Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ



ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ
https://www.kivotospaideias.com
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.
    Το δημοσίευμα αυτό είναι απόρροια ερεθίσματος και αγανάκτησης, αφ’ ενός από τo ομολογουμένως απύθμενο θράσος των κατά καιρούς ηγετών της Τουρκικής εξουσίας, οι οποίοι δεν έχουν όρια, ούτε Ιστορικούς και πολιτισμικούς φραγμούς, στο να διατυπώσουν μια άποψη, αδιάψευστα αναληθής, αρκεί και μόνο να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Και! Αφ’ ετέρου η έμμεση πλην σαφώς συμμετοχή της, στις εγκληματικές ενέργειες του Μουσουλμανικού κράτους [ISIS], δια της αγοροπωλησίας πολεμικού υλικού, έναντι αδρών ανταλλαγμάτων. 
- ΠΡΩΤΟΝ: Tι είπε λοιπόν ο κ. Ερντογάν: «Η Θράκη, η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Αλβανία, το Κόσσοβο, η Βοσνία και το Σεράγεβο είναι Τουρκία... είναι ο ζωντανός μάρτυρας της κοινής Ιστορίας μας στην Ευρώπη».  Και! δεν είναι μόνο αυτός από τον χώρο της Τουρκίας, σταχυολογώντας σας παραθέτω μόνο δύο ακόμη δηλώσεις ιστορικού σφετεριστικού παραλογισμού:
- ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Προ καιρού είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο, του μακαρίτη πρώην προέδρου της Τουρκίας OZAL, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ σε γενικές γραμμές έλεγε:
  Οι Τούρκοι είναι αυτόχθονες στην Μ. ΑΣΙΑ (Αιωνία Ελλάς).
  Οι Τούρκοι είναι κληρονόμοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
  Το Ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε επάνω σε εδάφη της Τουρκίας.
- TΡΙΤΟΝ:  Επίσης τον Νοε. 2006, σε ομιλία του στην ΡΩΜΗ ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, στην προσπάθειά του να πείσει τους Ευρωπαίους Ηγέτες ότι η ένταξη της χώρας του είναι δικαιωματική, έφθασε στο σημείο να εμφανίζει την χώρα του ως τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Είπε μεταξύ άλλων: «Η Τουρκία είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής γεωγραφίας της Ευρώπης. Η ιστορία έχει δείξει ξεκάθαρα ότι οι βασικές αξίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού έχουν τις ρίζες τους στην Ανατολία…» Και ακόμη  συνέχισε  για  να  στηρίξει  τον  εξωφρενικό  συλλογισμό  του:
«…Αρχαίοι φιλόσοφοι και επιστήμονες όπως ο Διογένης, ο Θαλής, ο Ηρόδοτος, ο Όμηρος, ο Αναξαμένης και ο Ηράκλειτος είναι παιδιά της Ανατολίας…»
 - ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Η Τουρκία του Κεμάλ το 1922, του Ετσεβίτ το 1974, και του Ερντογάν σήμερα, παρουσιάζεται σταθερή και αμετακίνητη στην επεκτατική Στρατηγική της [ Δυτική Θράκη, β. Κύπρος, Γκρίζες Ζώνες, ΑΟΖ κ.λπ.]
    Οι Τελευταίες επιθετικές και επεκτατικές δηλώσεις των Ηγετών της Τουρκίας, πως η Τουρκία θα συνεχίσει να παραβιάζει και να καταπατά τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, θέτει το πλαίσιο Κυπριοτουρκικών και Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Δηλαδή! Πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις, απειλές, παραβιάσεις και καταπατήσεις επιδρομικού χαρακτήρα και Δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων εκ μέρους της Τουρκίας, έως ότου επιτύχει τους Στρατηγικούς τις στόχους. Οι οποίοι είναι σε πρώτη φάση, στην διανομή εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων που εντοπίζονται στις Ελληνικές και Κυπριακές ΑΟΖ και σε δεύτερη φάση , στο εγγύς μέλλον, στην ανασύσταση της Νεοοθωμανικής Αυτοκρατορίας.
    Όμως! το κακό είναι ότι εμείς παραμένουμε απροετοίμαστοι στις ενδεχόμενες συνέπειες, με την τουρκική προπαγάνδα παραχάραξης της Παγκόσμιας αναγνωρισμένης Ελληνικής Ιστορίας και οι Τούρκοι να μένουν αναπάντητοι. Η Ευρώπη κάνει πως δεν καταλαβαίνει λόγω αδυναμίας, η δε Πολιτική της Αμερικής και του ΝΑΤΟ σ’ ότι αφορά την όλη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος, στις διεκδικήσεις στο Κυπριακό και στο μεταναστευτικό και όχι μόνον, παραμένει ανεξήγητη. Ευτυχώς! Σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ, θίγονται συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων και έτσι φρενάρουν τελευταία τις επεκτατικές βλέψεις των Τούρκων.
    Μπρος σ’ αυτήν την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και την ρευστή διεθνή κατάσταση στην περιοχή μας, τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας, δεν μπορούν να συνεννοηθούν και από κοινού, λέγοντας την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό και παραβλέποντας το κομματικό συμφέρον, να πάρουν τα αναγκαία μέτρα και να δώσουν τις πιο ανώδυνες και δίκαιες λύσεις.
    Δεν το κάνουν, Γιατί;
Το Κυβερνόν κόμμα, δείχνει σαν να μην έχει επίγνωση των αδίκων μέτρων που παίρνει, αντίθετα πανηγυρίζει για επιτυχίες.
 Η Παιδεία που είναι η βάση των αρχών και αξιών του Ελληνισμού, ευρίσκεται στα χέρια ανθρώπων ασχέτων, που επικίνδυνα ακροβατούν, σχετικά με την Πατριδογνωσία, τον κοινωνικό προσανατολισμό των νέων, ακόμη και στην Ελληνική Ιστορία.
Δυστυχώς! Ο Πολιτικός κόσμος της χώρας μας, σε μεγάλο ποσοστό θυμίζει τους στίχους του Αλεξανδρινού: «…Βαθειά κοιμάται ο Νέρων ασυνείδητος, ήσυχος και ευτυχής…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου