκλής είναι ο μοναχικός κεντρικός ήρωας της τραγωδίας. Η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας κι εκείνος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση, σε μια μάχη καταδικασμένη να καταλήξει χωρίς πραγματικό νικητή.
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
    Tο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο θεατρικό και ευρύτερα πολιτιστικό οργανισμό στη χώρα μας. Με 4 χειμερινές σκηνές, 2 υπαίθρια θέατρα αλλά και με την πραγματοποίηση πανελλαδικών και διεθνών περιοδειών, λειτουργεί ως ενεργός πυρήνας πολιτισμού από το 1961.
    Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ παρουσιάζει σε ετήσια βάση ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τις εσωτερικές παραγωγές του θεάτρου, με συμπαραγωγές με άλλους θεατρικούς οργανισμούς, αφιερώματα, μετακλήσεις παραστάσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δραστηριότητα του ΚΘΒΕ επεκτείνεται επίσης και σε άλλους τομείς του πολιτισμού, όπως η εκπαίδευση, η λογοτεχνία, οι εικαστικές τέχνες, η διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων, διεθνών φεστιβάλ, θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων και κοινωνικών δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου